Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dźwięki samochodów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dźwięki samochodów

NO I ZAPOMNIAłEM DODAć żE JESCZE TEN BOSKI DżWIęK ,,...MACIE Tu LINKA NA COś NICE..........http://www.youtube.com/watch?v=Nz4b-B8TKe0 POZDRO DLA WSZYSTKICH FANóW HONDY S2000

Głos może i ładny ale osobiście mi się auto nie podoba( 2 osobówka )
    Mnie się osobiście bardziej podoba głos Pulsara z jakimś tłumikiem:

http://www.youtube.com/watch?v=a_ybsvdM ... rbo%20gtir

Zwykłe odpalenie bez gazowania daje taki efekt, że to na razie jedyne auto, które jest tak głośne(w sensie pozytywnym ofc).

Moderator Serwer

Komentarz

Podoba Ci sie dźwięk pracy silnika Pulsara, bo słyszałeś go w realu. Jestem ciekaw czy słyszałeś w realu jak pracuje silnik S2000. Honda ma ok. 250km z 2 litrów bez turbiny, a ten Pulsar którym jechałeś 350km z 2l ?. Poza tym tłumik ma największy wpływ na dźwięk silnika, innymi słowy mógłbym skonfigurować fiata 125p tak, że buczałby jak Shelby Mustang.

Komentarz

Zamieszczone przez soundtropolis
        Podoba Ci sie dzwięk pracy silnika Pulsara bo słyszałeś go w realu. Jestem ciekaw czy słyszałeś w realu jak pracuje silnik S2000. Honda ma ok. 250km z 2 litrów bez turbiny, a ten Pulsar którym jechałeś 350km z 2l ?. Poza tym tłumik ma największy wpływ na dźwięk silnika, innymi słowy mógłbym skonfigurować fiata 125p tak, że buczałby jak Shelby Mustang.
        Masz racje ze wiele a włąsciwie wszystko zalezy od tłumika!!
        Serwerowi sie podoba dzwięk Pulsara co nie znaczy wcale że S2000 tez nie chodzi cudnie. . .

Marzenie nie samochód

Komentarz

Słyszałem tyle, że jechała bardzo wolno co w związku z tym nie słyszałem go na wyższych obrotach. Tak, Pulsar którym jechałem w 2 l miał 350 km. A co do tego to wiadome jednak nie do końca wiem jak to się mnie tyczy. Chyba prędzej to do założyciela tematu :wink:

Moderator Serwer

Komentarz

żeby usłyszeć piękno dzwięku Hondeczki to trzeba to usłyszeć na wysokich obrotach ..a nie na niskich

Komentarz

ludziska aż uszy zatykają http://www.youtube.com/watch?v=7JrJQCv2 ... inamometer

Komentarz

Wiadomo ze dużo też zależy od zastosowanego tłumika....niezły dźwięk może mieć każde auto...nawet GOLF ..............ale i tak nic nie pobije sounda S2000

Komentarz

IMO najlepsze jest to:
                  http://pl.youtube.com/watch?v=6zQAs27ZQ64
                  Dino V6
                  Może na filmie nie jest to ukazane, ale słychać go w promieniu ~200m...
                  Kręcił się nisko, ponieważ materiały użyte w przeprowadzonym w 2005r remoncie nie pozwalają na obroty wyższe niż 5-6k...
                  narancs alternativa

Komentarz

Dobra wystarczy już tego OT

Moderator Serwer

Komentarz

S2000 wymiata?? popatrz i co wazniejsze posłuchaj tego:
                      http://pl.youtube.com/watch?v=L6z2tn1CymY

Komentarz

Taaaaaaaaaaaaaak......ofkoz to jest inny silnik,....mocniejszy nieporównywalnie...i w ogole to jest V12 czy jakoś tak ...na tym sie kurcze nie znam,,,..wszystkie silniki tego typu w układzie "V"(V 8 chyba tam jest ) i większe mają taki dzwięk zajebisty.... prawie wszystkie sportowe amerykańce taki mają dzwięk..nie identyczny ale podobny.....a Honda S2000 to "tylko" R4 iiii w ogóle co tu porównywać.. jaką moc ma Honda S2000 przy jakiej pojemności...a porównaj to w corvette...w hondzie jest 2.0 l...w corvette 5.6 ..to juz wszedłem troche na temat porównywania silników za bardzoo..... a to juz dwie różne rzeczy....ofkoz silniki w corvette i s2000 :wink:

Komentarz

To jeszcze zależy jaki kto lubi typ dźwięku. Impreza mająca silnik boxera ma taki głos, że to nieporozumienie po prostu. Słychać ją chyba ze 50 m dalej i to w ruchu ulicznym(miasto). To jest bardziej typ "buczący", że tak powiem(na wyższych obrotach też oczywiście słychać pewny ryk silnika). A są, auta które mają typ "ryczący" taki jak S2000. Ta corvetta ma raczej też coś w stylu "ryczącego" z domieszką "buczącego". A dźwięk Subaryny z wielkim sportowym tłumikiem jest po prostu piękny. Osobiście bardziej preferuje typ "buczący"... Taki ma właśnie Pulsar.

(Wiem, że nazwy buczący i ryczący brzmią dziwnie ale nie wiedziałem jak to opisać. )

Moderator Serwer

Komentarz

widzisz drogi adminie ty lubisz dzwięk Pulsara.....a ja Hondy s2000 ....a ten dzwięk to jest na wysokich...i jest bardzo głośny... na takich obrotach ....ale to nie tylko o to chodzi ze jest głośny,bo o to nie chodzi tak bardzooo.ważne jest aby miał w sobie coś ten dzwięk.....głębie dzwięku

Komentarz

Dźwięk "buczący" bierze się bardziej z układu wydechowego, a "ryczący" z silnika. Wsioki wsadzają do golfów wielkie tuby, żeby nadrobić siłą, anie jakością, a to jest chore. Chodzi o to, żeby brzmiał efektywnie, a nie efektownie

PS. Serwer to Moderator, nie Admin.

Komentarz

Pracuję...
                              X