Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

filmy na "+" i na "-"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: filmy na "+" i na "-"

tez ogladalem 2012 i powiem ze dobry film. wielu ludzi narzeka ze do bani i poza efektami specjalnymi nie ma nic ciekawego ale czego sie spodziewac po filmie katastroficznym? efekty na najwyzszym poziomie i tradycyjnie losy ludzi ktorzy walcza o przetrwanie. american pie 7? kumpel ogladal i stwierdzil ze lepszy od galerianek chociaz to jest zupelnie inny typ filmow. wczoraj ogladalem film "Gamer", bardzo mi sie podobal, polecam.

Komentarz

American Pie 7 IMO jest fajny (jak ktoś ofc. lubi tego typu filmy ), ale i tak pierwszych częsci żaden nie przebije
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Oglądałem "2012" i muszę powiedzieć że jest słaby... Taki drętwy, efekty też nie rzucały na kolana... Ot taki film...
        I LoveAprilia
        RASTA
        "Nie masz co wspominać? Lepiej swe życie zmień"

Komentarz

Myślę że film nie powala ale sama wizja zagłady jest dobra :mrgreen: Wogóle żaden reżyser nie miał takiego łba do takich spraw. Sam poprzedni jego film Pojutrze robił na mnie wrażenie tym spustoszeniem choć nie realnym :mrgreen:

Nie jest tak chyba źle :mrgreen:

Komentarz

W niedziele jadę do Płocka na Avatar w 3D po Trailerach zapowiada się ciekawie ale czy warto powiem wam jak obejrzę :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              W niedziele jadę do Płocka na Avatar w 3D po Trailerach zapowiada się ciekawie ale czy warto powiem wam jak obejrzę :wink:
              W pierwszych recenzjach jest bardzo chwalony. Ponoć efekty urywają łeb.

Komentarz

Dziś premiera w Polsce i pierwszy seans ale w Boże narodzenie raczej nie wypada szwendać się po Galeriach. Na podstawie Trailerów oceniam podobnie wysoko, podejrzewam że też zlepek schematów (ludzie najeżdżają inną planetę i atakują mieszkańców, później jeden zakochuje się w jakiejś i próbuje naprawić sytuacje) ale tak mi się tylko wydaje mam nadzieje że zostanę miło zaskoczony. Gdzieś wyczytałem że to film twórców tytanica więc można spodziewać się wysokiej jakości wykonania ale na bank jakiejś nieszczęśliwej historii miłosnej w tle. Tak czy inaczej sceny z trailera,widoki i efekty robią wrażenie.
                Powiem szczerze że pieniędzmi nie sram a bilety na 3D są dość drogawe. Dlatego pokładam spore nadzieje że nie będę żałował tych kilku "złoty". Z tym że na filmie w tej technologii nie byłem już chyba od czasów gimnazjum i jak znam życie będę jak debil wymachiwał rękoma łapiąc elementy filmu

Obkukam i postaram się pokrótce powiedzieć czy warto :wink:

Komentarz

Akurat jakoś przypadkowo natrafiłem na ten flim http://www.youtube.com/watch?v=3cakGDc4T28.
                  Polecam obejrzeć bo naprawdę warto.Ciekawie pokazane życie kibola.2 jest jednak troszkę słabsza,ale i tak warta obejrzenia.
                  PS wiem że odkop,ale nie chciałem nowego tematu otwierać

Komentarz

Jedynka była dobra i w równie dobrej obsadzie. Dwójka już była słabsza ale oba filmy są warte polecenia.
                    A-Spec- 40 lvl
                    B-Spec- 40 lvl

Komentarz

• Re: filmy na "+" i na "-"

Drive w sumie na +
                      Polecacie coś w tych klimatach ?

Komentarz

Heh niezły odkop
                        Mnie Drive rozczarował. Spodziewałem się tego czego po takim tytule można się spodziewać czyli świetnie zmontowanych, efektownych i licznych sekwencji pościgowych, dobrych zdjęć i muzyki. Co z tego dostałem? 1 (słownie jeden!) pościg i to zupełnie przeciętny oraz sporą dawkę brutalności (czasem imo przegiętej jak np. scena w windzie). Na plus zaliczyłbym muzykę, która tworzyła ciekawy klimat - na pewno nie była to ścieżka w stylu F&F czy innego xXx (czyli szybko i ostro), ale zaskakujący jak na takie kino chillout-ambient.
                        W tych klimatach czyli w jakich? Chodzi ci o filmy z dobrymi pościgami czy historie gangsterskie pt. samotny bohater kontra źli gangole (bo do tej drugiej zaliczyłbym Drive)?

Komentarz

Hm, filmy z dobrymi pościgami

Komentarz

Ok, I see
                            Nie będę oryginalny polecając ci klasykę kina pościgowego czyli słynnego "Bullita". Z tych starych ale jarych bezbłędny pościg (chociaż nietypowy, bo Gene Hackmann ściga tam samochodem pociąg miejski ) znajdziesz we "Francuskim Łączniku".
                            Jeśli chodzi o nowsze kino to od razu na myśl przychodzi mi "Ronin" - jeden z najlepszych filmów w tym gatunku z perfekcyjnie zmontowanymi i licznymi pościgami z tuningowanym Audi S8 w roli głównej (to koniecznie musisz zobaczyć!). Od biedy można tez zaliczyć "Transportera" z J.Stathamem, ale tylko pierwszą część, druga też w sumie jeszcze ujdzie ale trójka to już bardziej parodią zalatuje
                            Ach zapomniałbym o kultowym dziele Stevena Spielberga, które było zresztą jego pełnometrażowym debiutem czyli The Duel a w Polsce wyświetlany pod tytułem "Pojedynek na szosie". Może nie znajdziesz tam jakiś kaskaderskich i wybuchowych pościgów, bo w rolach głównych "występują" w tym filmie tylko dwa samochody, z czego jeden jest dużą amerykańską ciężarówką, ale gwarantuję ci klimat i napięcie do ostatniej sekundy. Genialny thriller.
                            To tyle co mi przychodzi na gorąco do głowy, jak mi się coś jeszcze przypomni to ci napiszę, chociaż i tak masz co oglądać

Komentarz

Pracuję...
                            X