Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tommy Kaira

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Tommy Kaira

Tommy Kaira:

Tommy Kaira-formalnie Tomita Dream Sales ( 株式会社トミタ夢販売) to japońska firma zajmująca się tuningiem i produkcją aut.
    Nazwa została wzięta od dwóch założycieli firmy Yoshikazu Tomita i Kikuo Kaira. Firma została pierwotnie założona w 1968 pod nazwą Tomita Dream Factory.
    Od 1987 już jako Tommy Kaira.

Tuning samochodów:

Tommy Kaira rozpoczął swoją działalność w prawdziwy świecie motoryzacyjnym w 1987 roku,kiedy to odsłonięty został stuningowany Mercedes-Benz 190E pod dostojną nazwą "Tommy Kaira M19".
    Do pewnego momentu firma pracowała nad tuningiem europejskich aut jednak później zajęła się tuningiem tylko i wyłącznie samochodów japońskiej produkcji.
    Co doprowadziło do podpisania udanych kontraktów z takimi gigantami jak Nissan czy Subaru.
    Początkowo Tommy Kaira koncentrował swe wysiłki w zakresie mechanicznego i wizualnego tuningu szczególnie 4 aut:Nissan Skyline, Nissan marca, Subaru Impreza, Subaru Legacy.
    Jednak ostatecznie firma nie ogranicza się do ulepszeń tylko tych 4 wybranych aut możemy ujrzeć też takie samochody jak: Nissan 300ZX, Silvia Nissan,Toyota Yaris, Nissan 350Z...

Tommy Kaira konsekwentnie rebranded'uje (zmienia nazwę)samochody jak gdyby były one całkowicie wyprodukowane przez samą spółkę, za zgodą producentów: na przykład, Subaru Impreza jest rebranded'owany na Tommy Kaira M20b lub Nissan 350Z okazuje się w Tommy Kaira Z. Zjawisko to nie jest niezwykłe, jak świat wokół Niemieckich producentów takich jak RUF i Gemballa działają w podobny sposób z samochodami Porsche.

Produkcja samochodów:

Do 1996 r., Tommy Kaira miał jedynie zmodyfikowano istniejące wcześniej modele wyprodukowane przez Subaru i Nissan. W świetle dużych usprawnień dokonanych w autach i dorobku firmy spółka starała się mieć uznanie jako marka sama w sobie. W celu ujednolicenia tego obrazu, Tommy Kaira postanowił stworzyć własny model samochodu który został ostatecznie nazwany ZZ

Modele:

Z,ZZ,ZZII,ZZIII
    Z33
    R34 R
    MT3
    GT
    TB
    B3
    Subaru Impreza M20b

Tekst tłumaczony i redagowany na podstawie-Oryginalny artykół
    __________________________________________________ __________________________________________________ _________________________________________________

Tommy Kaira ZZII (auto znane nam z GT2,GT4)

Galeria:

Dane techniczne:

Year (of specifications) -2001
    Engine -2568 cc inline 6 twin turbo
    Transmission -six speed manual AWD
    Max speed -210 mph (claimed)
    0-60 mph -3.3 seconds
    Horsepower -542 hp @ 5900 rpm
    Weight -1000 kg / 2205 lbs

Opis:

Wcześniejszy model ZZ miał mały silnik ale przy tym niską wagę.Nowy model ZZII ma silnik RB26DETT zaadoptowany z Nissana Skyline'a. Ten silnik normalnie montowany jest w tylko w Nissanach Skyline GTR.Ten dwu i pół litrowy silnik ma jednak w sobie duży potencjał który po modyfikacjach daje nam 550BHP.Nadwozie zdudowane jest z włókna węglowego a osadzone jest na aluminiowej ramie. Szczegóły wykonania trzymane są w tajemnicy. Auto podobnie jak Skyline posiada system 4WD.

Tekst tłumaczony i redagowany na podstawie-Oryginalny artykół

PS:Tekst w głównej mierze opracowywałem sam tłumacząc własnymi siłami angielskojęzyczne teksty. W razie pomyłek,przeinaczeń lub błędów liczę na wyrozumiałość. Jeśli ktoś wie coś jeszcze ciekawego w temacie proszę śmiało pisać.

Re: Tommy Kaira

Jest to moje jedno w ulubionych aut występujących w GT4. A jak wam się podoba i co o nim myślicie? :wink: :mrgreen:

Komentarz

Przy dobrych ustawieniach i odrobinie umiejętności daje rady szufladom (m.in. Sauber Mercedes, Minolta, Pescarolo)

Komentarz

Dzisiaj kupiłem sobie ją we wszystkich kolorach - Głupi jestem, 2mln. Cr poszło na te zabawki, zamierzam jeszcze wszystkie przerobić na 100%, a następnie zrobić im ogromną sesję...

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
          Dzisiaj kupiłem sobie ją we wszystkich kolorach - Głupi jestem, 2mln. Cr poszło na te zabawki, zamierzam jeszcze wszystkie przerobić na 100%, a następnie zrobić im ogromną sesję...

Pozdrawiam
          Ja mam 4, z czego 1 przerobiona na maxa i 3 seryjne. Więcej przyjemności mam z jazdy seryjnymi Mają kopa!!

Lukas
          liczę że zrobisz foty które mnie powalą nie spieprz tego! :mrgreen:

Komentarz

ja tam lubię ZZ [wszystkie] najbardziej to ZZ dwójkę ,ale mają też zerżnięte np: Nissan Micra ,to jest u Tommy Kairy model zmodyfikowany nazywający się "m13 [Stage 2]" i ma więcej koni ,bo 88hp.
            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

A w GT2 jest ZZ-S, a nic o nim nie piszą

Komentarz

Fajna jest Tommy Kaira ZZ II jak się nią kosiło w GT3

Komentarz

Po 2latach Kaira powraca w Gt5. Łuhu!

Komentarz

ZZII znane także z GT3 :wink: . Pamiętam, że po tuningu jeździło mi się nią naprawdę rewelacyjnie, miała coś ok. 950hp.
                    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

No masz racje będę musiał poprawić post. He he ta sama jednostka co w r34 więc i ogromny potencjał. Samo auto miało być kompromisem między jazdą po ulicach a torem . Przygotowywane było w sposób który umożliwiał bez modyfikacji stawiać czoła autom na torze, projekty trochę na wzór JGTC.

Komentarz

Na pewno któs z was nim jeździł
                        I teraz pytanie: jakie to auto ma hamulce/ jak się prowadzi? Bo się na nią troche napaliłem
                        Simsonrulez.fora.pl

Komentarz

Proszę, auto-test również mojego autorstwa:
                          Forum dyskusyjne na temat serii Gran Turismo na konsole Sony Playstation. Jeżeli jesteś właścicielem PlayStation 4 (PS4) i posiadasz Gran Turismo Sport (GT Sport) to poczujesz się tutaj jak domu.

Komentarz

No w końcu się te testy do czegoś przydały

Komentarz

Haha kto by pomyślał że mój boom na te auto i praca jaką włożyłem w pisanie tego się przyda. Ciesze się

Komentarz

Pracuję...
                              X