Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ile czym i gdzie najszybciej jechaliscie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Ile czym i gdzie najszybciej jechaliscie ?

Nic chwalebnego, ale mnie osobiście "Maleństwo" zaskoczyło:
    Auto: Subaru Justy 1,3 '99 (68KM) 4WD
    Trasa: Droga Szybkiego Ruchu S1, odcinek pomiędzy Bielskiem a Cieszynem
    Prędkość: ~180km/h

Jak osiągnięta? Ehm... mało chwalebnie. W strumieniu powietrza za uchodzącą mi Astrą 1,7 CDTI, na zjeździe ze wzniesienia, piąty bieg, obroty pod 5,5k...
    Co więcej, padał deszcz, droga była śliska jak sto choler, a auto zupełnie nieprzystosowane do takich prędkości. Poniosło mnie, brak wyobraźni...

Jeżeli zaś komuś ten zjazd z górki nie pasuje - na tej samej drodze, płaski odcinek, nieco wcześniej (na wysokości zjazdu na "Gierkówkę") - 170km/h, w strumieniu za Passatem 1,9 TDI.

Moim zdaniem - całkiem nieźle jak na takie różowe, nieduże "jeździdełko mamusi"...

Komentarz

STOP piratom drogowym!
      STOP przyzwoleniu społecznemu!
      STOP głupocie!
      STOP nieodpowiedzialności!

NIE JESTEŚ SAM NA DRODZE!

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
        STOP piratom drogowym!
        STOP przyzwoleniu społecznemu!
        STOP głupocie!
        STOP nieodpowiedzialności!

NIE JESTEŚ SAM NA DRODZE!
        True.

Komentarz

To moment... inni łamią przepisy = spoko.
          Ja pojadę szybciej = wszystko, co najgorsze?

Napisałem, że uważam to za głupotę. Nie zmienia to jednak faktu, że droga była czysta, a ryzyko podejmowałem na... cóż, własne ryzyko.
          Idąc Waszym tokiem rozumowania, cały temat powinien trafić do kosza, bo mija się z celem. Możliwość pojeżdżenia na torze miała tylko garstka wybranych, inni zaś powinni stwierdzać "110km/h (tu wpisz nazwę auta) na autostradzie".

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
            To moment... inni łamią przepisy = spoko.
            Ja pojadę szybciej = wszystko, co najgorsze?

Napisałem, że uważam to za głupotę. Nie zmienia to jednak faktu, że droga była czysta, a ryzyko podejmowałem na... cóż, własne ryzyko.
            Idąc Waszym tokiem rozumowania, cały temat powinien trafić do kosza, bo mija się z celem. Możliwość pojeżdżenia na torze miała tylko garstka wybranych, inni zaś powinni stwierdzać "110km/h (tu wpisz nazwę auta) na autostradzie".

Byłeś pewien że zza zakrętu nie wyskoczy niedzielny kierowca? Poza tym bicie rekordów takim autem to już czysta rzeźnia.

Komentarz

A jaka jest pewność, że komuś jadącemu 150 na autostradzie nie pęknie opona? Żadna. Takie przykłady można mnożyć.

Komentarz

Zauważ, że opony na autostradzie nie pękają tak często jak kretyni lecący 150kmh przez wieś zabijają rodzinę na pasach, taranują innych lub czołowo ...bo była prosta, bo przecież ja jestem genialnym kierowcą z reakcją poniżej 0,00001s. To inni nie potrafią 5m przejechać w linii prostej. Won z drogi! Ja jestem królem! Mnie przepisy nie dotyczą. To oni mają się do nich stosować - loosery, no life'y.

Gdy widzę wyniki w tym temacie i miejsca, gdzie były one osiągane, z początku nie chciało mi się tego komentować, ale dość tego. 250kmh na krajowej? Czy Was do reszty poje*ało?! Jak trzeba być nieskończenie głupim i skretyniałym, by narażać innych tak bezmyślnym zachowaniem? Nie potrafię nawet tego opisać i skomentować, bo brak mi słów. Musiałbym tu same niecenzuralne wstawiać co drugie słowo.

DEBILIZM!

Nic tego nie usprawiedliwia. Możesz być nawet i mistrzem kierownicy z Super Licencja FIA.

Komentarz

Ale Beleg mówi o drodze szybkiego ruchu (przynajmniej w 1 sytuacji), a w drugiej sam przyznał, że go poniosło. I tak najgorsi są ludzie wyprzedzający na siłe, nie mając pewności.

Komentarz

Zauważ, że opony na autostradzie nie pękają tak często jak kretyni lecący 150kmh przez wieś zabijają rodzinę na pasach, taranują innych lub czołowo ...bo była prosta, bo przecież ja jestem genialnym kierowcą z reakcją poniżej 0,00001s. To inni nie potrafią 5m przejechać w linii prostej. Won z drogi! Ja jestem królem! Mnie przepisy nie dotyczą. To oni mają się do nich stosować - loosery, no life'y.

Gdy widzę wyniki w tym temacie i miejsca, gdzie były one osiągane, z początku nie chciało mi się tego komentować, ale dość tego. 250kmh na krajowej? Czy Was do reszty poje*ało?! Jak trzeba być nieskończenie głupim i skretyniałym, by narażać innych tak bezmyślnym zachowaniem? Nie potrafię nawet tego opisać i skomentować, bo brak mi słów. Musiałbym tu same niecenzuralne wstawiać co drugie słowo.

DEBILIZM!

Nic tego nie usprawiedliwia. Możesz być nawet i mistrzem kierownicy z Super Licencja FIA.
                    I co takie teksty dadzą?Zawsze się trafi jakiś debil co będzie po wiejskiej drodze 200km/h jechał.Kiedyś jak moi rodzice jechali do rodziny,z takim idiotom minęli się o kilkanaście cm.Oderwało się lusterko a mogło być znacznie gorzej.I nikt z nas nic na to nie poradzi
                    By nie było offtopu
                    Jako kierowca-50 km/h(po gruntowej)
                    Jako pasażer 170 km/h na autostradzi golfem 1 :mrgreen:
                    GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                    Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

• Re: Ile czym i gdzie najszybciej jechaliscie ?

thooorn

Masz prawo jazdy? Masz samochód? Jeździsz jako kierowca? (oczekuje odpowiedzi)

Jak nie to ZAMKNIJ SIĘ i daj spokój z tego typu tekstami - pogadamy jak zaczniesz jeździć, jak tak - to jesteś durnym hipokrytą.
                      Każdy - podkreślam KAŻDY - kiedyś zrobił coś nieodpowiedzialnego czy głupiego za kierownicą (tez w codziennych rzeczach, ale to dotyczy tego przypadku).
                      Można to skomentować i zganić, ale Tobie się wyraźnie coś w głowie pojebało.

Błędem Belega, było napisanie tego.
                      Gdyby tego nie napisał, to nic byś nawet nie wiedział, a z jego wypowiedzi wynika że raczej już tak drugi raz nie zrobi.

Opanuj się czasem człowieku

Komentarz

Prawda leży po środku. Trzeba wiedzieć czym i gdzie można pojechać szybciej. Muszą być również odpowiednie warunki no i sprzęt. Ja osobiście nie zdecydowałbym się na jazdę miejskim samochodem 180km/h w deszczu gdzie widoczność i przyczepność są o wiele gorsze.

Komentarz

DEBILIZM!

Chcialbym zobaczyc czy ty jezdzisz wg przepisow... Kazdemu podkreslam KAZDEMU zdarza sie przekroczyc dopuszczalna predkosc. Roznica polega na tym czy osoba ktora to robi ma do tego warunki (natezenie ruchu, pogoda) Pomijam sie ze samochod musi byc wtedy w nienagannym stanie. Odniose sie do mojego osiagniecia. Jechalem tyle poniewaz bylo prawie pusto i pogoda byla wysmienita, nie jezdze od wczoraj samochodem i wiem jak sie zachowac w sytuacji zagrozenia. Nie uwazam sie za mistrza kierownicy ale jakies doswiadczenie juz mam. Jezdze juz 3 lata i jedyny mandat jaki dostalem to byl za parkowanie i to po w pierwszym miesiacu po odebraniu prawka.

Komentarz

Alfa Romeo 2.5 v6 156- 230km/h

Komentarz

W obu sytuacjach była to ta sama dwupasmowa droga szybkiego ruchu, o tej porze praktycznie pusta. Samochód jest w bardzo dobrym stanie, regularnie serwisowany. Sam żałuję i sobie wypominam, że jechałem tyle takim autem - nie zmienia to jednak faktu, że i tak byłem wyprzedzany przez inne auta (sic!).

Każdy powinien kierować się rozsądkiem, mieć na uwadze bezpieczeństwo INNYCH i swoje. Jest też - a przynajmniej tak mi się wydaje - różnica pomiędzy waleniem 200km/h przez wioskę czy miasto, a dociśnięciem pedału na gładkiej jak stół, szerokiej ekspresówce o dwóch pasach.
                              Nic chwalebnego. Ale czy aż tak zmuszającego do potępienia?

Komentarz

Thooorn przesadza. Ciekawe czy on by nie chciał 'stestować' swojgo auta. Jak było do tego miejsce i nie powodowałeś zagrożenia dla innych to czemu nie? Tylko policjantowi tak nie powiesz.

Zamieszczone przez PP89
                                Można to skomentować i zganić, ale Tobie się wyraźnie coś w głowie pojebało.Opanuj się czasem człowieku

Potwierdzam.

Komentarz

Pracuję...
                                X