Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zdrowie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Zdrowie

Zamieszczone przez Piotr
    Zawsze mine głowa bolała jak nie wyjde na dwór w ciagu dnia. A teraz z 5 dni siedziałem w domu, pracując na GTHOME itd... I nic... Jakiś cud. To naprawde działa, ale smak jest paskudny. Chlorella smakuje jak sklep zwierzęcy, a Spirulina jak akwarjum. Dodaje jeszcze do tego drinku cytryny, i potem szybko połykam. To taki health shot z rana. :mrgreen:
    Wiesz, coś za coś :wink: .

Zamieszczone przez Piotr
    Zamieszczone przez Olo699
    Co sądzicie o napojach izotonicznych? Powerade, 4MOVE itp.
    Są dużo lepsze od tych wszystkich dopalaczy.
    Zgodzę się z tym. Producenci tych napojów zapewniają, że po wypiciu takiego czegoś, zmęczenie (spowodowane wysiłkiem fizycznym ) nie objawia się tak szybko, a pocenie też nie jest tak intensywne. I własnej skórze się przekonałem, że to prawda. I Powerade i 4MOVE są godne polecenia, ale dobrze by było, aby takie coś piły osoby, które intensywnie uprawiają sport i są narażone na niedobór pewnych składników w organiźmie. No i też się tak zastanawiam, jaka jest druga strona medalu, czyli czy są jakieś skutki uboczne.

Zamieszczone przez Dreadlock89
    Panowie, miód, miód, miód i miód. Mój dziadek jest pszczelarzem,ja z zamiłowania staraw się mu pomagać. Więc mam dostęp do miodku z pierwszej ręki ba prosto z ula. Nie wiem jak wpływa konkretnie na zdrowie ale jest dobry na wszystko! Jak mnie najdzie to jem słoikami, nie bez powodu mówi się płynne złoto. Na przeziębienie i gardło herba z miodem i cytryną. Miazga
    O tak, masz 100, a nawet więcej % racji. Osobiście również jako dodatek do herbaty stosuję miód, zamiast cukru, gdyż jest po prostu zdrowszy (w sąsiedniej wiosce jest pszczelarz, więc o miód nie ma problemu :mrgreen . Za miodem przemawiają głownie dwie rzeczy:
    1.Jak już wspomiałem, to kopalnia zdrowia
    2.To doskonała alternatywa dla słodyczy itp. Miód nie tuczy, tak jak słodkości, ba, nawet można na nim pozytywnie skorzystać .

Poza tym, Dread, skoro masz dziaka pszczelarza, to tylko zazdrościć :wink: .

Zamieszczone przez cichy45
    Ja nie piję nic poza wodą mineralną niegazowaną i czasami trochę soku/coli jak się trafi okazja, kumpel wpadnie czy jakaś imprezka
    I radzę unikać tego świństwa pod nazwą Aspartam/E951. Robi papkę z mózgu i w ogóle z człowieka. Kiedyś w taniej coli z biedronki za chyba 1zł 41gr znalazłem 4-5 potencjalnie rakotwórczych substancji
    A to skurczysyny (przepraszam za okreslenie). Nie piję coli (regularnie) i cieszę się z tego. Po za tym mamy tutaj doskonałe porównanie cena/jakość. cichy45 możesz być dumny, że preferujesz wodę, bo to najlepszy płyn, jaki człowiek może pić na codzień.

Zamieszczone przez korycki90
    No no... Szacuneczek dla PIOTR'a za takie podejście do życia...
    I ja również wyrażam swój szacunek. Mało znam osób, które dbają o siebie z głową.

Zamieszczone przez korycki90
    Ja się nawet nie wypowiadam... PzdR!
    A dlaczego nie? Może też zaskoczysz nas jakimś extra newsem :wink: .

Komentarz

Biała Herbata / White tea

Pamiętajcie o tym żeby dodawać te różne zdrowe dodatki jak te wasze herbaty ochłodzą się. Jak wszystko na raz dodacie to straci swoją zawartość.

A co do herbat to bardzo dużo ludzi źle je parzy. Czarną i czerwoną herbate się paży ok 5min i potem się ja wyżuca, a jak się dłużej ją trzyma to się wyłaniają środki rakotwórcze. To samo z zieloną herbata... W dodatku jak robicie zieloną to nie można wżatkiem zalewać tylko trzeba poczekać aż troszke ostygnie i na 4min włożyć sitko z liściami, lub torebeczke.

Teraz pytanie która herbata????? BIAŁA - 50gram silver needle kosztuje ok. 50pln i starczy na jakies 2-3 miesiące.
      [youtube:389out6v]http://www.youtube.com/watch?v=kVXNkRR57ek[/youtube:389out6v]

Oto najlepsza stronka o białej herbacie AKA White tea:
      http://www.whiteteaguide.com/whiteteahealthbenefits.htm

Polecam sypaną herbate, jest wyższej jakości. Ta w torebkach to jest to są resztki tych tzn "pełnej wersji"

Komentarz

Tak sobie to czytam...i zrobiliście mi niezłego mindfuck'a ;o Od wszystkiego się umiera i w ogóle nie dożyjemy czterdziestki. Ja od roku zacząłem się zastanawiać, co właściwie jem, i im więcej wiem, tym mniej mi wszystko smakuje. I tu pytanie - czy warto? Pewnie tak... Ale z drugiej strony, czy gdybyśmy jedli same czyste, idealne produkty - czy bylibyśmy zdrowsi? Nie. Umarlibyśmy po kęsie czegoś nieświeżego A może nie mam racji? Tak jak napisałem na początku - niezły mindfuck.

Komentarz

Moim zdaniem człowiek powinien jeść,pić i robić w życiu na co ma ochotę.Życie jest krótkie trzeba to wykorzystać i pozwalać sobie na przyjemności.Ale też z pewnym umiarem.Bez sensu jest chodzenie z notesikiem i obliczanie zjadanych kalorii czy żarcie samego "zielska".Według mnie wegetarianizm,to jakaś choroba umysłowa Bez mięsa nie ma życia,to po prostu nieodłączny element.Także należałoby wszystkie czynniki wypośrodkować czyli jedzenie,styl życia,jaką wykonujemy pracę czy jest to praca fizyczna umysłowa.Czynników jest wiele.Ja tam jakoś bardzo nie dbam o to co jem.Zjada się zdrowe jak i te niezdrowe żarcie.Najgorsze jest to,że często najbardziej smakuje to co szkodliwe Tak więc jednego dnia jest domowy obiad,a innego dnia się nie chce nic robić i jest "fast food".Wiadomo dochodzą jeszcze przekąski jak słodycze (za ścianą mam magazyn,staruszek się zajmuje handlem ),chipsy i tym podobne.Zresztą na każdego przyjdzie czas...nie ma co się kichać

Komentarz

Wegeterianizm i Woda

Zamieszczone przez TERMINATOR
            Bez mięsa nie ma życia
            To właśnie wegerianizm z którego tak się wszyscy śmiejemy jest najzdrowszy, i zapewni najdłuższe i zdrowe życie. To zostało naukowo potwierdzone już kilkanaście razy. Świat tak szybko się rozwija że ledwo nadążamy z produkcją mięsa a co gorsze jest coraz mniej wody, to jest jeszcze większy problem niż olej napędowy.

A co do jedzenia tego co nam się podoba to zgodze się z tobą. Prócz zdrowego odżywiania liczy się statysfakcja z życia która ma olbżymi wpływ na nasze zdrowie. Natomiast musimy jeść troche tych zdrowych rzeczy, dieta codzienna składająca się z cipsów (polecam Chio Tortilla, oraz Lays z Pieca) na pewno nam nie pomoże.

W przyszłości możemy się spodziewać podatek na wodę.

[youtube:2cmosuz0]http://www.youtube.com/watch?v=XGgYTcPzexE[/youtube:2cmosuz0]

Komentarz

Re: Wegeterianizm i Woda

Zamieszczone przez Piotr
              To właśnie wegerianizm z którego tak się wszyscy śmiejemy jest najzdrowszy, i zapewni najdłuższe i zdrowe życie. To zostało naukowo potwierdzone już kilkanaście razy. Świat tak szybko się rozwija że ledwo nadążamy z produkcją mięsa
              Bzdura, nie jest zdrowy, a o mięso nie ma co się martwić.
              1+1=10

Komentarz

też tak uważam, skoro wegetarianizm jest taki zdrowy to czemu drapieżniki nie wcinają trawy. Jak ka długo nie jem mięcha to organizm sam się domaga.

Komentarz

Wegerianizm, Siłownia oraz żwywotność człowieka

Ignac8, oraz Sqad, nie macie racji. Jak będę miał czas to wróce do tego posta i zaktualizuje go.

Nasze ciało pragnie mięsa tylko dlatego że się przyzwyczailiśmy do niego gdyż jemy je od kilku pokoleń - możemy je stopniowo odzwyczaić. Tak dla waszej informacji białko może być nabyte innymi źródłami, np sery, jajka, są jakieś ważywa które nie znam nazw po Polsku (jak się dowiem to napisze). A tak pozatym mamy kulturystów którzy zbudowali swoje mięśnie na diecie wegeriańskiej (w google poszukajcie Vergiterian Bodybuilding) - imponująco to wygląda. Bardzo dużo informacji o tym jest!

Ogólnie im mniej kalorii spożywamy to im mniej nasz organizm/serce mniej pracuje co umożliwia przedłużenie jego żywotności - to już zostało naukowo potwierdzone.'

Tak pozatym to ja też 3 lata temu byłem sceptyczny jak i wy dzisiaj. Bardzo mało wiedziałem, poznałem ludzi o podobnym zainteresowaniem, i dość sporo dobrych rzeczy wyniosłem z takiej przyjaźni. Mam nadzieję że prekonam was żebyście nieco zmienili swój styl życia. Chociaż bierzcie zimne prysznice, to sporo daje, i nawet zaoszczędzicie na rachunku za gaz. :mrgreen:

Komentarz

Człowiek ma jeszcze kły i siekacze do rwania surowego mięsa co nam zostało po praprzodkach - kiedy jeszcze natura dyktowała czym się odżywiać a nie badania Ja mam do wegetarianizmu nastawienie neutralne, ani za ani przeciw.

Komentarz

Krowa

Zamieszczone przez cichy45
                      Człowiek ma jeszcze kły i siekacze do rwania surowego mięsa co nam zostało po praprzodkach - kiedy jeszcze natura dyktowała czym się odżywiać a nie badania Ja mam do wegetarianizmu nastawienie neutralne, ani za ani przeciw.
                      Są i saki w naturze które też maja kły i jedzą zielsko np Krowa (i wiele innych).

Komentarz

Re: Wegerianizm, Siłownia oraz żwywotność człowieka

Zamieszczone przez Piotr
                        Ogólnie im mniej kalorii spożywamy to im mniej nasz organizm/serce mniej pracuje co umożliwia przedłużenie jego żywotności - to już zostało naukowo potwierdzone.
                        Ha! Serce ma jak najmniej pracować? Czyli jazda na rowerze zabija!!! Wiedz, że coś się dzieje!

Zamieszczone przez Piotr
                        Chociaż bierzcie zimne prysznice, to sporo daje
                        A co to daje? Więcej na ten temat Jak długo może trwać taki prysznic, żebym się nie przeziębił? Taka rozkmina mnie naszła dzisiaj pod prysznicem

Komentarz

Zamieszczone przez Bochen
                          Ha! Serce ma jak najmniej pracować? Czyli jazda na rowerze zabija!!! Wiedz, że coś się dzieje!
                          Sport i świerze powietrze jest ważne, ale mi chodzi o odżywianie tylko. Praca serca w normalnym trybie (idle jak siedzimy sobie przed kompem, albo jesmy na zajeciach)...

Zamieszczone przez Bochen
                          A co to daje? Więcej na ten temat Jak długo może trwać taki prysznic, żebym się nie przeziębił? Taka rozkmina mnie naszła dzisiaj pod prysznicem
                          A co do zimnych pryszniców to możesz sobie w internecie sporo znaleść na ten temat. Ale ogólnie zaczynasz nie od 10-15C tylko od 20. Pamiętaj że temperatura twojego ciała to 38C wiec to dla ciebie będzie na początku pewnym szokiem i dyskomfortem.

Jak się przyzwyczaisz do 20 to stopniowo obniżaj sobie temperature. I zakończ prysznic jak już ta zimna woda, miała wrażenie ciepłej (twoje ciało się przyzwyczai). Czas kąpieli to ok 5-7minut. Ja jak sobie robie 10C (po 2 tyg zszedlem do tej temeratury) to po 6 minutach drętwieje mi ręce i to jest właśnie znak by zakończyć prysznic. W zime jak jest chłodniej musisz się szybko ubrać w coś ciepłego żeby nie zachorować a w lato nic nie rób.

Pamiętaj o tym że krew w twoim ciele będzie bardzo szybko się poruszała, i twoje serce również, będzież również dużo więcej oddychał. Dzięki temu zamienisz starą krew na nową w każdej partii swojego ciała.

Po pierwszej takiej przygodzie będziesz się czuł jak bateryjka, a po kolejnych odświerzony. Ja do dziś nie lubie zimnych pryszniców ale i tak je biore. Tylko początek jest bardzo nie przyjemny. A jak nabierzesz wprawy i będziesz szukał kolejnych przygód to zmieniaj sobie z ciepłego na zimny kilka razy. To jest jeszcze lepsze, z tym że najperw opanuj sam zimny prysznic.

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
                            A jak nabierzesz wprawy i będziesz szukał kolejnych przygód to zmieniaj sobie z ciepłego na zimny kilka razy.
                            I'm always looking for adventures, mate!

Obczaję to sobie jutro rano A teraz piwko i się uczę. Chętnie obgadam wpływ małych ilości alkoholu na mózg. Wg mnie 0.25-0.5 litra piwa zwiększa wydajność obliczeniową mózgu. Co wy na to?

Komentarz

Palcie Marichuanę, jest zdrowa.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                                Palcie Marichuanę, jest zdrowa.
                                Podobno niektórzy lekarze polecają, ale raz na jakiś czas, np 4 razy w roku żeby przeczyścić wszystko - a nie nałogowo. :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...
                                X