Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co myślicie o chińskich skuterach??

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Co myślicie o chińskich skuterach??

Mam pytanie: Co myślicie o chińskich skuterach??
    Czy jesteście naegatywnie do nich nastawieni tylko ze względu na to że pochodzą z chin??
    Ja mam chińczyka MOTOBI QUEST który naprawde silnikowo jest dobry(licencja Hondy) kupiłem go tylko dlatego że był bardzo tani i ku mojemu zdziwieniu przez rok uszkodził się tylko rollgaz i przerywacz.
    Byłem żle nastawiony do chińczyka, ale teraz z czystym sumieniem moge polecić go każdemu(mówie tu tylko o quescie, bo o klonach nie mam pojęcia czy są dobre)
    Kupili byście chińczyka gdyby był tani, nawet będac uprzedzeni??
    TURBO podstawa, NITRO zabawa( GT4 - 81,3 %)

Re: Co myślicie o chińskich skuterach??

Nie kupiłbym nigdy motoroweru z elektrycznym rozrusznikiem i automatycznymi biegami.
    narancs alternativa

Komentarz

Dla mnie powinni w ogóle zabronić sprzedaży tego badziewia ( ogólnie skuterów )...
      Albo stworzyć odpowiednią kategorie prawa jazdy a nie że każdy głupi może wsiąść i jeździć tym po ulicy...

Ps: Sam posiadam Motorower ( nie skuter [Ogar] ) ale w sumie ze względów sentymentalnych bo od 2 lat na nim nie siedziałem... Ale nie wygląda jak jeżdżąca toaleta i nie brzmi jak mała kosiarka... Poza tym trzeba nim umieć jeździć... a nie odkręcić manetkę gazu do końca i jazda...

Komentarz

Sprzęgło odśrodkowe i siedzenie jak na krześle. We dwóch jak pedały. To mnie odstrasza od skuterów. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Mnie odstraszają w chińskich skuterach (w tych z supermarketów) cylindry w kształcie stożka no i wygląd oczywiście, co się tyczy nie tylko tych chińskich, ale są wyjątki które mi się podobają takie jak Osa, Jawa 50, stare Vespy, Simson Schwalbe i wiele, wiele innych skuterów co mają więcej niż 30 lat.

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
            Nie kupiłbym nigdy motoroweru z elektrycznym rozrusznikiem i automatycznymi biegami.
            Jedyne słuszny skuter dla mnie to Simson SR 50. Klasyka. Wygoda. Klimat mieszania :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
              Jedyne słuszny skuter dla mnie to Simson SR 50. Klasyka. Wygoda. Klimat mieszania :mrgreen:
              Zgadzam się, mój kuzyn miał takiego, tylko że założył cylinder 70ccm. Szedł jak burza, chińskie odkurzacze się chowały :mrgreen:

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
              Za szyjke mocno chwyć i napij się!
              Jabol punk!

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                Sprzęgło odśrodkowe i siedzenie jak na krześle. We dwóch jak pedały. To mnie odstrasza od skuterów. :wink:
                Może poprostu ty wyglądasz jak pedał? stad takie odczucia? hahaha może łapiesz kolegę w pasie, udając że nie dostrzegłeś że gdzieś są stworzone do tego poręcze/uchwyty? Jak to mówią głodnemu chleb na myśli. Wstrzymaj się z takimi uwagami - jeśli nie trzymasz się kierowcy i się do niego nie kleisz wcale tak nie wygląda I nie bierz sobie od razu tego do siebie hahahaha

Planuje zakup czegoś markowego (Piaggo, Peugeot?) bo jazda autem w wakacje po mieście to zdecydowanie jazda męcząca. A tu, przewiew, krótka koszulka climacoole na nogach i jazda Co do chinoli, czemu nie ale jak ze wszystkim, lepiej dopłacić a póżniej nie żałować hajsów
                ps. inaczej to wygląda jak podjedziesz pod pannę Peugeotem bez owiewki a jak chińczykiem z masą naklejek na dodatek śmierdzącym jeszcze nowością z kerfura :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez grzesiek
                  Zamieszczone przez Lukas
                  Może poprostu ty wyglądasz jak pedał? stad takie odczucia? hahaha może łapiesz kolegę w pasie, udając że nie dostrzegłeś że gdzieś są stworzone do tego poręcze/uchwyty? Jak to mówią głodnemu chleb na myśli. Wstrzymaj się z takimi uwagami - jeśli nie trzymasz się kierowcy i się do niego nie kleisz wcale tak nie wygląda I nie bierz sobie od razu tego do siebie hahahaha
                  Mam nad Tobą przewagę umysłową. I to już wiem. Koniec.
                  ps. inaczej to wygląda jak podjedziesz pod pannę Peugeotem bez owiewki a jak chińczykiem z masą naklejek na dodatek śmierdzącym jeszcze nowością z kerfura
                  Lans na skuter? O ku.wa!

Sorry, bo mój post niczego nie wnosi - Ale nie mogłem się powstrzymać. :mrgreen:

Pozdrawiam

Komentarz

masz przewagę umysłową najwyżej nad kilkoma gatunkami kaktusa.
                    btw to miałeś już tu nie pisać.
                    narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                      Lans na skuter? O ku.wa!
                      Widzę że koleszka niezbyt w temacie (może znów coś z pedałami? masz pannę? hahah), odróżniasz "lans" od normalnego spotkania? Chyba że wolisz turlać się tramwajem albo neoplanem

sorki za offa ale czuje się zobowiazany nakierować kolegę na odpowiedni tor. koniec

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                        Dla mnie powinni w ogóle zabronić sprzedaży tego badziewia ( ogólnie skuterów )...
                        Albo stworzyć odpowiednią kategorie prawa jazdy a nie że każdy głupi może wsiąść i jeździć tym po ulicy...

wygląda jak jeżdżąca toaleta i nie brzmi jak mała kosiarka... Poza tym trzeba nim umieć jeździć... a nie odkręcić manetkę gazu do końca i jazda...

Tym mnie rozbawiles :mrgreen: Zgadzam sie z toba w 101%. Gdybym byl juz tak zdesperowany i mial zamiar kupic skuter to wybralbym cos starszego, cos co nie wygląda jak jeżdżąca toaleta i nie brzmi jak mała kosiarka :mrgreen: Chinskie zawsze bedzie tandetne, skrecane przez male chinskie raczki za dolara na tydzien. Tu nie ma mowy o jakosci. Liczy sie tylko ilosc.

Po za tym, grzesiek, po twoich tekstach juz widze ciebie na tym skuterku. Postawa czlowieka wyprozniajacego sie, wlosy na zel (zelboy), tshirt z logo Adajdas, rybaczki i sandaly :mrgreen:

To tyle...

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                          Po za tym, grzesiek, po twoich tekstach juz widze ciebie na tym skuterku. Postawa czlowieka wyprozniajacego sie, wlosy na zel (zelboy), tshirt z logo Adajdas, rybaczki i sandaly :mrgreen:

To tyle...
                          Muszę cie niestety zawieść, włosów na żel nie stawiam (bo mam je zdecydowanie krótsze), rybaków (ew jak to nazwałes 'rybaczków') nie zakładam bo nie nosze się w takich rzeczach a sandałów nie posiadam - światkiem jechowy niejestem. Dziękuje za uwagę

Nie rozumiem tej waszej nagonki na skutery, jakoś styczność z takimi rzeczami ktoś miał, prócz takiej że mu na ulicy śmigną i "brzmiał jak mała kosiarka"?

Komentarz

Te podjeżdżanie po dziewczyne skuterem również odebrałem jako lans... Osobiście miałem już kontakt z chińskim skuterem(nawet dwoma, nie to, że jeździłem, ale znam ludzi, którzy mają) i oba się sypały. Natomiast jeśli chodzi o chińskiego quada to jeździłem u kuzyna i działał w miare. Skrzynie miał CVT i 150ccm, wiem, że był katowany bo sam mi to mówił, a mimo to przyjemnie można było nim jeździć :wink: (dodam, że kupił już używanego)

Komentarz

masz przewagę umysłową najwyżej nad kilkoma gatunkami kaktusa.
                              Coś nowego wypadałoby wymyślić. :wink:
                              Chyba że wolisz turlać się tramwajem albo neoplanem
                              No oczywiście, że wolę...nie pada na głowę, nie wieje po pysku, wydaje przyjemniejszy dźwięk, i można normalnie w nim rozmawiać. :wink:
                              czuje się zobowiazany nakierować kolegę na odpowiedni tor. koniec
                              Na bocznicę się nakieruj.... Zobowiązany.

Skuter? Przecież za mniejsze pieniądze można kupić prawdziwy motorower....Ogar 200l, Simson S51, Simson Enduro...przecież to normalne pojazdy. Ktoś tu trafnie stwierdził, o toalecie na kołach. :wink: Jeśli chodzi o skutery...to tylko te z lat 60'tych. Ładna, opalona dziewczyna w Barcelonie na skuterze wygląda bardzo dobrze...ale "gość" podlatujący "pod laskę" (jak sam to trafnie określił...) Peugeot'em bez owiewki? Śmiesznie...

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
                              X