Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

VW vs Mazda

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• VW vs Mazda

Witam

Moi rodzice planujÄ… zakupic auto . Ma to byc miniwan . Rok 2002 - 2005 .
    Narazie mają na oku VW Touran i Mazdę Premacy . Czy to dobry wybór ?
    Ważne są : Wielkośc , Spalanie średnie , wspomaganie , KLIMA ( boskie urządzenie ) .

Podobała się im też ( z resztą mi też ) Mazda 6 kombi , ale nie zmieści się w garażu , a i cena dobrego egzemplarza też jest nie mała

Cena 30 tyÅ› ew. do 40

Może zaproponujecie coś całkiem innego
    Mi siÄ™ bardziej podoba Touran . Ma ciekawszy wyglÄ…d . Ale Premacy - Mazda - Japan .

Chodzi o coÅ› takiego

vs

Re: VW vs Mazda

oj zacznie sie tutaj burza. fani niemieckiej motoryzacji kontra japonia;] polecam VW jest w rodzinie touran 2.0tdi musze przyznac ze autko solidnie wykonane, malo pali. no i nie jest zawalidroga;] wspomaganie jest takie jak powinno nie za mocne nie za slabe. miejsca w bagazniku jest wystarczajaco, pare schowkow tez sie znajdzie

Komentarz

Już samo VAGowskie TDI zmienia moje zdanie, bo żeby nie reszta to ok. Wtryski zaczną lać po niedługim czasie, wiadomo jak to jest, turbina zacznie przepuszczać, ew. mniej dmuchać - no tak przecież nie będzie się wam chcialo studzić garnka. Nie wiem jak z silnikami w maździe - ale nie szukałbym TDI.
      http://mwiszniewski.carbonmade.com/
      http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Co do TDi to owszem ale 1,9 to były motory nie do zdarcia naprawde były udane lecz... Gdy weszły 2,0 one już nie były takie bezawaryjne potem to już poprawili. Moja rodzicielka śmiga Tiguanem właśnie z 2,0 i jest naprawde dobrze, dla porównania kuzyn posiadał Golfa V z silnikiem 2,0 Tdi lecz przed zmianami technicznymi no i narzekał strasznie a samochód był z roku 2005-2006 wtrysk sie posypał a potem uszodzeniu uległa skrzynia. Tiguan stał raz na serwisie ale tylko i wyłącznie dlatego iż chciali usunąć "choroby wieku niemowlęcego" nic związanego z mechaniką . Tyle moge powiedzieć co do TDi bo mam z nim styczność na codzień co do Mazdy się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia z czym to sie szamie

Komentarz

Osobiście wybrał bym Opla Zafirę lub Forda C-Max"a... Nigdy Vw... Mazda, owszem ale tylko te najnowsze... Reszta to raczej porażka...

Komentarz

NIGDY Opel Zafira . To najgorsze auto wg. mnie . C - max jest spoko , ale mój tata nie chce forda . Mieliśmy Fiestę Mk II , ciąglę się psuła . Kuzyn ma Fiestę Mk III i też się ciągle psuje .

Komentarz

Jest jeszcze Mazda MPV i Toyota Avensis Verso :wink: . W cenie się mieszcą. Najbardziej z wyglądu mi sie podoba właśnie Avensis ... I gdybym miał wybrać Minivana to własnie to, ale te auta w ogóle mi się nie podobają i póki co sam próbuję przekonać starszych, żeby kupili jednak Mazdę 6
              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Mazda 6 to cudo ale jest za dłuuga . Nie mieściła by się w garażu . Premacy ma długośc Seata .

Komentarz

Najlepszym wg mnie wyborem byłaby Mazda, ale 5...Potem Toyota Corolla Verso, Ford C-Max, Touran, na końcu Zafira, właściwości jezdne tego samochodu są poniżej średniej, na śliskiej nawierzchni nie ma co liczyć na dynamiczną jazdę...

Komentarz

Vspeed ,ta Mazda to DEMIO.

Osobiście polecałbym Ci Hondę FR-V, 6 miejsc, bardzo zajebista skrzynia biegów, tylko cena jest dość wysoka

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
                      Vspeed ,ta Mazda to DEMIO.

Osobiście polecałbym Ci Hondę FR-V, 6 miejsc, bardzo zajebista skrzynia biegów, tylko cena jest dość wysoka
                      Sam jesteÅ› Demio, to Premacy

Komentarz

Osobiście jeździłem pierwszą generacją Zafiry... I miałem dobre wrażenia po jeździe... Poza tym to dobre rodzinne auto... Więc osiągi nie mogą być na pierwszym miejscu... C-Max z dobrym silnikiem Diesla... W sumie ok ale Ford ma okropne wnętrza w samochodach pokroju Focusa... Toyota... Tak ale przypuszczam że dobrze trzyma cenę i ciężko będzie dobrą znaleźć...

Komentarz

Chyba nie powiesz mi że bardziej odpowiada Ci wnętrze Zafiry niż CMaxa ?

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                            Chyba nie powiesz mi że bardziej odpowiada Ci wnętrze Zafiry niż CMaxa ?
                            Szczerze... Żadne..

Komentarz

japa tam, kyjgel.

Ford C-Max jest bardzo przestronnym autem, zafira- cóż, to opel więc nie może być rewelacyjny. Jednak zasługuję na 4/6. :wink:

Komentarz

PracujÄ™...
                              X