Witam.Otóz dzisiaj wybrałem sie na szybka przejazdzke renault thalia 2008 rok 1.4 100KM. I zdziwoło mnie to ze jak miałem na 2 biegu 60km/h i zminieniałem bieg na 3 to jak wciosnołem sprzegło a gaz pusciłem równo to on jescze zaryczał a przeciez gdy odejme gaz i wcisne sprzegło to powinny obroty zmniejszyc sie a nie jescze zwiekszac i to głupio słychac czy ktos wie czemu tak jest? A i na ludzie jak stałem to wcisnołem gaz do 5 tys obrotów i pysciłem w pół sekundy i obroty powoli zmalały. I tak sie dzieje przy kazdym biegu np. 1 bieg gaz na maxa i mam 6,5 tys obr i to jest 55 km/h i odcinka i gdy zmieniam biego to on jescze zaryczy głosniej ale jak sie jedzie normalnie bez gazowania to jak zmieniam bieg jest normalnie. Kto mi powie o co chodzi bo ja nie mam prawka i nie chciałbym zwracac na siebie uwagi.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Probem Silnik
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Re: Probem Silnik
Ja choć nie mam prawa jazdy i jeszcze dość długo nie będę miał to, kiedy wsiadam do samochodu (zazwyczaj jest to Ford Mondeo lub Toyota Carina) z manualną skrzynią biegów jakoś nie palę sprzęgieł......ciekawe ? Myślę "DeEliksie", że powinieneś bardziej "zgrać" sprzęgło z gazem, bo w gruncie rzeczy jazda samochodem bez jego niszczenia nie jest aż tak trudna :wink:
Ps.Mam pytanie do bardziej doświadczonych w temacie motoryzacyjnym użytkowników. Do czego służą tzw. "międzygazy" ? I o co chodzi z "podwójnym wysprzęglaniem" ? Wiem, że mogę sobie sam poszukać, ale gdyby ktoś był na tyle miły i objaśnił :wink:
Pozdrawiam
Komentarz
-
Nie umiesz jeździc i sprzęgło masz do wymianyauto z marca sprzegło do wymianay hahahahaahahaa. Moze po prostu taka reakcja gazu jest ze w poł sekundy nie odcina dopływu paliwa i dlatego.A moze ja jak wciskam sprzegło to tak szybko gazu nie puszczambo zmieniam bieg w sekune i cały gaz :mrgreen:
Lukas i dredy to pedały xDHAHAAAHA
Komentarz
-
Zamieszczone przez DLXWitam.Otóz dzisiaj wybrałem sie na szybka przejazdzke renault thalia 2008 rok 1.4 100KM. I zdziwoło mnie to ze jak miałem na 2 biegu 60km/h i zminieniałem bieg na 3 to jak wciosnołem sprzegło a gaz pusciłem równo to on jescze zaryczał a przeciez gdy odejme gaz i wcisne sprzegło to powinny obroty zmniejszyc sie a nie jescze zwiekszac i to głupio słychac czy ktos wie czemu tak jest? A i na ludzie jak stałem to wcisnołem gaz do 5 tys obrotów i pysciłem w pół sekundy i obroty powoli zmalały. I tak sie dzieje przy kazdym biegu np. 1 bieg gaz na maxa i mam 6,5 tys obr i to jest 55 km/h i odcinka i gdy zmieniam biego to on jescze zaryczy głosniej ale jak sie jedzie normalnie bez gazowania to jak zmieniam bieg jest normalnie. Kto mi powie o co chodzi bo ja nie mam prawka i nie chciałbym zwracac na siebie uwagi.
Wydaje mi się że po prostu źle operujesz sprzęgłem... przy zmianie biegów najpierw puść gaz i wciśnij sprzęgło po zmianie z wyczuciem puść sprzęgło i daj delikatnie gazu. Nie powinno być problemu. (najeździłem się tą Pandą i Toyotą Yaris ;p) Nie wiem czy Ci to dobrze wytłumaczyłem ale uwierz jadać ze mną nie zauważyłbyś zmiany biegu :mrgreen:
Komentarz
-
Zamieszczone przez DLXNie umiesz jeździc i sprzęgło masz do wymianyauto z marca sprzegło do wymianay hahahahaahahaa. Moze po prostu taka reakcja gazu jest ze w poł sekundy nie odcina dopływu paliwa i dlatego.A moze ja jak wciskam sprzegło to tak szybko gazu nie puszczambo zmieniam bieg w sekune i cały gaz :mrgreen:
Komentarz
-
Chyba zwariowałeś.Ostatnio jak sie jezdzie na Ochle taka miejscowosc jest prosta ok 1,5 km to dowaliłem 160km/h ale jescze mogłem ale ktos jechał to zahamowałem i sczerze mówiac troche sie przestraszyłem
A bieg w sekunde wrzucam seryjnie bo staram sie robic to tak jak w za szybcy za wsciekli(zobacz jak Brajan bieg wrzuca).
A najlepiej jak zmieniałem z 1 biegu na drugi bez odejmowania gazu czyli gaz na maxa na 1 biegu do 40km/h i wciskasz sprzegło i TRZYMASZ CAŁY CZAS GAZ NA MAXA i wrzucasz drugi bieg i puszczasz tylko sprzegło to wiecie jak laczka paliLukas i dredy to pedały xDHAHAAAHA
Komentarz
-
Sprzęgło możesz wymienic już po godzinie nieumiejętnej jazdy. Weź lepiej złap za słownik ortograficzny i się poucz poprawnej polszczyzny bo jeszcze kogoś zabijesz. Biegów nie powinno się szybko wrzucac....naogladałeś się F&F i wydaje Ci się że potrafisz jeździc? Ja, po 3 latach posiadania prawa jazdy, kilkadziesiąt tysięcy kilometrów za kierownicą, nadal nie uważam się za dobrego kierowcę. Ch*j z tobą, jesli się zabijesz, jednego idiotę mniej, tylko szkoda jeśli zabijesz przy okazji niewinnych ludzi.
Komentarz
-
Zamieszczone przez DLXTo auto ojca to cisne ile wlezie. Ja 1 raz nie zdałem na prawko ale w dupie to mam i tak jezdze po miescie i wszedzie gdzie chce ojciec autem nie jezdzi dopracy bo ma zpod domu autobus i jezdzie az do pracy to ja biore auto jak go nie ma i zapierd*alam.Ostatnio jak sie jezdzie na Ochle taka miejscowosc jest prosta ok 1,5 km to dowaliłem 160km/h ale jescze mogłem ale ktos jechał to zahamowałem i sczerze mówiac troche sie przestraszyłem
A bieg w sekunde wrzucam seryjnie bo staram sie robic to tak jak w za szybcy za wsciekli(zobacz jak Brajan bieg wrzuca).
A najlepiej jak zmieniałem z 1 biegu na drugi bez odejmowania gazu czyli gaz na maxa na 1 biegu do 40km/h i wciskasz sprzegło i TRZYMASZ CAŁY CZAS GAZ NA MAXA i wrzucasz drugi bieg i puszczasz tylko sprzegło to wiecie jak laczka pali
A teraz grzecznie wciśnij "Wyloguj" :wink:
Tak to właśnie jest.....chłopak pod nieobecność ojca "bierze" jego ciężko zapracowane 1.4, piłuje ile wlezie, kompletnie olewając aspekty bezpieczeństwa, i zdrowia podzespołów mechanicznych (nawet o nich nie słyszał ?) jest "super ziomek" po zapiszczy czasem oponą pod spożywczo-monopolowym......a jak się wypadek zdarzy to się szuka winnych.....
Człowieku jazda samochodem to nie jest naśladowanie ruchów wykonanych na potrzeby durnego filmu ! No, ale takiemu "super gierojowi" przecież nie przetłumaczysz bo on......"puszcza sprzęgło i pali laczka" ! Nie zapomniałeś przypadkiem napisać o rozmyciach obrazu po wciśnięciu Spacji ?ŻYCIE TO NIE NFS, a żeby jeździć samochodem trzeba mieć o nim jakieś pojęcie !
Jak dla mnie kolega DLX jest wyczerpany.....Żegnam !
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Co nibyze ja jezdzic nie umiem? Nawet pewnie na 400m sie nie scigaliscie ja sie scigam tylko kurna w dzien bo wieczorem to tata jest to nie moge auta wziasc.A samochod az tak drogi nie był bo 45 tys złotych.Pamietam jak wyjezdzalismy z salonu renault.A wczesniej miałem matiza LIPA JAK CH*J.51 KM <lol2> ale tez jezdziłem a wlasciwie uczyłem sie jezdzic nim i tez na całym gazie ale on laczka ciągnoł tylko na 1 biegu na drugim sie nie dało tak jak reno.W ogole moge cynic bo te reno ma 6 głosnoków z radiem cd i suba bo sam go kupiłem i puszczam na maxa tyle ze szyb nie otwieram bo jak mowie nie chcem zwracac na siebie uwagi.A co do mojej jazdy.Ja nie potrzebuje auta do normalnej jazdy i zeby sobie na zakupy podjechac ja potrzebauje auto do wyscigów i do jezdzenia po miescie 150km/h a u mnie są takie miejsca gdzie mozna.Wszystkie fotoradary zostały zamalowane przeze mnie i przez kolege.A wiecie jaka fajna akcja z tym była! Podjezdzamy w kaskach od motorów czarna honda civic(hathbackiem) z czarnymi sprayami i malujemy w 3 sek i spierdzielamy. I teraz wszyscy mogą szalec do woli i nic nie bedzie.Jedynie co mnie w tym reno wkurza to naped na przód bo na recznym jak pojade i koła w bok i gaz to mnie albo obkreca albo nie wychodzi drift.Jak miałem 12 lat to miałem poldka to ojciec szalał i jezdził poslizgiem czasem jak chciał i nawet ja nie znałem jescze pojecia drift.Ale wtedy był młodszy to mu sie chciało a treaz jezdzi z potrzeby a ja dla przyjemnosci. I jak on jezdzi to w miescie pali 7-8 l na 100km a jak ja sie dosiadam to zawsze tam przełaczamw tym komputerku zeby pokazywał ile w danym momencie spala to mi do chodzi do 32 l jak jade na odcieciu czyli ok 7tys obrotów.Ale narazie mam farta bo ani razu nie kapnoł sie a z parkowaniem w tym samym miejscu nie ma problemu bo mam garaż
raz tez z kolegą jechałem to wiecie normalnie w miare bo mowie niedajboze i ja i on lecimy do piachu noi samochód.I nie patzrałem w lusterka bo gadałem z nim i wyprzedził mnie fiat punto i jak ja sie wurzyłem od razu redukcja i pełna pizda i zanim i gnoja wziołem a kolega do mnie ze jestem popierzony bo zachowuje sie jak w grze. ALe to prawda ja sie wychowałem na undergorundzie jeden i dwa. I nie nawidze jak ktos mnie bierze jakims gównem gdyby to było BMW to bym nie gonił pod warunkiem ze nie było by to 316i bo ono ma 90KM to bym wyprzedzał ale 323i juz nie goniłbym.
Lukas i dredy to pedały xDHAHAAAHA
Komentarz
-
Zamieszczone przez DLXChyba zwariowałeś.Ostatnio jak sie jezdzie na Ochle taka miejscowosc jest prosta ok 1,5 km to dowaliłem 160km/h ale jescze mogłem ale ktos jechał to zahamowałem i sczerze mówiac troche sie przestraszyłem
A najlepiej jak zmieniałem z 1 biegu na drugi bez odejmowania gazu czyli gaz na maxa na 1 biegu do 40km/h i wciskasz sprzegło i TRZYMASZ CAŁY CZAS GAZ NA MAXA i wrzucasz drugi bieg i puszczasz tylko sprzegło to wiecie jak laczka pali
Komentarz
-
Zamieszczone przez LukasZamieszczone przez DLXTo auto ojca to cisne ile wlezie. Ja 1 raz nie zdałem na prawko ale w dupie to mam i tak jezdze po miescie i wszedzie gdzie chce ojciec autem nie jezdzi dopracy bo ma zpod domu autobus i jezdzie az do pracy to ja biore auto jak go nie ma i zapierd*alam.Ostatnio jak sie jezdzie na Ochle taka miejscowosc jest prosta ok 1,5 km to dowaliłem 160km/h ale jescze mogłem ale ktos jechał to zahamowałem i sczerze mówiac troche sie przestraszyłem
A teraz grzecznie wciśnij "Wyloguj" :wink:
Tak to właśnie jest.....chłopak pod nieobecność ojca "bierze" jego ciężko zapracowane 1.4, piłuje ile wlezie, kompletnie olewając aspekty bezpieczeństwa, i zdrowia podzespołów mechanicznych (nawet o nich nie słyszał ?) jest "super ziomek" po zapiszczy czasem oponą pod spożywczo-monopolowym......a jak się wypadek zdarzy to się szuka winnych.....
Człowieku jazda samochodem to nie jest naśladowanie ruchów wykonanych na potrzeby durnego filmu ! No, ale takiemu "super gierojowi" przecież nie przetłumaczysz bo on......"puszcza sprzęgło i pali laczka" ! Nie zapomniałeś przypadkiem napisać o rozmyciach obrazu po wciśnięciu Spacji ?ŻYCIE TO NIE NFS, a żeby jeździć samochodem trzeba mieć o nim jakieś pojęcie !
Jak dla mnie kolega DLX jest wyczerpany.....Żegnam !
Pozdrawiam.
Dla mnie tacy pozerzy nie robią wrażenia i się dosłownie śmieje z nich że sobie ruszysz z pizdy i masz kisiel z majtkach. Wyścigi na 400m? Chyba rowerem z pod bloku pod budkę z lodami. Bo tata ma kasę to trzeba szaleć,inni marzą o takim aucie a 40tysiów to full kasy,naucz się szanować rzeczy. Ale nie nauczysz się póki nie rozjebiesz czegoś swojego i nie będziesz musiał wywalić kasę żeby to naprawić.
Chwalisz się że jechałeś 160 a biegu nie umiesz zmienić i myślisz że silnik jest do dupy. Powiem jak mój dziadek "Maszyna gwizda tylko kierowca pizda"
Malowałeś fotoradary? HA HA HA chyba plakatówką na konkursie plastycznym.
Poza tym to weź pod uwagę że "jeżdżąc" w ten sposób zagrażasz sobie i innym.A auto to nie zabawka. Będziesz posrany jak kiedyś zrobisz komuś krzywdę a wtedy nie uratuje Cię Need for speed.
To jest Real człowieku.
Jak dla mnie to to co robisz to żenada i głupota w czystej postaci.
Komentarz
-
Zamieszczone przez DLXNawet pewnie na 400m sie nie scigaliscie ja sie scigam tylko kurna w dzien bo wieczorem to tata jest to nie mogeNie pomyliłeś się czasem ?
Zamieszczone przez DLXA samochod az tak drogi nie był bo 45 tys złotych.
Zamieszczone przez DLXA wczesniej miałem matiza LIPA JAK CH*J.51 KM <lol2> ale tez jezdziłem a wlasciwie uczyłem sie jezdzic nim i tez na całym gazie ale on laczka ciągnoł tylko na 1 biegu na drugim sie nie dało tak jak reno.Żałość
Zamieszczone przez DLXtyle ze szyb nie otwieram bo jak mowie nie chcem zwracac na siebie uwagi.
Zamieszczone przez DLXJa nie potrzebuje auta do normalnej jazdy i zeby sobie na zakupy podjechac ja potrzebauje auto do wyscigów i do jezdzenia po miescie 150km/h a u mnie są takie miejsca gdzie mozna.
"ja potrzebauje auto do wyscigów i do jezdzenia po miescie 150km/h" - Spadłem z krzesła
Zamieszczone przez DLXWszystkie fotoradary zostały zamalowane przeze mnie i przez kolege.
Zamieszczone przez DLXA wiecie jaka fajna akcja z tym była! Podjezdzamy w kaskach od motorów czarna honda civic(hathbackiem) z czarnymi sprayami i malujemy w 3 sek i spierdzielamy. I teraz wszyscy mogą szalec do woli i nic nie bedzie.
Zamieszczone przez DLXJedynie co mnie w tym reno wkurza to naped na przód bo na recznym jak pojade i koła w bok i gaz to mnie albo obkreca albo nie wychodzi drift.
Zamieszczone przez DLXAle wtedy był młodszy to mu sie chciało a treaz jezdzi z potrzeby a ja dla przyjemnosci.
Zamieszczone przez DLXjak jade na odcieciu czyli ok 7tys obrotów.
Zamieszczone przez DLXAle narazie mam farta bo ani razu nie kapnoł sie a z parkowaniem w tym samym miejscu nie ma problemu bo mam garaż
Zamieszczone przez DLXraz tez z kolegą jechałem to wiecie normalnie w miare bo mowie niedajboze i ja i on lecimy do piachu noi samochód.I nie patzrałem w lusterka bo gadałem z nim i wyprzedził mnie fiat punto i jak ja sie wurzyłem od razu redukcja i pełna pizda i zanim i gnoja wziołem a kolega do mnie ze jestem popierzony bo zachowuje sie jak w grze. ALe to prawda ja sie wychowałem na undergorundzie jeden i dwa. I nie nawidze jak ktos mnie bierze jakims gównem gdyby to było BMW to bym nie gonił pod warunkiem ze nie było by to 316i bo ono ma 90KM to bym wyprzedzał ale 323i juz nie goniłbym.
Opuść to FORUM !
---------------------------------------------------------------
Dreadlock89 - Pięknie to ująłeś, ale moim zdaniem to kolega DLX, nie ma więcej niż 12-13lat :wink:
Pozdrawiam
Komentarz
-
Nie chcecie wieżyc to nie mam wam filmik nakrecic???!!!!!! Wiadomo nic nie mozna napisac bo sie smieją zamiast gratulowac ze jezdze bez przepisów a na to liczyłem a wyzachowujecie sie jakby wasi rodzice pracowali w policji. dlaczego nie wiezycie ze w miescie mozna 150km/h pojechac? Ulica westerplatte ma z 3 km i są 2 pasy ruchu w jedna strone i DA SIE. Z fotoradarami czemu nie wiezycie? Podjechalismy i zamalowalismy i odjechalismy.JA mam kumpli co mają fajne fury z zewnetrzmym tunigiem. ALE WIADOMO CZEGO BYM NIE NAPISAŁ ZARAZ WYSMIEWACIE I NIE WIEZYCIE MI!!!!!!Lukas i dredy to pedały xDHAHAAAHA
Komentarz
Komentarz