Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co myślicie o chińskich skuterach??

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Co myślicie o chińskich skuterach??

Jawa-wiadomo klasyk,ale do jazdy po mieście to się raczej nie nadaje. Po okolicy i mniej zatłoczonych ulicach.
    Jakoś nie wyobrażam sobie siebie stojącego na skrzyżowaniu w środku miasta w objęciach Jawy. Raczej dla pasjonatów.

Krosik?Zajebisty ale to na bezdroża i w lasy

Komentarz

Ja tam i tak wolę poczciwe 4 kółka :wink: :mrgreen:

A jeśli motocykl ty tylko :

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
        W "Legendy PRL-u" na TVN Turbo niedawno pokazywali samochody wiekowe z niewielkimi przebiegami. Gdybym mial jednego z nich, nie byloby mowy o wstydzie, kiedy wyjezdzalbym nim "na miasto" .
        Miałbym wątpliwości co do niskiego przebiegu dwóch Fiatów z okolic Lublina Chyba że mówimy o przebiegu licznika
        Ci panowie są znani z praktykowania takich zagrywek i bardzo nie lubią gdy się o tym głośno mówi (zastraszanie included )
        narancs alternativa

Komentarz

jak będe chciał popełnić samobójstwo to kupie coś takiego normalnie kamikadze
          Zamieszczone przez teqiller
          Sorry ale taki chińczyk jest bardziej zawansowany technicznie niż java......nie te lata........oczywiśćie 10 lat temu to chicałbym takiego, ale nie dziś....Wystawił byś się na pośmiewisko jakbyś taką javką sę przejechał np. po warszawie
          jeśli dla ciebie jazda na jednym biegu jest jakąś wielką innowacją technologiczną to podziękuje wole jechać na motocyklu przestarzałym technologicznie ale jednak mieć sprzęgło pod lewą ręką i "pedał" zmiany biegów pod nogą.
          A tak ku ścisłości nie pisze się java tylko jawa :wink:

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
          Za szyjke mocno chwyć i napij się!
          Jabol punk!

Komentarz

@Biesiadnik. Jak już wspominałem, miałem już Yamahę R6, ale sprzedałęm, bo niby fajnie, ale na dłuższe trasy ścigacz nie nadaje się w ogóle. Wiadomo, prędkość, adrenalina, ale ja wolę spokojną jazdę, z rzędu 90-120km/h. Jednak nie podobają mi się też choppery, dla lekarzy i starych dziadków. Gustuję raczej w naked bike'ach, typu Yamaha V-max (przyspieszenie i tak 2,5s. do 100km/h :mrgreen: ) ale i w turystycznych BMW, wg. mnie najlepszymi w swojej klasie.
            BTW. Kolega teraz będzie się przesiadał z R1 '99 na K4, zobaczymy co ten diabeł potrafi

Na dzień dzisiejszy marzę o:

BMW K1200R

Komentarz

kyjgel nic tylko pozazdrościć :wink: Heh... ja bym nie miał sumienia sprzedawać swojej ukochanej R"ki :wink: Swego czasu śmigałem trochę na CBR 600 od brata ale to jeszcze jednak nie to :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                kyjgel nic tylko pozazdrościć :wink: Heh... ja bym nie miał sumienia sprzedawać swojej ukochanej R"ki :wink: Swego czasu śmigałem trochę na CBR 600 od brata ale to jeszcze jednak nie to :wink:
                Mama kazała :wink:

Komentarz

a tak wracając do tych skuterów, skoro ma sie kasy tyle ile sie ma i niechce sie jeździć starym ogarem simsonem czy jawką, to chyba można te kase przeznaczyć na np. Suzuki rg80, Yamahe DT, RD itp. itd. to chyba jest jakies rozwiazanie

Komentarz

No te fiaty z przebiegiem 480 km robią wrażenie \
                    Albo warszawa 130 km, za błąd przepraszam
                    Rozumie że się podobaja stare pojazdy, mi też się podobaja, lecz nie motorowery, stare samochody owszem lubię.
                    A jak ktoś woli jawe to prosze bardzo Tylko nie moja wina że potem bolą cztery litery od tego siedzenia
                    TURBO podstawa, NITRO zabawa( GT4 - 81,3 %)

Komentarz

hmm tyle co sie wyjeździłęm na ogarku z naprawde ch***wym zaiweszniem jakoś specjalnie nie narzekałęm na ból dupy;p
                      a propos Jawa, zapomniałęm dodać Jawki Robby czy cuś takiego;p też nieczego sobie motorowerek

Komentarz

Ale ja już bym nie wytrzymał na jakimś ogarku lub javie
                        TURBO podstawa, NITRO zabawa( GT4 - 81,3 %)

Komentarz

Ja NIE lubię ŻADNYCH skuterów ale już na pewno nie chińskich.Jak już coś to Aprilia RX 80

Komentarz

biesiadnik nie rozumiem twojego nastawienia do jak ty to nazywasz kosiarek zwalasz potem wine na kierowcow tych maszynek. od czegos trzeba zaczac a nie kazdemu podoba sie simmson. a tak pozatym wiekszosc bluzga na te skuterki a pewnie nigdy nie prowadzila jakiegos sprzetu z gornej polki o pojemnosci 50cm3 wsiadl by jeden czy drugi na taki sprzet i oczka by mu sie otworzyly no i jest jeszcze jeden stereotyp na polskich drogach: jak motor nie ma 1000 pojemnosci to gowno itd. a biesiadnik jest tego czystym przykladem jechal na cbr brata i to nie to. ta honda to podejrzewam nie byl najnowszy model wsiadz sobie na suzuki gsxr 750 ale najnowsza i wtedy zobaczysz co takie maszynki potrafia;] nie liczy sie tylko pojmnosc twoje slowa

Komentarz

Zamieszczone przez krezel1991
                              (...) jakiegos sprzetu z gornej polki o pojemnosci 50cm3

A to jest takie coÅ›?
                              Zamieszczone przez krezel1991
                              (...) wsiadz sobie na suzuki gsxr 750 ale najnowsza i wtedy zobaczysz co takie maszynki potrafia;] nie liczy sie tylko pojmnosc twoje slowa
                              Z tego jak jarasz się swoją '50 wnioskuje że nawet na oczy nie widziałeś '750. A co dopiero na tym jeździć.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                                O! Przecież to Biesiadnik! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Moje zdanie...jest takie, że czegoś co wydaje dźwięki Rowenty, ma bezstopniową przekładnie ze sprzęgłem odśrodkowym, siedzisz na tym jak na krześle (żeby nie powiedzieć jak na sedesie...), i jest namiastką prawdziwego motocykla sportowego (wszechobecne naklejki "sport", "turbo", "power" i tak dalej...), po prostu nie mogę zaliczyć do tych lubianych przeze mnie pojazdów...ogólnie nie jestem fanem jednośladów...ale jakąś 650ccm bym zdzierżył. :wink:

Moje zdanie jest takie...że za cenę naprawdę dobrego skutera można kupić naprawdę przyzwoity wóz połowy lat '90 wyprodukowany w JPN. I to wydaje się być sensowniejsze.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X