Filmy, filmy... Każdy ma swoje ulubione, ja też. Oto one:
The Call Of Cthulhu. Czarnobiały niemy horror na podstawie kultowej literatury Lovecrafta. Dla fana - mus.[/*:m:2kd1if8y]
Trylogia spaghetti-westernów Sergio Leone'a z Clintem Eastwoodem jako The Man With No Name. Chodzi o filmy The Good, The Bad And The Ugly oraz A Fistful of Dollars oraz For a Few Dollars More.[/*:m:2kd1if8y]
Oczywiście trylogia Władcy Pierścieni. Absolutny kanon kina fantasy i absolutny Number One.[/*:m:2kd1if8y]
Trylogia Mad Max. Lubię, bo lubię Fallouta. [/*:m:2kd1if8y]
Waterworld (Wodny Świat). Postapokaliptyczne klimaty jak najbardziej. [/*:m:2kd1if8y]
The Stand (Bastion) na podstawie książki Stephena Kinga o tym samym tytule.[/*:m:2kd1if8y]
Star Wars! Super saga, pomijając trzy najnowsze części, które są totalną klapą.[/*:m:2kd1if8y]
Blair The Witch Project - ale tylko jedynka, bo dwójka... nie warto pisać. Ale pierwsza część... Co za klimat, innowatywność, nowatorstwo! Miodzio! [/*:m:2kd1if8y]
Jeszcze wiele wiele innych, jak sobie przypomnę, to dopiszę.
Nie lubię durnych filmów, czyli wszystkie amerykańskie komedie dla 13-latków (American Pie'e i tym podobne) i filmów z robionych ewidentnie dla kasy i z przesadzistym rozmachem i patosem (Titanic i tępa Pasja na przykład)...
dopiero co obejrzałem i jestem w szoku Running Scare Polecam !!!
moje ulubione nie wiem w jakiej kolejnosci bo duzo nie pamietam:
-"Pi"
-szeregowiec ryan
-Za szybcy za Wściekli i Szybcy i Wściekli Kur.VA co ten film w sobie ma!
tokyo drift troche nie wyszedl Paul Walker RULLEZ
-Matrix I brawo za pomysł nastepne częsci jak dla mnie są zbedne
najalepsze jest samo zagadnienie
-Tupac Ressurection za oryginalnośc jedyny w swoim rodzaju Testament
-Revolver
-Zielona Mila (wzruszyłem sie choć romantykiem nie jestem )
-Sztuczna Inteligencja
Naprawde wielka szkoda ze wiele tytułów nie pamietam bo zasługują by o nich wspomnieć to zdumiewające jak film moze wpłynać na człowieka który czasem pół dnia chodzi w niezykłym zahipnotyzowanym KLIMACIE !!! Jak wspominam niektóre filmy to mnie ciarki przechodzą i łezka sie kręci
Filmy na (-) niepamietam nawet tytułów bo po co ?!
JOB,czyli ostatnia szara komórka - kompletne DNO.To wygląda tak,jakby skleic 20 filmów w całość Szkoda,bo myślałem,że będzie fajne,a tu taka lipa.Wogóle te wszystkie coraz to nowsze (nie wszystkie) filmy są nudne.Eh...
JOB,czyli ostatnia szara komórka - kompletne DNO.To wygląda tak,jakby skleic 20 filmów w całość Szkoda,bo myślałem,że będzie fajne,a tu taka lipa.Wogóle te wszystkie coraz to nowsze (nie wszystkie) filmy są nudne.Eh...
Zgadzam sie z tobą. podobnie było z "Francuskim numerem". Jakoś sie ten film się "do kupy" nie kleił.... Dlatego stwierdziłem (odnośnie polskich komedii), że jak Machulski nie reżyseruje, to nie oglądam
Najbardziej podobał mi się "Vinci" z Szycem i Więckiewiczem - genialni aktorzy.
Ponadto każdy film, wg mnie, z Tom'em Hanks'em jest świetny, szczególnie "Zielona mila" i "Szeregowiec Ryan".
Jeszcze na miejscu polecanych przeze mnie filmów są:
"12 małp", "Szakal", "Ocean's Eleven" i kolejne części oraz "Notting hill" i cały "Władca pierścieni" :wink:
Komentarz