Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

filmy na "+" i na "-"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: filmy na "+" i na "-"

Właśnie wróciłem z "W sieci kłamstw" ( Body of lies )....
    I szczerze powiem że nie mam pojęcia co sądzić o tym filmie... Wszystko jest pokręcone bardziej niż nie jedna brazylijska telenowela... Ogólnie film ogląda się w miarę przyjemnie, przy odrobinie pomyślunku minimalnie można przewidzieć co i jak, jednak ze samego względu na tytuł "W sieci kłamstw" ciężko się połapać co, jak i z kim... W miarę "zaskakujące" zakończenie... Tematyka na czasie, fabuła w miarę oryginalna... Efekty których i tak nie było dużo na +...
    Mimo wszystko film jednak na + :wink:

Komentarz

Re: filmy na "+" i na "-"

A ja sobie obejrzałem filmik "Immortel - Kobieta Pułapka" . . . tak sobie obejrzałem od 0:20 do końca i stwierdzam ,że . . . . NIC ,ale to zupełnie NIC niezrozumiałem z tego filmu . . . i jeżeli chodzi o krajobraz to . . . . to . . . . trudno stwierdzić czy reżyser i stwórca filmu Enki Bilal jest ok ,czy ma coś nie tak z głową ,bo ja bym tak świata nie widział w 2095 roku.Tak szarego i smutnego w "pełnej rdzy"

I w ogóle:

- O co ho z tÄ… "IntruzjÄ…" i piramidÄ… w powietrzu ,unoszÄ…cÄ… siÄ™.

- Na cholerę goniła ich tam jakaś "glonopodobnożrącokrwista masa" po całym mieście ,a uciekali . . sorki "latali za pomocą szyn" jakimś starym gruchotem ,który już się dawno rozsypać.

I dowiedziałem się przed chwilą od brata ,że żeby zrozumieć ten film to trzeba przeczytać komiks . . . . tylko czy te komiksy są jeszcze w sprzedaży.
      Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Re: filmy na &quot;+&quot; i na &quot;-&quot;

"Zawodowcy" , ostatnio na nim byłem...
        Ogólnie film nudny i liniowy... Ale zaskakujący...
        Gdy wydaje się nam że wiemy co i jak nagle akcja zmienia się zupełnie i wszystko zaczyna się układać na nowo...
        Ogólnie film mogę polecić :wink:

Komentarz

"Adams æbler"

http://pl.youtube.com/watch?v=B0bikF2KYjY Trailer

Film o Neonaziscie ktory wychodzi z paki i trafia do malej parafii. Film rozbawil mnie do lez

Najlepsze sceny:
          http://pl.youtube.com/watch?v=h8w8oEJp8xU
          http://pl.youtube.com/watch?v=2hQMlIhIqTU

Komentarz

Byłem dzisiaj na "Walkirii" - I muszę przyznać, jeden z lepszych filmów jakie widziałem. Polecam gorąco.

Pozdrawiam

Komentarz

Ja żadnym koneserem nie jestem, ogólnie rzadko oglądam jakieś filmy, ale ostatnio widziałem Control. To historia wokalisty zespołu Joy Division. Film świetny, jak najbardziej polecam, a dla fanów Joy Division - pozycja bardziej niż obowiązkowa

No i tak może lekko offtopowo, o serialu Dr House. Musze przyznac, że uzależniłem sie od niego, najlepszy serial ever. :mrgreen:
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

W nocy w sobotę oglądałem "W mroku pod schodami", lecz niestety nie obejrzałem go do konca z przyczyn naturalnych (chociaż i tak kiedyś miałem ten film na vhsie, ale to było bardzo dawno temu). Był zarabisty i szczerze polecam fanom horrorów z lat 80-tych i 90-tych .

Komentarz

"Zmierzch"-Film który nie dawno wszedł do kin.

Byłem i odradzam.

Komentarz

W sobotę na Walkiri ale nie przypadł mi do gustu dużo gadania zero strzelania

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                      Ja żadnym koneserem nie jestem, ogólnie rzadko oglądam jakieś filmy, ale ostatnio widziałem Control. To historia wokalisty zespołu Joy Division. Film świetny, jak najbardziej polecam, a dla fanów Joy Division - pozycja bardziej niż obowiązkowa

No i tak może lekko offtopowo, o serialu Dr House. Musze przyznac, że uzależniłem sie od niego, najlepszy serial ever. :mrgreen:
                      Dr House? Nie trawię serialów medical. Ale ten jest wyjątkiem. Uzależnia i to cholernie, ogólnie lubię filmy z cynikami w roli głównej

Komentarz

...że tak sobie pozwolę na mały odkop.

Widzieliście już "Wrogów Publicznych" ? Byłem dzisiaj na nim...i nie ukrywam, że o mało nie uroniłem łzy (tam na końcu: "żegnaj, ptaszyno...").

Ciekaw jestem waszych opinii na temat tego filmu...bo moim zdaniem jest fenomenalny. Świetnie oddany klimat, osprzęt, i akcja tamtych lat...dla osoby która z Tommym Angelo z "Mafii" spędziła prawie pół roku - To naprawdę świetna pozycja.

Film który moim zdaniem...trzeba trochę czuć. Sądzę, że jednym odpowiada a innym nie, dlatego pytam o wasze opinie.

No i przede wszystkim Johny Depp...genialny jak zwykle (nie oszukujmy się...to świetny facet). Oddanie klimatu tamtych lat...szelki, kabury, podwinięte rękawy tych zaje3istych jak oni sami koszul, samochody, ubiory dam, broń...jej obsługa - Uwielbiam filmy tego typu...jak choćby fakt, iż "Ojca Chrzestnego" widziałem kilkadziesiąt razy...

Kilka zdjęć --> KLIK

Ps. Wybaczcie składnię tego postu...trochę zmęczony jestem.

Komentarz

A widział ktoś Transformery 2?
                          Jestem wielkim fanem tych robotów od G1 i BW pierwszą część widziałem ale bez szału.
                          Przymierzam siÄ™ do drugiej ale czy warto?
                          Tylko bez spojlerów

Komentarz

Byłem na Transformerach. Zarówno "jedynce" jak i "dwójce" - O ile w jedynce...było ciekawie, ot taki lekki film do zobaczenia...o tyle dwójkę oglądałem tylko i wyłącznie dla scen z Camaro...

Ale jeśli kogoś interesują filmy typu "Terminator", "X-Men", "Transformers" - Może wygląda to inaczej... :wink:

"(...) Goodbye, Birdie." - John Dillinger. Piękne... - Sorry, musiałem...

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                              tylko i wyłącznie dla scen z Camaro...
                              Bumblebee-który pierwotnie był Garbuskiem :wink:

Zamieszczone przez Lukas
                              Ale jeśli kogoś interesują filmy typu "Terminator", "X-Men", "Transformers" - Może wygląda to inaczej... :wink:
                              Nie wrzucaj ich do jednego worka bo to krzywdzące dla TFów może i pierwsza część nie powalała na kolana to *całość jest wyśmienita.
                              *(G1,G1Movie,BW i komiksy)
                              Zamieszczone przez Lukas
                              "(...) Goodbye, Birdie." - John Dillinger. Piękne... - Sorry, musiałem...
                              Sorki że trochę rozmyłem Twój wątek ale korzystając z okazji zapytałem. Bo przymierzam się do obejrzenia TF2ROTF i zależy mi na opinii bo gdybym miał stracić pieniądze i nerwy w kinie to wolałbym zassać i od niechcenia oblukać w domu z paczką czipsów :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                                Bo przymierzam się do obejrzenia TF2ROTF i zależy mi na opinii bo gdybym miał stracić pieniądze i nerwy w kinie to wolałbym zassać i od niechcenia oblukać w domu z paczką czipsów :wink:
                                Tobie się będzie podobał. Także śmiało możesz iść do kina.

Ja nie jestem obeznany w tych filmach...także symbole niewiele mi mówią. Transformers i Transformers2 mam zaliczone - Głównie ze względu na młodszego brata, który się tym fascynuje. Sam/ze znajomymi w życiu bym na to nie poszedł. :wink:

Jak już mówiłem...co kto lubi - Obie części wykonane są super...a to, że mi się nie podobają nie musi świadczyć o nich negatywnie.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X