NO I ZAPOMNIAłEM DODAć żE JESCZE TEN BOSKI DżWIęK ,,...MACIE Tu LINKA NA COś NICE..........http://www.youtube.com/watch?v=Nz4b-B8TKe0 POZDRO DLA WSZYSTKICH FANóW HONDY S2000
Podoba Ci sie dźwięk pracy silnika Pulsara, bo słyszałeś go w realu. Jestem ciekaw czy słyszałeś w realu jak pracuje silnik S2000. Honda ma ok. 250km z 2 litrów bez turbiny, a ten Pulsar którym jechałeś 350km z 2l ?. Poza tym tłumik ma największy wpływ na dźwięk silnika, innymi słowy mógłbym skonfigurować fiata 125p tak, że buczałby jak Shelby Mustang.
Podoba Ci sie dzwięk pracy silnika Pulsara bo słyszałeś go w realu. Jestem ciekaw czy słyszałeś w realu jak pracuje silnik S2000. Honda ma ok. 250km z 2 litrów bez turbiny, a ten Pulsar którym jechałeś 350km z 2l ?. Poza tym tłumik ma największy wpływ na dźwięk silnika, innymi słowy mógłbym skonfigurować fiata 125p tak, że buczałby jak Shelby Mustang.
Masz racje ze wiele a włąsciwie wszystko zalezy od tłumika!!
Serwerowi sie podoba dzwięk Pulsara co nie znaczy wcale że S2000 tez nie chodzi cudnie. . .
Słyszałem tyle, że jechała bardzo wolno co w związku z tym nie słyszałem go na wyższych obrotach. Tak, Pulsar którym jechałem w 2 l miał 350 km. A co do tego to wiadome jednak nie do końca wiem jak to się mnie tyczy. Chyba prędzej to do założyciela tematu :wink:
Wiadomo ze dużo też zależy od zastosowanego tłumika....niezły dźwięk może mieć każde auto...nawet GOLF ..............ale i tak nic nie pobije sounda S2000
IMO najlepsze jest to: http://pl.youtube.com/watch?v=6zQAs27ZQ64
Dino V6
Może na filmie nie jest to ukazane, ale słychać go w promieniu ~200m...
Kręcił się nisko, ponieważ materiały użyte w przeprowadzonym w 2005r remoncie nie pozwalają na obroty wyższe niż 5-6k...
Taaaaaaaaaaaaaak......ofkoz to jest inny silnik,....mocniejszy nieporównywalnie...i w ogole to jest V12 czy jakoś tak ...na tym sie kurcze nie znam,,,..wszystkie silniki tego typu w układzie "V"(V 8 chyba tam jest ) i większe mają taki dzwięk zajebisty.... prawie wszystkie sportowe amerykańce taki mają dzwięk..nie identyczny ale podobny.....a Honda S2000 to "tylko" R4 iiii w ogóle co tu porównywać.. jaką moc ma Honda S2000 przy jakiej pojemności...a porównaj to w corvette...w hondzie jest 2.0 l...w corvette 5.6 ..to juz wszedłem troche na temat porównywania silników za bardzoo..... a to juz dwie różne rzeczy....ofkoz silniki w corvette i s2000 :wink:
To jeszcze zależy jaki kto lubi typ dźwięku. Impreza mająca silnik boxera ma taki głos, że to nieporozumienie po prostu. Słychać ją chyba ze 50 m dalej i to w ruchu ulicznym(miasto). To jest bardziej typ "buczący", że tak powiem(na wyższych obrotach też oczywiście słychać pewny ryk silnika). A są, auta które mają typ "ryczący" taki jak S2000. Ta corvetta ma raczej też coś w stylu "ryczącego" z domieszką "buczącego". A dźwięk Subaryny z wielkim sportowym tłumikiem jest po prostu piękny. Osobiście bardziej preferuje typ "buczący"... Taki ma właśnie Pulsar.
(Wiem, że nazwy buczący i ryczący brzmią dziwnie ale nie wiedziałem jak to opisać. )
widzisz drogi adminie ty lubisz dzwięk Pulsara.....a ja Hondy s2000 ....a ten dzwięk to jest na wysokich...i jest bardzo głośny... na takich obrotach ....ale to nie tylko o to chodzi ze jest głośny,bo o to nie chodzi tak bardzooo.ważne jest aby miał w sobie coś ten dzwięk.....głębie dzwięku
Dźwięk "buczący" bierze się bardziej z układu wydechowego, a "ryczący" z silnika. Wsioki wsadzają do golfów wielkie tuby, żeby nadrobić siłą, anie jakością, a to jest chore. Chodzi o to, żeby brzmiał efektywnie, a nie efektownie
Komentarz