Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Styl zasługujący na uwagę - Tuning

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Styl zasÅ‚ugujÄ…cy na uwagÄ™ - Tuning

Witam
    Od pewnego czasu widuję przez okno z Mojej szkolnej klasy bardzo ciekawy samochód, nie ze względu na markę lecz na sposób w jaki został przerobiony/urządzony.
    Jest to dośc stary Volkswagen Golf drugiej generacji, ale nie jest to zwykły "szrot" . . . .
    Duże chromowane koła, rant na felgach, pomalowany na matowo-czarny, a zresztą co będe wypisywać, poniżej kilka informacji na temat kultowych styli tunningowych:
    German Style:
    Jest to jeden z najprostszych styli tuningowych. Jego charakterystycznymi cechami sÄ…:
    - tzw. clean look (usunięcie wszystkich emblematów, listw, bocznych kierunkowskazów, wygładzenie zderzaków itp.)
    - felgi Deep Dish (z szerokim rantem) oraz opony "naciągnięte" na felgę
    - wypolerowane wszystkie części silnika oraz detale
    - przemyślane modyfikacje
    - bardzo niskie zawieszenia
    - kolory raczej stonowane, lecz niekoniecznie
    Cult Style:
    Jest to styl tuningowy, który oddaje hołd klasykom motoryzacji, w wyglądzie aut z tego stylu są odniesienia do lat '60 i '70, często Culty (jak nazywane są auta z tego stylu) są stuningowane akcesoriami z epoki.
    Charakterystycznymi cechami Cult Style'u sÄ…:
    - nawiązania do starych samochodów (felgi od Garbusa, kierunkowskazy w stylu Golfa I) bądź tuningu lat '70 i '80 (klasyczne felgi BBS'a, długa "brew" nad światłami)
    - stylowe akcesoria (bagażnik z walizkami w kratę, naklejki "76" itp.)
    - obowiązkowe obniżenie nadwozia
    Rost:
    Czyli jednym słowem kontrolowana dewastacja auta. Przez wielu jak narazie nie zrozumiany styl w tuningu . . . .
    Charakteryzuje siÄ™:
    - duża ilością dodatków z epoki
    - licznymi (umyślnymi) uszkodzeniami, zadrapaniami
    - nieodłączna jest rdza
    Rat:
    - malowane podkładem, czarny lub szary mat.
    - gleba,
    - szerokie fele i lacie,
    - ciekawe dodatki, jak np.snopek siana na Caddy'lacku z Hiszpanii (opisany kiedyÅ› w Maxi Tuningu)
    - wyszukane i mało spotkane obręcze

Mam nadzieję, że przybliżyłem trochę te wspaniałe kierunki motoryzacyjnej rzeźby :wink:

Pozdrawiam

Re: Styl zasługujący na uwagę - Tuning

polecam http://www.cultstyle.pl

Komentarz

Mamy też oczywiście PRL Tuning.
      Kilka obrazków za tysiąc słów

narancs alternativa

Komentarz

Aż się łezka w oku kręci, cudeńka po prostu . . . .
        Co do tej stronki, to jest po prostu "baza wiedzy", tyle spraw dotyczÄ…cych tunningu tam jest poruszone, na prawdÄ™ warto
        OPEL ASCONA - Którego widziałem z bliska nawet miałem okazję dotknąć :mrgreen: , wspaniały samochód, a wnętrze ma tak zrobione, że aż szkoda, w butach wsiadać . . . . .

Pozdrawiam

Komentarz

Momencik , nie kapuję , to ma być temat po prostu o tuningu , czy poświęcony tylko german style'owi i pochodnym tegoż stylu ? Bo nie zaprzeczam że german to bardzo fajny styl , ale nie zapominajmy o importach , v.i.p.'ach , czy extremalnych autach w stylu śrudziemnomorskim

Komentarz

W tym temacie chodzi o tunningowe kierunki opisane przeze mnie w pierwszym poście :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

PracujÄ™...
            X