Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Motor moja pasja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Motor moja pasja

Proponuje zeby tutaj kazdy posiadacz dwoch kolek mogl napisac cos o swojej maszynie;]

oto moje malenstwo;]
    gilera runner 50 sp
    osiagi: v/max 110;]
    rocznik:2005
    tuning: narazie tylko tlumik yasuni z ktorym zostalo wymienione tez kilka bzdetow ktore maja pomagac maszynce z tym tlumikiem
    filmik z nocnej przejazdzki: http://www.youtube.com/watch?v=9zHdVajjRN0

Re: motor moja pasja

Wiesz co, tematy się pisze z wielkiej litery i zdania też. Ładne "cacuszko" :mrgreen:

Komentarz

Przy ilu k RPM odcina ? Wyskalowany do 13 tysięcy, czyli całkiem nieźle
      http://mwiszniewski.carbonmade.com/
      http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

odcina przy 10-11 cos pomiedzy, apropo bledow w temacie przepraszam;];] juz poprawiam;]

Komentarz

Re: Motor moja pasja

Ile musiałeś wybulić na to cudo?

V-max 110 KM/h
          Wydaje się mało, ale nieźle musi trzepać w potylicę z taką prędkością odsłoniętym śmigać

Komentarz

110 to juz jest calkiem musze powiedziec biarac pod uwage ze to seryjny cylinder 50cm3 na orginalnym wydechu szedl 90 co na serie to konkretny wynik;] ale tez docieralem go 1000km (bolalo wiedzac ze moge jechac 90) i to klucz do sukcesu dotrzesz porzadnie i maszynka idzie.
            sprzecik kupowalem jako nowy wiec trzeba bylo liczyc 10.000zl a wydech z zestrojeniem 1.000zl
            ostatnio bylem na przegladzie no i mily pan powiedzial ze naprawde widzi ze sprzet dbany i dlugo jeszcze pojezdzi;]

Komentarz

Zamieszczone przez krezel1991
              osiagi: v/max 110;]
              Rozumie że masz prawo jazdy na motocykl

Komentarz

Do 50ccm, i 45 km/h wystarczy karta motorowerowa/dowód osobisty - A pojazd naszego kolegi właśnie na 50ccm zapewne jest zarejestrowany...więc nie ma się w trakcie kontroli przeciętnemu policjantowi do czego przyczepić. :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                  45 km/h

A to idzie 110 km/h

Komentarz

Znam takiego co sobie 80ccm zarejestrował na 50ccm, i po "skuterowym tunningu" teoretycznie mógł jechać 130km/h na tym...co w praktyce oznaczało urwanie głowy przy 90! :mrgreen:

Ale fakt faktem...że źle robią tacy goście.

Komentarz

Ja znam taką historię, że ktoś sobie ścigacz jako skuter zarejestrował. :mrgreen:

Co do tego motorku w pierwszym poście - fajna maszynka
                      http://najalternatywniej.blogspot.com/
                      keep calm & carry on
                      digart - lastfm
                      ---
                      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                        Do 50ccm, i 45 km/h wystarczy karta motorowerowa/dowód osobisty - A pojazd naszego kolegi właśnie na 50ccm zapewne jest zarejestrowany...więc nie ma się w trakcie kontroli przeciętnemu policjantowi do czego przyczepić. :wink:
                        W przypadku kiedy nasz kolega przekroczy dane 45km/h na szczęście policjant ma się do czego przyczepić... Sam zmieniony wydech może go sprowokować do wysłania pojazdu do kontroli... Dla mnie takie coś powinno być ścigane i karane i to surowo... Pojazd który przekracza 90km/h to nie jest zabawka dla dzieci... I wymaga odpowiednich umiejętności i UPRAWNIEŃ do prowadzenia go...
                        A te wszystkie tjinikowane skutery spalił bym na stosie... A właścicielom kazał patrzeć i jeszcze zapłacić za to...

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                          Sam zmieniony wydech może go sprowokować do wysłania pojazdu do kontroli...
                          Za wydech?! Na jakiej podstawie? I co mu zrobią? Weź nie czaruj...
                          Poza tym po drogach jeździ masa pajaców bez katalizatorów czy z nielegalnymi ksenonami, którymi oślepiają innych kierowców, a i tak im pały g*wno robią....
                          I wymaga odpowiednich umiejętności i UPRAWNIEŃ do prowadzenia go...
                          Może ma, niech się sam autor wypowie, bo sądząc po jego nicku, 18 lat już może mieć.

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                            Sam zmieniony wydech może go sprowokować do wysłania pojazdu do kontroli...
                            Za wydech?! Na jakiej podstawie?
                            Nie raz się spotkałem że zatrzymywali samochody z głośnymi wydechami ( w tym raz osobiście tego doświadczyłem ) i wysyłali na kontrole w celu sprawdzenia stanu technicznego samochodu, ponieważ stan samochodu wzbudza duże wątpliwości bla bla bla... Uwierz mi że mogą się dodupić do byle czego... Zależy od policjanta...

Co do drugiego, przecież nie zarzucam autorowi tego że nie ma uprawnień... Tylko podkreśliłem ten fakt... :wink:

Komentarz

Wiem, że jak tylko będą chciali to coś na Ciebie znajdą.
                              No okey, ale sam widzisz, że za 1000zł to buczącej puchy raczej się nie kupuje, nie? Poza tym dla jednośladów raczej będzie większa granica dopuszczalnych dB, niż samochodów. Weź np. Takie czopery.

Komentarz

Pracuję...
                              X