Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ile czym i gdzie najszybciej jechaliscie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Ile czym i gdzie najszybciej jechaliscie ?

polak potrafi rozbić się nawet na prostej trzypasmowej autostradzie, oczywiście jadąc szybko i bezpiecznie, mając wszystko pod kontrolą. Taki pech.

"testowanie auta":
    narancs alternativa

Komentarz

bmw e46 323 170km, 240km/h max to już był na jakiejś autostradzie
      drzwi wewnętrzne Warszawa - drzwi wewnętrzne Warszawa sklep grzejniki Gdynia - sklep grzejniki Gdynia

Komentarz

Na niemieckiej autostradzie ;P

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
          Jak osiągnięta? Ehm... mało chwalebnie. W strumieniu powietrza za uchodzącą mi Astrą 1,7 CDTI, na zjeździe ze wzniesienia, piąty bieg, obroty pod 5,5k...
          Co więcej, padał deszcz, droga była śliska jak sto choler, a auto zupełnie nieprzystosowane do takich prędkości. Poniosło mnie, brak wyobraźni...
          Takim sprzętem to trzeba uważać jak jest ślisko. Mnie w moim poprzednim Clio postawiło bokiem na A4.
          A-Spec- 40 lvl
          B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Zamieszczone przez saruto
            Jak osiągnięta? Ehm... mało chwalebnie. W strumieniu powietrza za uchodzącą mi Astrą 1,7 CDTI, na zjeździe ze wzniesienia, piąty bieg, obroty pod 5,5k...
            Co więcej, padał deszcz, droga była śliska jak sto choler, a auto zupełnie nieprzystosowane do takich prędkości. Poniosło mnie, brak wyobraźni...
            Takim sprzętem to trzeba uważać jak jest ślisko. Mnie w moim poprzednim Clio postawiło bokiem na A4.
            Zbytnio może zawierzyłem dobremu zawieszeniu i napędowi na cztery koła...

Komentarz

btw, BelegU$ - pokazywałeś kiedyś to Justy na forum? bo nie przypominam sobie, a chętnie bym zobaczył.

a co by off-topu nie było.. nowy rekord, nieco ponad 120 km/h na jakiś 2 km darmowej autostrady wzdłuż Konina. :mrgreen:
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                a co by off-topu nie było.. nowy rekord, nieco ponad 120 km/h na jakiś 2 km darmowej autostrady wzdłuż Konina. :mrgreen:
                To ja mam prawko od stycznia, a do tej pory nie przekroczyłem 110 km/h matki Mondeem :mrgreen:

Komentarz

110km/h, opel corsa 1.2 na gazie czyli prawo jazdy in progress.
                  Nigdy więcej nie odważę się wyprzedzać tym samochodem o.O
                  Nie mogę się doczekać bezstresowej jazdy kombi w dieslu mojej mamy.

A tak patrząc na to jak Belega zjechaliście, to i ja się "pochwalę". Jakoś w zeszłym roku w przypływie głupiego humoru przejechałem się kilka razy obwodnicą mojego miasta. Kilkunasto-kilometrowy odcinek bardzo dobrej dwupasmówki. W tej porze dnia gdy jeździłem niemalże pusty. I jakoś tak wyszło, że rozpędziłem się do 200, a jedynie nagły przebłysk zdrowego rozsądku kazał mi zwolnić. Zachowanie głupie, nierozsądne, niepoważne i niebezpieczne. Zgoda, ale uświadomiłem sobie to dopiero jak zamykałem garaż po uprzednim zaparkowaniu w nim autem.
                  Nie chodzi mi o pochwalenie się, choć o to w tym wątku chodzi, ale o pokazanie, że często by zrozumieć idiotyzm pewnych zachowań trzeba przeżyć je samemu bądź zobaczyć w swoim bliskim otoczeniu.
                  I myślę, że bardziej ganić trzeba jazdę bez prawa jazdy i wyczucia samochodu, niż przekraczanie prędkości w miejscach, w których jest to- powiedzmy- bezpieczne.

BTW, mój rekord prędkości w szybowcu pilotowanym przeze mnie gdy na pokładzie nie było nikogo innego również wynosi 200 km'h. I doznania są dużo ciekawsze niż te w samochodzie^^

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                    btw, BelegU$ - pokazywałeś kiedyś to Justy na forum? bo nie przypominam sobie, a chętnie bym zobaczył.
                    Wstawię za moment fotki, które mam na FB, do tematu "Wasze auto" - wprawdzie z zimy zeszłego roku, ale wóz nie zmienił się od tego czasu ani trochę

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                      To moment... inni łamią przepisy = spoko.
                      Ja pojadę szybciej = wszystko, co najgorsze?

Napisałem, że uważam to za głupotę. Nie zmienia to jednak faktu, że droga była czysta, a ryzyko podejmowałem na... cóż, własne ryzyko.
                      Idąc Waszym tokiem rozumowania, cały temat powinien trafić do kosza, bo mija się z celem. Możliwość pojeżdżenia na torze miała tylko garstka wybranych, inni zaś powinni stwierdzać "110km/h (tu wpisz nazwę auta) na autostradzie".

Byłeś pewien że zza zakrętu nie wyskoczy niedzielny kierowca? Poza tym bicie rekordów takim autem to już czysta rzeźnia.
                      Ostatno dorwałem Mondeo ojca i poleciałem se na prostej 210km/h. Najpierw adrealina, potem radocha a na końcu szok...to nie byłem ja tylko jakiś wariat teraz w weekend brat mi przywiezie kadetta cabrio 1,6 92 rok...potęga hehe Mój pierwszy wóz,jupi!!!
                      Odkopuję temat.
                      Poprawiłem 230km/h ale nie Mondeo, Saabem 9-5 2.3 na turbinie
                      Z tematu:
                      viewtopic.php?f=12&t=1240&st=0&sk=t&sd=a

Przyganiał kocioł garnkowi...

Komentarz

Po pierwsze było to na autostradzie, po drugie w słoneczny dzień po trzecie były to samochody bardziej stabilne w jeździe :wink:
                        BTW, nie przeczę że było to kretyńskie :wink:

Komentarz

Po pierwsze było to na autostradzie, po drugie w słoneczny dzień po trzecie były to samochody bardziej stabilne w jeździe :wink:
                          BTW, nie przeczę że było to kretyńskie :wink:
                          Też prawda
                          Acz, powtarzam jeszcze raz - obie moje próby prędkości odbywały się na świeżo wybudowanej, szerokiej, dwupasmowej drodze szybkiego ruchu. Raz w idealnych warunkach, drugi raz (kretyńsko) w deszczu.
                          No, ale tak na marginesie, to ja miałem 4WD ^^

Tak czy inaczej - peace

Komentarz

Teraz mam zastępczą Fabię kombi z silnikiem 1,9 TDI 130KM, 195 km/h na autostradzie :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez tata_arek
                              Teraz mam zastępczą Fabię kombi z silnikiem 1,9 TDI 130KM, 195 km/h na autostradzie :mrgreen:
                              Kolega miał taką samą i choć samochód mi się nie podoba to jeździ rewelacyjnie.

Komentarz

Jako kierowca - moje Clio Autostrada oczywiscie niemiecka - 200km/h

Jako pasażer naprawdę w niemczech SLK AMG - 250 bo był kaganiec i S2000 dłubane ok 270 było.

Komentarz

Pracuję...
                                X