Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Motoryzacyjne wycieczki Lukasa :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Motoryzacyjne wycieczki Lukasa :)

Witam!

Takie coś wam chcę pokazać...z dwóch moich wakacyjnych dni:

Jako, że nie jestem mistrzem pisania - Oszczędzę sobie i wam wymyślania jakiś filozoficznych tekstów...a zamieszczę to co najważniejsze:

Ogólnie - Mam bardzo mało zdjęć z miast, autostrady itp. - skoncentrowałem się głównie na obiektach które były kluczowymi punktami wyprawy. Stąd też nie mam udokumentowanych SLR'ów, kilku Lambo, i wielu, wielu Quattroporte, Conti GT i takich aut z ulic Berlina...nie mniej jednak mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.

No to zaczynamy...

Aparat po raz pierwszy wyjąłem kawałek przed Berlinem:

Później cyknąłem jeszcze kilka takich, które mi się spodobały:

Meilenwerk Berlin:

W Meilenwerku pojawiły się także Polskie akcenty:

Showroom Bugatti i Bentleya (Friedriechstrasse):

Takie sobie coś stało pod salonem Ferrari na Friedriechstrasse - To i cyknąłem fotki:

Re: 25-26.08.2009 - Berlin-München-Ingolstadt

Takie kilka z 'nocnej jazdy' autostradą pomiędzy Berlinem a Monachium (prędkość maksymalna A4'ki to 245 km/h - z górki...nie można już szybciej.):

I jeszcze takie jedno klimatyczne - Cadillac i Burger King:

Nad ranem w Monachium byliśmy na jakąś godzinkę przed otwarciem obiektów BMW - Udaliśmy się na pobliską stację, a tam dzięki uprzejmości właściciela - złapałem śliczną 4S (powiem wam, że naprawdę niezła jest...i ma super wnętrze):

A teraz BMW Welt - Rozbudowany showroom przy fabryce BMW:

BMW Museum (warto zwrócić uwagę, że większość z tych samochodów...ma praktycznie zerowy przebieg) - no i koncepty powstałe w jednym egzemplarzu:

Wjeżdżamy do Ingolstadt - Wita mnie przepiękne białe V10:

Audi Museum Ingolstadt:

Były też koncepty:

I B-Grupowe potwory:

Audi Forum:

A to już zdjęcia z parkingu pod budynkiem Audi Forum w Ingolstadt - Są to samochody prezesów, działaczy i ogólnie ważniejszych osób w 'miasteczku Audi', no i pierwszy raz widziałem R8 V10, S5, TT-RS, RS6 w tylu różnych kolorach (miałem nawet zdjęcie z sześcioma A8 W12 stojącymi obok siebie, z rejestracjami różniącymi się ostatnią cyferką):

Co zaobserwowałem w Ingolstadt - A5 Sportback jest już w normalnym użytku, podobnie jak A5/S5 Cabrio...

I powoli udajemy się w kierunku...Polski:

Na jednej z przygranicznych stacji benzynowych - Taka pozytywna niespodzianka:

Wybaczcie moją niechęć do opisywania wszystkiego po kolei. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania odnośnie aut, trasy, kosztów itp. - Proszę pytać.

Nie zmieściło się w jednym poście - Maksymalna ilość to 60 000 znaków.

Komentarz

Co do BMW Welt:

Tak, to ja :mrgreen:

Komentarz

No, no Lukas niesamowity zbiór zdjęć. Powiedz ile Ci zajeło wrzucenie tego? 2h?

Komentarz

Nie spieszyło mi się jakoś bardzo...ogarnięcie na kompie tego to kwestia jakiegoś tygodnia przy moim marnym tempie była - plus upload na imageshack, to jakieś dwa dni...naprawdę nie śpieszyłem się. Relacja już wisiała od jakiegoś czasu na ExoticCars.pl - a tutaj po prostu ją skopiowałem. :wink:

Komentarz

...
            Nic tylko pozazdrościć... Piękne okazy...

Ale zdjęcia przeciętne... :wink:

Komentarz

Re: Motoryzacyjne wycieczki Lukasa

Hmm...

Jako, że udało mi się tu to co się miało udać...w nocy z poniedziałku 25.01.2010 na wtorek 26.01.2010 wyruszam na moją kolejną wycieczkę.

Tym razem będzie to Stuttgart. W planie jest:

- Mercedes-Benz Museum
              - Porsche Museum
              - Meilenwerk Stuttgart
              - Kompleks salonów Ferrari, Lamborghini, Maserati, Bentley, Aston Martin, Rolls Royce i takie tam...

Wyjazd: 25.01.2010
              Powrót: 29.01.2010

Cztery dni czystego samochodowego szaleństwaa...

Poziom moich umiejętności fotograficznych wzrósł od ostatniej wyprawy, także zamierzam zrobić w miarę dobre zdjęcia.

Noo...i to tyle na ten moment. Pozdrawiaam.

Komentarz

oł, zazdroszcze.. :mrgreen:
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Boooooże! JAKIE TO PIĘĘĘĘĘKNE!!!!

Zazdroszczę... mnie w przyszłym roku szkolnym czeka wyprawa do Drezna, z klasą -w planach fabryka Volkswagena, ale przy Twojej podróży to nic...

Komentarz

Pracuję...
                  X