Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Robimy film z GT4 - co siÄ™ przyda?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Robimy film z GT4 - co siÄ™ przyda?

No a więc po kolei...

Chcę zrobić film z GT4. Z muzyką, dobrym montażem itp.

Pytanie pierwsze - hardware. Co muszę mieć, by film móc przerzucić do komputera? Posiadam:

-DVD

-Aparat cyfrowy

-Pendrive'a

-Router i połączenie internetowe pomiędzy komputerem (Celeron 600MHZ, Riva TNT2 32MB Ram, dziadek, ale stabilny) a PS2 Slim

Pytanie drugie - software. Jakich programów użyć, by wyciąć odpowiednie fragmenty z filmików, zmontować je w jeden klip, usunąć dźwięk i podłożyć własną piosenkę?

Pytanie trzecie - retoryczne. Czy to ma sens i uda się to zrobić na takim starym sprzęcie, i czy nie jest to aby za trudne?

Na poczÄ…tek Windows Movie Maker...niby prosty programik a nawet nie zdajecie sobie sprawy ile ludzi z niego korzysta

Komentarz

Dzięki. Właśnie o coś prostego mi chodzi...

...ale jak przerzucić fil z PS2 na PC?

Komentarz

Uda Ci się. Sam robie przeróbki seriali takich jak : na dobre i na złe, klan, m jak miłość. Niektórych jeszcze nie wrzuciłem na neta. Montuję filmy z rajdów Polski, Elmot, Nikon. Sprzęt nie gra roli, oczywiście nie przesadzajmy, ale Twój dobrze skonfigurowany, na pewno da rade. Na początek polecam Movie Maker. zycze powodzenia!
        http://www.rajdowefoty.ovp.pl - poszukujÄ™ moderatora! Pilne!

Komentarz

Dzięki, dobrze wiedzieć ALE...

...jak zgrać film z PS2 na komputer?

Komentarz

Potrzebujesz przejściówki typu 30in1 z wejściem na Magic Gate. Albo spróbuj wsadzić pendirv'a do PS2 uruchomić je bez żadnej płyty, tak żebyś mógł przekopiować replay z karty na pendriv'a. Nie wiem czy to działa, ale warto spróbować. A sposób z czytnikiem na bank wypali Pozdrawiam.
            http://www.rajdowefoty.ovp.pl - poszukujÄ™ moderatora! Pilne!

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
              Na poczÄ…tek Windows Movie Maker...niby prosty programik a nawet nie zdajecie sobie sprawy ile ludzi z niego korzysta

Nie trzeba dużo szukać
              mój profil na JuTjubie:

wiekszość filmików by movie maker
              Gram, bo lubiÄ™!

Komentarz

Świetnie, Windows Movie Maker... podoba mi się programik ALE - jest mały problem.

Instaluje się TYLKO z Service Pack 2. A Service Pack 2 TYLKO z oryginalnym Windowsem. Posiadałem takowego, ale przy którejśtam instalacji po kolejnym zepsuciu systemu zainstalowałem pirata. Oryginał był "fabryczny", wsadzony przy wymianie dysku. Przy własnoręcznej instalacji użyłem płytki kolegi, SS2 wykrywa "piractwo" i nie pozwala na instalację. I co teraz? Da się to jakoś obejść?

Sorry, wiem że piractwo jest nie fair. Ale co poradzić, gdy XP drogie jak cholera a płytki brak?

Komentarz

Witam. Aby zrzucić Replay na kompa jest pare sposobów.
                  -1 naturalnie kamerka -oczywiście zgrywając z telewizora który ma kineskop jest to rzecz trudna ze wzgledu na migotanie obrazu, niestebilność i idealne wypoziomowanie kamerki.
                  -2 Poprzez karte graficzna w komputerze z wejściem VIVO (video in video out) wejściem w niej jest złącze s-video, nigdy tego nie próbowałem. Naturalnie potrzeba przejściówki z czinczy na s-video nie jest drogie do 10 zł mozna znaleśc.
                  -3 Poprzez Karte Telewizyjną. Uzywam tego sposobu posiadam jakiegoś Philipsa z Allegro za jakieś 70 zł. Obraz ma oczywiście same plusy, mnogość ustawień rozdzielczości lecz końcowy efekt video trzeba przekonwertować gdyż zajmuje zbyt duzo miejsca do tego winavivideo do przekonwertowania. Podłaczyć mozna poprzez czincz zółty z obrazem do karty a dwa inne przejściówka na mini jack pod wejście liniowe w karcie badz pod wejście liniowe w karcie muzycznej o ile masz. Mozna tez podłączyć przez przejściówkę z czinczy na kabel S-video pod wejście do karty s-video.

Potrzebujesz przejściówki typu 30in1 z wejściem na Magic Gate. Albo spróbuj wsadzić pendirv'a do PS2 uruchomić je bez żadnej płyty, tak żebyś mógł przekopiować replay z karty na pendriv'a. Nie wiem czy to działa, ale warto spróbować. A sposób z czytnikiem na bank wypali Pozdrawiam.

Sienio - replay który masz w GT nie jest zadnym plikiem video, jest poprostu kodem z informacjami o przejeździe trasy a filmik powstaju dzieki ręderowaniu tego pliku w czasie rzeczywistym. Zreszto wskazuje przeciez na to sam rozmiar rozmiar pliku z 50kb nie jest mozliwe otrzymanie obrazu video w takiej rozdzielczości :>

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                    Świetnie, Windows Movie Maker... podoba mi się programik ALE - jest mały problem.

Instaluje się TYLKO z Service Pack 2. A Service Pack 2 TYLKO z oryginalnym Windowsem. Posiadałem takowego, ale przy którejśtam instalacji po kolejnym zepsuciu systemu zainstalowałem pirata. Oryginał był "fabryczny", wsadzony przy wymianie dysku. Przy własnoręcznej instalacji użyłem płytki kolegi, SS2 wykrywa "piractwo" i nie pozwala na instalację. I co teraz? Da się to jakoś obejść?

Sorry, wiem że piractwo jest nie fair. Ale co poradzić, gdy XP drogie jak cholera a płytki brak?
                    Nie wiem,czemu masz taki problem.Spróbuj odłączyć internet i wtedy zainstaluj.Ja kiedyś miałem SP2 na pirackim Windowsie i było Ok.Ale wtedy nie miałem neta.
                    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

I jak - zrobiłeś/robisz ten filmik?
                      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%