Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zdrowie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Zdrowie

Piotr napisał:
    Natomiast do 20:00 najlepiej jest zjeść ostatnie danie dnia.

Z tym do 20 nie do końca się zgodzę, chodzi o postać diety. Jak byłęm to ostatni posiłek wypadał mi o 22... Co 4 godziny od 6 rano. I mało tego jak bym polazł na imprezę i powrót w nocy, mam chęć coś wszamać to z listy można było jeść.
    Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
    B Spec - 40 level
    60 x Gold
    http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Nie lubię smaku śledzia. A za to moi rodzice tak. Nie wiem jak oni to robią.

A żeby nie było OT. Przed snem nie powinno się jeść, to fakt. I jeśli już, to żeby posiłek na koniec dnia nie był zbyt ociężały, jak np obiad.

Komentarz

Bochen wybacz ale ja wszystkiego nie wiem. Aż takim specjalistą to ja nie jestem. Staram się pomóc wam jak tylko mogę, i naprawdę chce dla was jak najlpiej. Oczywiście możemy jeść po 20, nic nie odczujemy ale mówie wam żeby najlepiej skonczyć jeść do 20 - bo tak wiele źródeł twierdzi.

Na serach to sie nie znam. Wiem że biały ser jest super na śniadanko. Żółty ser jest lepszy na późniejsze pory. A co do twojego serka to ja nie mam zielonego pojęcia. Wpisz sobie to w google: Health benefits "nazwa serka" i coś może znajdziesz na ten temat.

Komentarz

gorzej jak ktoś się kładzie o 6 rano, :mrgreen:

Komentarz

Co Pan Piotr myśli o zażywaniu wszelkiej maści pigułek, tabletek, proszków czyli tzw. suplementów zrównoważonej diety?

Osobiście łykam od czasu do czasu Skrzyp. Parę miesięcy temu prawie codziennie piłem magnez w tabletkach rozpuszczany w wodzie. Powieka mi skakała, a magnez pomaga między innymi na tę dolegliwość.

Komentarz

Od czasu do czasu piję taki rozpuszczany magnez,bo zapobiega skurczom A nie raz mnie łapały skurczybyki z samego rana

A to taki cytat z wiki:

"Zapotrzebowanie na magnez u osób dorosłych wynosi 300-400 mg na dobę i chociaż w naturalnym środowisku bogato występuje w spożywanych przez człowieka pokarmach, jest go coraz mniej w wyniku nawożenia chemicznego gleby związkami zawierającymi potas oraz stosowania nadmiernej ilości konserwantów żywności. Inne przyczyny niedoboru magnezu to: nadużywanie alkoholu[9][10][11] , picie kawy, stosowanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych, stres, spożywanie nadmiernych ilości tłuszczów, niewydolność nerek."

Jeśli spożywamy za mało,to trzeba uzupełniać profilaktycznie.

Komentarz

Pigułki są dobre na krótką mete... To takie NOS który Ci da kopa i przywróci dane witamini itd... Ale dłuższą mete nie jest to dobry pomysł i na waszym miejscu bym popatrzył w skład naturalnych środków:
                -Pyłek kwiatowy
                -Spirulina
                -Chlorella
                -Biała herbata

Gorąco polecam Algi (Spirulina, i Chlorella), biore już 3 tydzien, z 12 tygodniowej terapi, i niechce mi się spać w ciagu dnia, mam energie przez cały dzień oraz głowa mnie już nie boli jak nie wyjde na dwór w przeciagu dnia, a nawet przez tydzień. Jak się zakończy ta terapia pójdę się zbadać i dam wam znać czy to coś dało (na papierku)

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
                  Gorąco polecam Algi (Spirulina, i Chlorella), biore już 3 tydzien, z 12 tygodniowej terapi, i niechce mi się spać w ciagu dnia, mam energie przez cały dzień oraz głowa mnie już nie boli jak nie wyjde na dwór w przeciagu dnia, a nawet przez tydzień. Jak się zakończy ta terapia pójdę się zbadać i dam wam znać czy to coś dało (na papierku)
                  Tak to czytam, i bardzo Ci współczuje Piotr bo musisz być bardzo schorowanym człowiekiem. Nie znam osoby którą boli głowa po wyjściu na dwór w trakcie dnia. Mnie osobiście nie bolała glowa od kilku lat tak samo jak nie chorowałem, a bynajmniej zdrowego trybu nie prowadzę, znaczy żywieniowego. Nadal uważam że dużo ruchu i sport jest najważniejszy. Zaleganie przed kompem w domu potem w pracy potem przed konsolą tv to najgorsze co może być. Rowerek, siłownia, basenik, pograć w kosza lub siatke z kumplami systematycznie, pobiegać z 30 min wieczorkiem, i człowiek już po trzech miechach takiego ruchu ma zawsze tyle powera, jak żadna herbatka z dzikiej róży.

Komentarz

@Sqad

głowa mnie już nie boli jak nie wyjde na dwór w przeciagu dnia, a nawet przez tydzień.

Komentarz

Zamieszczone przez cichy45
                      @Sqad

głowa mnie już nie boli jak nie wyjde na dwór w przeciagu dnia, a nawet przez tydzień.
                      No troszkę źle zrozumiałeś. Tu chodzi o ból głowy z powodu braku dotlenienia. A tak to w ogólne nie choruje, nawet wcześniej przed jaką kolwiek terapią.

Komentarz

Muszę chyba zacząć jeść to zielsko. Wszędzie masę dobrych rzeczy widzę na jego temat. Gdzie to kupić najlepiej?

Ja też jakoś specjalnie nie choruję. Jedynym problemem jest spadek energii jak się mało ruszam w ciągu dnia. Jak rano śmignę na rowerek to cały dzień pięknie, ale wiadomo, nie zawsze jest czas... Myślę że glony mogą pomóc. Jak myślisz, Peter?

Komentarz

No jasne dobry blancik nie jest zły, krowy wsuwają samo zielsko i zobaczcie jakie ruchliwe

Komentarz

Zamieszczone przez Bochen
                            Muszę chyba zacząć jeść to zielsko. Wszędzie masę dobrych rzeczy widzę na jego temat. Gdzie to kupić najlepiej?

Ja też jakoś specjalnie nie choruję. Jedynym problemem jest spadek energii jak się mało ruszam w ciągu dnia. Jak rano śmignę na rowerek to cały dzień pięknie, ale wiadomo, nie zawsze jest czas... Myślę że glony mogą pomóc. Jak myślisz, Peter?
                            Tak Spirulina pomoże, od mojego kolegi się dowiedziałem stąd o tym wiem, a potem sam się dowiedziałem o chlorella. Myślę że spirulina wystarczy co do energii, a chlorella jest bardziej do oczyszczenia organizmu.

Ja kupiłem to http://allegro.pl/spirulina-algi-mikroa ... 70452.html według mnie jest najlepsze - pochodzi z Hiszpani, a nie z Chin, ani z Hawaj (przypomniam że wcześniej była katastrofa nuklearna w Japonii i to przeszło przez ten kraj - trzymać się zdala tego). Jak kupicie przez tego goscia stronke WWW to możecie liczyć na rabat - nie wiem czy to jeszcze aktualne. 0.5KG wystarczy wam na 3 miesiące.

Ostrzegam was. To jest obrzydliwe w smaku - smakuje jak akwarium... Zrobcie sobie taki szocik którego można za jedym łykiem połknąć (wcisnijcie 1/4cytryny - daje dodatkowego kopa), a potem przygotujcie sobie troche wody żeby oczyścić kubki smakowe. :mrgreen:

Komentarz

Wracając jeszcze do tego miodu i żeby też odświeżyć temat, znalazłem takie małe info o rodzajach miodów:
                              Właściwości miodów nektarowych
                              lipowy - bardzo jasny, kremowy o dość ostrym smaku i silnym aromacie. Dobry przy przeziębieniach, anginie, chorobach zatok, oskrzeli, bezsenności, reumatyzmie.
                              gryczany - ciemnobrązowy o wyraźnym zapachu kwaitu gryki. Stosowany przy wyczerpaniu, nerwicach, miażdżycy, chorobach wątroby i dróg żółciowych, chorobach serca
                              akacjowy - lekko żółtawy, bez zapachu, o mdłym smaku. Dla diabetyków, przy przeziębieniach, nadkwasocie żołądka, zaburzeniach przewodu pokarmowego
                              wrzosowy - żółtobrunatny o lekko gorzkawym smaku. Dobry przy chorobach dróg moczowych, kamicy nerek i zapaleniu nerek.

Komentarz

Wszystko się zgadza Olo. Ja spożywam wielokwiatowy (uniwersalny). Ale są takie miody które kosztują ok 100PLN za 1KG. Martwi mnie jedno... czy to naprawdę ten mód czy jakiś mieszany. Ostatnio spożyłem wiejski wielkowiatowy mód który był kupiony od znanej osoby która nie daje swoim pszczołom cukru, i sak był inny. Co ciekawe nasz wcześniej mód też był kupiony od pasieki, która ma dobrą opinie. Wyniki? ten miód od gościa w ciągu jednego tygodnia scioł się, a tamte nie. Jego miód jak się zcioł to miał żóty kolor a tamte są nadal w płynie i brązowate.

Ciekawe.....

Komentarz

Pracuję...
                                X