Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Lexus SC430 vs Nissan 350 Z

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Statki transportowe mają 14 cylindrów i ponad 7000KM z jednego, więc zdecydowanie przewyższają "sportowe" BMW M5.
    narancs alternativa

Komentarz

Witek Enzo napisał :

Kod:
      soundtropolis napisał: 
      Dokładnie ........ Auta zestawione do porównania (Lexus430, Nissan350Z) róźnią się klasą, dlatego cena i jakość wykonania też jest inna. 

Lexus GS430 (253 200 PLN - 289 950 PLN) 
      Nissan 350Z (177 000 PLN - 203 400 PLN) 

Obydwa auta są fajne. Mimo tego, że Lexus jak i Nissan występują w wersji cabrio, nie powinno sie ich porównywać. Pozdro 

Soundtropolis, ale my tu "porównujemy" Lexusa SC, a nie GS...
      Mój błąd ...... Jednak dalej jestem zdania, że oba roadster'y różnią się nie tylko klasą.

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
        Statki transportowe mają 14 cylindrów i ponad 7000KM z jednego, więc zdecydowanie przewyższają "sportowe" BMW M5.
        I wyciągają najwyżej 40 km/h. To nie jest argumentacja.

M5 po zdjęciu blokady "leci" ponad 300km/h. I?

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$

BMW M5 to samochód klasy średniej wyższej :wink: NSX, stricte sportowy. I nie jest debilny. A co do łodzi sportowych to załóż topic jeśli chcesz poinformowac ak to z nimi jest(40km/h )

Komentarz

M5 to auto jakby zaadaptowane do szybkiej jazdy. Normalnie to przecież limuzyna. Zaś np. NSX to auto stworzone od podstaw do bycia szybkim autem.

Coś na tym forum nigdy nie możemy utrzymać jednego tematu zgodnego z nazwą topicu
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
              Dalej nie zrozumiałeś...i czepiasz się określeń bo dobrze wiesz o co mi chodzi...roadstery są niepraktyczne i nie po to się kupuje takie auta tylko dla przyjemnosci z jazdy, podkreślenia swojego image albo zasobnosci portfela(na osławione laski hehe). Określając auto sportowe nie masz na myśli BMW M5, tylko jakiegoś porsche, nsx, czy inne Enzo...
              Sorry, a niby czym ustępuje M5 debilnemu NSX'owi? Po stokroć wolałbym M5 niż 350Z, SC430, S2000, Eclipse itp. BMW M5 to wóz sportowy. V10 i 507km. zdecydowanie przewyższa moc chociażby NSX'a, nieprawdaż?
              IDIOT
              NO VTEC-NO FUN

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel

BMW M5 to samochód klasy średniej wyższej :wink: NSX, stricte sportowy. I nie jest debilny. A co do łodzi sportowych to załóż topic jeśli chcesz poinformowac ak to z nimi jest(40km/h )
                Według ciebie M5 to wóz kategorii średniej wyższej? Gratuluję, jeśli pojazd za 500 tysięcy przyrównujesz do Vectry czy Mondeo.
                I to nie ja zacząłem z łodziami.

Zamieszczone przez Witek Enzo
                M5 to auto jakby zaadaptowane do szybkiej jazdy. Normalnie to przecież limuzyna. Zaś np. NSX to auto stworzone od podstaw do bycia szybkim autem.
                No i co z tego? M5 = 300km/h. NSX=270 km/h. Oba to wozy sportowe, oba bardzo szybkie, ALE - spójrz na te czasy:
                Czasy na Nurburgring Nordschleife
                Tylko jeden NSX (NSX-R) wyprzedza M5 E60, i to ledwie o 4 sekundy. Reszta NSX'ów zostaje daleko z tyłu za nimi. M6, z silnikiem od M5 ma czas szybszy nawet od najlepszego NSX'a.
                O wiele bardziej wolałbym M5 od NSX'a. Bo oferują podobne osiągi, a M5 do tego jeszcze komfort i bezpieczeństwo. Trzymam przy swoim - M5 to wóz sportowy. Nawet na tej stronie z czasami tak pisze.

Zamieszczone przez ADVAN
                IDIOT
                Trollom w dyskusji bardzo serdecznie dziękujemy. IQ, jak w piosence, "mniej niż zero".

Komentarz

Ja was ludzie nie rozumiem . . . .
                  Jak można twierdzić że NSX jest szybszy od M5??
                  No i do tego tych wozów nie da się porównywać . . . . .
                  Przecież NSX to japoński super samochód lat 90'tych a M5 to nowoczesna limuzyna z silnikiem V10 . . . . .
                  To tak jakby porównać Simsona S51 ze spoilerem do Suzuki Hyabusa . . .

Uważam że kolega Belgu$ ma całkowitą rację bo NSX to może że tak powiem skoczyć M5'tce . . . .

Pozdrawiam

Komentarz

Ale M5 ssie, i tak ma być bo ja tu jestem PAN i mam zawsze rację.
                    narancs alternativa

Komentarz

No to tak prawie . . . .

Szymoniec nie zaczynaj bo teraz to już warny polecą od Igiego . . . .

Komentarz

Prawie siÄ™ bojÄ™.
                        narancs alternativa

Komentarz

BMW M5 to wóz sportowy. V10 i 507km
                          Maybach 62 ma V12 i 550KM. Wg Ciebie to wóź sportowy?? Na pewno nie.
                          No i co z tego? M5 = 300km/h. NSX=270 km/h. Oba to wozy sportowe,
                          Buahahaha, ale debilne gadanie, naćpałeś się czy tak masz od urodzenia? M5 jest sportowe??!! Jedyne co ma sportowego to logo "M5" i tyle. M5 jest tylko szybkie, koło sportowego to nawet nie stało.

PS. Kolejny fanboy niemieckiej motoryzacji z klapkami na oczach.

EDIT/
                          Uważam że kolega Belgu$ ma całkowitą rację bo NSX to może że tak powiem skoczyć M5'tce . .
                          W moim mniemaniu nie chodzi tylko o moc. Chodzi o całą sfere emocjonalną. Szwabskie wozy są mało finezyjne, ociężałe, i wszystkie robione na jedno kopyto. Japońce mają styl i charakter i tyle, nikt i nic mnie nie przegada.

Komentarz

No to jeżeli M5 nie jest sportowym wozem to jak wyjasnisz to, że jest znacznie szybsze od sportowego: NSX, S2000, 350z, Supry, 300ZX i wielu innych japońskich super samochodów . . . . ??

PP89 nie czepiaj się bo wiesz dobrze że każdy lubi coś innego a na siłę się czepiasz tego Belgu$a . . . . .

Pozdrawiam

To auto jest u mnie na równi z 350z a więc bardzo je lubię . . . .

Komentarz

No to jeżeli M5 nie jest sportowym wozem to jak wyjasnisz to, że jest znacznie szybsze od sportowego: NSX, S2000, 350z, Supry, 300ZX i wielu innych japońskich super samochodów . . . . ??
                              Ma mocniejszy silnik, nie mogłeś się sam domyślić, tylko musiałem Ci to tłumaczyć??. Sportowe wozy rządzą się swoimi prawami i nie da się zrobić z limuzyny spotowego auto (i odwrotnie), poprzez wsadzenie wielkiego silnika i udoskoanaleniu zawieszenia. Pijak zawsze pozostanie pijakiem, choćby ubrał garnitur Hugo Boss'a. Zdradzi go przepita gęba i nawyki.
                              Porównanie może ekstremalne, ale sens zachowany.

Komentarz

A subaru impreza to nie limuzyna??
                                A może nie jest sportowe?? . . . . .

To rzecz gustu kolego a o tym siÄ™ nie dyskutuje . . . . .

Pozdrawiam

Komentarz

PracujÄ™...
                                X