Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Twoja przygoda z Gran Turismo

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Moja przygoda z GT1 zaczęła się dość ciekawie, a tak naprawdę od płytki jednej ze składanek gier demo, na której był właśnie Gran Turismo 1, gdzie był dostępny tylko 1 tor, czyli High Speed Ring, oraz 2 samochody, Chevrolet Corvette '96, oraz Honda NSX TypeS Zero.

W tej składance były też gry jak:
    - Crash Bandicoot 3: Warped (titled 'Crash Bandicoot Warped')
    - MediEvil
    - Spyro the Dragon
    - Gran Turismo
    - A Bug's Life
    - Cool Boarders 3
    - NFL GameDay '99
    - Rally Cross 2
    - Tomb Raider 3
    - Wild 9
    - Bust-A-Move 4
    - Metal Gear Solid
    - NHL Face Off '99
    - Brave Fencer Musashi

I najbardziej mnie urzekł GT właśnie i przez bardzo długi czas, bo około rok, grałem w wersję demo tej gry, aż do października 2000 roku, kiedy to w końcu posiadłem pełną wersję i posiadam ją po dziś dzień, wracając do tego klasyku cały czas, mimo upływu czasu i technologii, jaka nas otacza.

Mała refleksja z YouTube, dla pamiętających.

Filmik dość stary, bo z 2009 roku, wtedy posiadałem sprawne PSX, niestety... w lipcu 2010 konsola zakończyła swój żywot i wszystkiego musiałem się dorabiać na nowo wielokrotnie, na różnych PC - tak aż po dziś dzień. Posiadam memorki, ale niestety zgrywałem to za pomocą paru aplikacji poprzez PS2 Slim, którego posiadłem na przełomie 2017/2018 w wersji SCPH-70004 i wgrałem oprogramowanie jak OPL, Free McBoot czy ELF - który to ma możliwość zgrywania save z fizycznych kartridży w formacie pliku *.MEM i stwierdzam fakt, że po 10 latach nieużytkowania tych kart, najprawdopodobniej "wystygł" cały układ scalony EEPROM w kartridżach i nie ma żadnych save'ów, lub jakieś uszkodzone loga i losowo powrzucane literki, cyferki czy znaki specjalne.

Trudno się mówi, żyje się dalej i po raz kolejny zaczynam "zbieractwo" aut w GT1 i wracam do sławnego tematu niczym Stig z TopGear, do testowania samochodów, na wszelakich konfiguracjach tras, jakie są w tej części.
    Ostatnio edytowany przez WiLkU666; 10.04.2021, 14:49. Powód: dopisanie prefiksu softu w PS2 Slim, o którym zapomniałem
    Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Pracuję...
    X