Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakim najmocniejszym autem kierowaliście i gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Jakim najmocniejszym autem kierowaliście i gdzie?

Zamieszczone przez Dreadlock89
    Scania 12.0 moc-?
    Muszę kumpla podpytać o konkretne specyfikacje, taka radocha że nie psułem sobie chwili.
    Moc takiego ciagnika nie jest oszalamiajaca. Cos ok 350-400hp. Ale za to moment jest duuuzo wyzszy

Komentarz

Renault Espace II 2.2 107KM wokół garażów, ale największą prędkość uzyskałem maluchem na piaskowej drodze (80-85 km/h) jak miałem 10 lat, ale była frajda, zdecydowanie lepsza od berków i tym podobnych zabawach.

Komentarz

ESCUDO w GT2 :wink:

Komentarz

Mazda 323F 2.0 V6 144KM : Piłka ( niedaleko Koszęcina ) po lasach i drogach asfaltowych.
          BMW 528i R6 193KM : to samo co wyżej
          Fiat Florino 90KM : to samo co wyżej
          95% of Game Complete - GT4

Komentarz

Hmm z serii to
            Merc sl500 z 2005r 305KM
            Z robionych w moim garażu to 2 wranglery:
            -żółty potworek do rajdów, rzędowa 6ka+bardzo dużo przeróbek wliczając dodanie kompresora mechanicznego, obróbkę głowicy, zmianę wałka... tak w skrócie... 320KM(z hamowni)
            http://picasaweb.google.pl/lh/photo/r9w ... directlink
            -niebieski potworek który przyjechał z niemiec z ... silniczkiem LS1 czyli V8 350KM, przerabiałem go na sprężyny z resorów bo się nim w polsce na naszych koleinach jeździć nie dalo...
            zdjęcie tylko w tym momencie warsztatowe...
            http://i38.tinypic.com/3vmmo.jpg

były jeszcze jakieś porsche i misiek FTO ale nie pamiętam ich już za bardzo...

Komentarz

U mnie to Pug 607 3.0 V6 po parkingu
              i Audi A4 B7 2.5Tdi, mamusiowe (: , tym się dużo najeździłem już po drogach.

Komentarz

No dobra.Ja się pochwalę,że najmocniejszym autem jakim jechałem za "sterami" było BMW E32 z silnikiem 5000cm3 V12 Było to na opuszczonym pasie startowym 15KM od mojej chaty.To jest w Borach Tucholskich,co ciekawe owy pas robi za bardzo szeroką drogę w środku lasu No nie powiem,że jakoś szarżowałem czy pokonywałem niezwykłe prędkości,ale po prostu jazda na luzie.Tam kilka razy podrzuciłem obroty trochę wyżej,aby poczuć tą moc na własnym bucie :mrgreen: No cóż szkoda BeMki,ale musieliśmy sprzedać bo rodzice finansowo by nie wyrobili 25L na 100 normalka więc o czym tu mówić.No ale ojciec miał świadomość że tak będzie.Ale się napalił i kupił w końcu.Co do samej fury to-była na holenderskim gazie (no a jak ),była w automacie (Moi rodzice od lat uznają tylko automaty.Na początku mieli Forda Granadę w manualu/dieslu,a później Ford Sierra w automacie i benzynie co na tamte czasy w polsce taki samochód był rzadkością.No i od tamtej Sierry się zaczęło z automatami.A po BeeMie ojciec miał Opla Omegę kombi w manualu,a kupił bo mu się spodobała.No i stwierdził,że nigdy więcej manuala )tego samego dnia co kupiliśmy to wieczorem rodzinką wybraliśmy się na przejażdżkę całą rodziną na prostej i pustej drodze ojciec postanowił sprawdzić moc no i pełna szpula a po chwili jak nie pierdolło to tylko sam huk i zaraz staneliśmy okazało się że jakiś dekiel wyjebał (co było później naprawione) a ten gość co kupiliśmy od niego nas o tym nie ostrzegł co by w deche całkiem nie dawać ,no i na koniec to tak było że furka kupiona od kierownika zakładu pogrzebowego (znajomy ojca) i jeździliśmy a jak chcieliśmy sprzedać to ten owy gość się z powrotem pojawił i od nas odkupił :mrgreen: No i jeździ do dziś,a kochaną Betkę na mieście widzę

Ot cała historia...

PS:Ah lubię się rozpisywać

Komentarz

TomakBanan - W Audi A4 typoszeregu B7 nie ma silnika 2.5TDI.

Jest diesel 2.0TDI w dwóch wariantach mocy, oraz 3.0TDI.

2.5TDI były montowane w A4kach B5 i B6.

Komentarz

Lukas, za założysz się? ;]

http://www.audiklub.org/dane/a4/b7/a4_avant_2.5tdi.html

Są, ale rzadko spotykane xP Ponadto jest to ciut inny silnik niż w b5 i b6, już z wałkami nie ma problemów :]

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
                      Lukas, za założysz się? ;]

http://www.audiklub.org/dane/a4/b7/a4_avant_2.5tdi.html

Są, ale rzadko spotykane xP Ponadto jest to ciut inny silnik niż w b5 i b6, już z wałkami nie ma problemów :]
                      W Polsce nie był oferowany z tego co mi wiadomo, ale za granicą to dosyć popularny silnik.

Komentarz

Ooo...to mnie zagięliście teraz, panowie.

W ogóle nie wiedziałem, że 2.5 TDI w B7 montowali. Ale młotek ze mnie.

Dzięki i przepraszam za pomyłkę.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                          Ooo...to mnie zagięliście teraz, panowie.

W ogóle nie wiedziałem, że 2.5 TDI w B7 montowali. Ale młotek ze mnie.

Dzięki i przepraszam za pomyłkę.
                          Luzik, człowiek uczy się całe życie.

Komentarz

Ja to po asfaltowych, wiejskich drogach jeździłem około 130km/h BMW 525 tds w automacie (chyba e92 coś takiego). 2.5 litra też robi swoje, ale to ma też swoją wagę. A diesle to mnie denerwują, bo jak wychodzisz z samochodu to od razu słychać klekotanie silnika. Wolę benzynówki.

Komentarz

E92 to Coupe 3er aktualnej generacji. :wink:

Oznaczenie 525tds to seria 5 w generacji E34 lub E39. Diesel - 143 konie. :wink:

Komentarz

Zapomniałem... To był sedan.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X