Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ile czym i gdzie najszybciej jechaliscie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Ile czym i gdzie najszybciej jechaliscie ?

Wczoraj Tata dał mi się przejechać Naszym wozidełkiem Passatem z roku 1990 po polnej drodze.Pojechałem aż 40 km/h :mrgreen:.Auto zgasło tylko 2 razy jak strzeliłem ze sprzęgła.Byłoby fajnie ale jak zawracałem rozwaliłem próg

Jako Kierowca-40 km/h
    Jako pasażer-200km/h
    GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
    Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Honda Crx (d16z6)- 170km/h Kierowca.

Komentarz

Toyota Yaris 1.0 166 km/h licznikowe.

Komentarz

Zamieszczone przez ViluC36
          Toyota Yaris 1.0 166 km/h licznikowe.
          Z wiatrem

Komentarz

Nie mam pojęcia ale już więcej nie chciał iść nawet kilometra.

Komentarz

Mamy w rodzinie taką yariskę, chyba max 170 licznikowe właściciel nią jechał.
              Trochę tym tyłek powoziłem, do jakiś 120 to nawet sprawnie jedzie, a powyżej to już niestety, ale w praktyce nie jedzie

Ostatnio Hondami straszne zauroczenie przeżywam, chyba skończy się to zakupem jakiejś... tylko jakiej

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
                Ostatnio Hondami straszne zauroczenie przeżywam, chyba skończy się to zakupem jakiejś... tylko jakiej
                Mnie marzy się taka, ale kurczę, fajnych okazów jak na lekarstwo

Komentarz

Chyba oświecenia potrzebuję, co to za model? Wygląda jak 4gen z dłuższym tyłem i preludowatymi światłami
                  Nie jestem jakoś biegły w starszych Hondach, głównie dlatego, bo zainteresowany jestem kupnem eg lub ek.

Komentarz

Polecam Crxa.

Komentarz

3gen Aerodeck
                      narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                        Polecam Crxa.
                        Ja na koniec roku/początek następnego będę polować na CRX'a w miarę dobrym stanie.Chociaż takich zajechanych,to mało jest.No i nie wiem czy Del Sol czy zwykła

Komentarz

Trochę to nie temat ale powiem coś od siebie. Osobiście polecam zwykłą cyberkę, solki mnie się w ogóle nie podobają. Zapewne to kwestia gustu ale ta kanciasta sylwetka w kształcie klina ma w sobie tego starego ducha zadziornej Hanny. Ostatnio mam sporo do czynienia z Crxem ED (ten z wybrzuszeniem na masce takim jak ma Biesiadnik) z 125konnym D16z6. Jeździłem nim i jako pasażer i jako kierowca, muszę przyznać że auto jest po prostu super! Właściciela znam dobrze bo to kolega ze szkoły, zaprzyjaźniony dreadmaker i były posiadacz batów. Aktualnie ma na stanie dwa Rexy, ten o którym mowa i drugiego czarnego podkręconego by startować Kjs. Z tym nie miałem okazji się poznać ale podobno niezły kombajn. Niestety idzie na sprzedaż, silnik i zawieszenie żekomo żyletka ale blacha nie ta, naprawa wymagałaby czasu i trochę pieniędzy. Kolega pozbywa się z ciężkim sercem ale rodzice mu jęczą że 2auta to zbyt dużo, liczy sobie za nią tylko 2.000pln. Gdybym miał pieniążki brałbym od ręki a budą martwił się puźniej.

Co do pierwszego to bajka. Piękny srebrny kolor i. I nic więcej bez zbędnych wiejskich tuningów. Do tego lotka, srebrne alu Enzo (może i nie szał ale ładnie wpasowywują się w wygląd ogólny auta) plus kilka wlepek jdm. Produkcja Suzuka. Dlaczego polecam? Auto imo unikatowe, rzadko widuje takie w mojej okolicy i cieszy oko bardziej niż niejeden inny samochód. Mniej obeznani traktują je jako ciekawostkę, a jeszcze ja za kierownicą z rozpuszczoną grzywą to już zupełnie sodoma i gomora. Pozycja za sterami wygodna, przyjemne fotele i niska pozycja kierowcy. Szyberdach, elektryczne szyby. Zawieszenie dość sztywne a auto bardzo dobrze,łatwo i precyzyjnie odbiera ruchy kułkiem. Niestety lub stety o wspomaganiu niema co marzyć. Minus dla kierownicy bo ma jakąś ala sportową z Lidla która już była przy zakupie. Bardzo niska waga oscylująca w granicach 900kg i wysokokręcący 125 motor na shell Vpower (ma przekonanie że tylko takie leje) robią robotę. Na krótkim odcinku bez wielkiego piłowania miałem 170km/h. Wiem żadna rewelacja ale w ogromie radochy nie skupiałem się na głupotach, 1000% funu z jazdy. Polecam redukcje i wstawienie w podłogę a zrozumiecie w czym rzecz. Rex zbiera się piekielnie, na 1 lub 2 w pobliżu 7tyś rpm potrafi zrywać trakcje. Oponki chyba jakieś Toyo, niechce skłamać.

Są i wady, mianowicie rozmiary. 2osoby podróżują komfortowo. Z 3 zaczyna być problem ale na krótkie dystanse do zniesienia. Bo tylne siedzenie przypomina raczej schowek na martwe karzełki. Jechało się i w 4osoby ale to już marny pomysł, ciasno i głową można wybić tylną szybę na wyboju. Spalanie w granicach rozsądku o ile nie wpadniesz na szatańską ideę bawienia się ze Szmelcwagenami w pokazywanie im swojego tyłu, w takich wypadkach wskazówka poziomu zupy w zbiorniku maleje w oczach.

Auto dla młodych ludzi zajaranych Hondami i japońską finezją lat 90. Ratujmy Rexy!

Komentarz

CRX również mi się podoba no i jest jednym z tych aut, które widziałbym na swoje pierwsze... Zastanawia mnie tylko, ile kosztują zadbane egzemplarze - na Allegro rozbieżność cenowa jest ogromna, od 3tysięcy do dwunastu (oczywiście o zwykłym, Del-Sol nie biorę pod uwagę). Bo nie ukrywam, jeśli miałbym dać 11k za 20letnie auto, wolałbym poszukać młodszej Primery GT. Auto całkiem inne, pewnie z racji masy sporo wolniejsze, ale też mi się podoba O taka:
                            http://pokazywarka.pl/og2x9p/#zdjecie1657923
                            Ciekawe czy w ogóle uda mi się kupić cokolwiek, a przede wszystkim zdać prawko.. Jeszcze długa droga, w każdym razie powolutku trzeba odkładać pieniądze, za rok jadę do pracy na wakacje. Pożyjemy, zobaczymy, choć nie ukrywam chciałoby się mieć swoje
                            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Z tego silnika co siedzi w primerze, SR20DEH, i ogólnie z SR20 naprawdę ciekawe moce za znośne pieniądze da się zrobić
                              Forum Nissan Klub Polska i działalność Coobcia, tym trzeba się inspirować chociaż jeśli się Primerą GT interesujesz, o pewnie forum znasz.

Komentarz

Ja cieniutko - 180-190 (coÅ› w tym stylu) Opel Omega B sedan (nie widzi mi siÄ™ to auto w kombi ) - Kierowca - droga powrotna po zakupie auta

Komentarz

PracujÄ™...
                                X