Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Drifting

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Drifting

Mnie bardziej interesuje poziom zawodów.
    Napisz kilka słów o zawodnikach i tym jak sobie radzą na torze. Polska nigdy nie stanie się drugą Japonią ale ciekawią mnie poczynania naszych "drifterów".

Re: [Foto] Lukas

Małe OT... :

Driftig PL :

Drifting JP :

Drifting a Drifting...

Komentarz

Bez obrazy...ale widzę, że uja wiesz. :wink:

Wpadnij na trening na tor Poznań...i oceń sam co potrafią polscy zawodnicy - bo głupio gadać umie każdy...

Sorry.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
        Bez obrazy...ale widzę, że uja wiesz. :wink:

Wpadnij na trening na tor Poznań...i oceń sam co potrafią polscy zawodnicy - bo głupio gadać umie każdy...

Sorry.
        Bez obrazy... Ale widzę, że uja rozumiesz z tego co widzisz... :wink:

Nie napisałem że Polacy nie potrafią jeździć... Pewnie potrafią... Ale chodzi mi o poziom przygotowań... :wink:

Komentarz

Hmmm.

Jakby do sprawy nie podszedł i jakiego poziomu by nie przedstawiali nasi zawodnicy i mówię to z pełnym uznaniem i szacunkiem...
          drugą Japonią Polska nigdy nie będzie.

Komentarz

Ehhh...co za dużo to i świnia nie zeżre ale parę fotek przypadło mi do gustu, reszta jest tylko tłem :wink:

Komentarz

Polska. Jak widać nie każdy odstaje od reszty świata

Komentarz

Rzecz w tym, że każdy dobrze wie jak jest...a i tak znajdą się tacy co będą pie*dolić o 'polskiej biedzie driftowej' - bo u nas się jeździ na treningach E30 a tam S13...

Już coraz rzadziej coś tutaj zamieszczam, i ogólnie ostatnio mniej się udzielałem...ale litości - kiedy już najdzie mnie chęć, i piszę post a w odpowiedzi widzę takie Biesiadnikowe obrazy - chce mi się stąd iść po prostu...

To tak jak by napisać "First Car in PL" i wrzucić czerwoną Hondę na stalówkach...a potem "First Car in Japan" - i wrzucić podobną Hondę...tyle, że na JDM'owych felgach, w skórze, pięknie wyglądającym lakierze i ogólnie na 100% zrobionej.

No ludzie...Polska jest Polską, a czemu wy do Japonii ją porównywać chcecie...?

Coraz bardziej odstrasza mnie GT.pl...a szkoda, bo spędziłem tu na prawdę mnóstwo czasu. :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                  Rzecz w tym, że każdy dobrze wie jak jest...a i tak znajdą się tacy co będą pie*dolić o 'polskiej biedzie driftowej' - bo u nas się jeździ na treningach E30 a tam S13...
                  Ano widzisz... Świat jest brutalny... Przyzwyczaj się... Chodzi o widowisko... Wybacz... Ale Polskie imprezy ogólnie są na niskim poziomie... A Driting tym bardziej... Chyba jest mała różnica kiedy widzisz latające bokiem full odpicowane samochody stworzone do tego sportu a zwykłe polskie BMW czy inne składaki byle by bokiem poleciał... Mało jest samochodów w Polsce przygotowanych profi do Driftu... To tak jak by się ścigać w DTM zwykłym Audi A4 ze spoilerem... Rozumie że masz teraz nowych fumfli od driftingu i będziesz ich bronić do upadłego... Ale pomyśl czasem jak jest naprawdę...

Zamieszczone przez Lukas
                  Już coraz rzadziej coś tutaj zamieszczam, i ogólnie ostatnio mniej się udzielałem...ale litości - kiedy już najdzie mnie chęć, i piszę post a w odpowiedzi widzę takie Biesiadnikowe obrazy - chce mi się stąd iść po prostu...
                  Mam się czuć winny ? Nikt Cię tu na siłę nie trzyma... Litości...

Zamieszczone przez Lukas
                  To tak jak by napisać "First Car in PL" i wrzucić czerwoną Hondę na stalówkach...a potem "First Car in Japan" - i wrzucić podobną Hondę...tyle, że na JDM'owych felgach, w skórze, pięknie wyglądającym lakierze i ogólnie na 100% zrobionej.
                  Ohh... Ale mi dowaliłeś... Naprawdę... Uświadomił bym Cię... Ale nie chcę do końca niszczyć Twojego dzieciństwa... :wink:

Zamieszczone przez Lukas
                  No ludzie...Polska jest Polską, a czemu wy do Japonii ją porównywać chcecie...?
                  Nie porównujemy całej Polski do Japonii... Tylko sport, który od nich zapożyczyliśmy... Jeżeli robi się już coś takiego, to trzeba się wzorować na najlepszych co nie ? A nie cały czas być na tym samym dennym poziomie... Drifting od początku ma być wielkim widowiskiem z super furami, na które przyjdą dziesiątki tysięcy ludzi... A nie zabawą na byle jakim torze z grupką widzów... Nie mówię że nie... Każdy ma prawo do zabawy i driftingu... Tylko po co od razu zakładać jakieś Federacje i robić wielki szum wokół czegoś tak dennego ? "Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"- owszem... Ale wystarczy się postarać żeby to jakoś wyglądało...

Zamieszczone przez Lukas
                  Coraz bardziej odstrasza mnie GT.pl...a szkoda, bo spędziłem tu na prawdę mnóstwo czasu. :wink:
                  ...

Komentarz

Łukasz wydaje mi się że trochę się zapędziłeś...
                    Nie jestem tu nikogo adwokatem ale mogę ręczyć podobnie jak inni że post Bieśka nie miał na zamiarze Cię obrazić. Chciał zapewne ironicznie przedstawić ciągle jeszcze istniejącą przepaść między poziomem i rozwojem tego sportu u nas w stosunku do innych krajów o JPN nie wspominając.

Z bólem ale trzeba to stwierdzić że jeszcze duża część społeczeństwa o driftingu wie tyle ile zobaczyła w szybkich i wściekłych lub utożsamia to z paleniem gumy.

Tu nie chodzi już o samo porównanie bo jak pisałem wcześniej nasz kraj nigdy nie dogoni takiej potęgi. Ale fakt pozostaje faktem że ten sport urodził się i wychował właśnie w kraju kwitnącej wiśni a reszta świata zachwycona zaczęła łapać wiatr w żagle.
                    Niestety Polska jest jeszcze zbyt ciemnym krajem w sferze sportów motorowych, jedyne o czym się słyszy to F1 z Kubicą i ewentualne Rajdy Polski. Osobiście nigdy w mediach publicznych nie słyszałem o osiągnięciach Polodego notabede najlepszego Driftera w Polsce.
                    I dopóki dopóty owa dyscyplina nie zostanie zauważona i doceniona to będziemy oglądać "smażące laka" BMy. Drift w Polsce jest sportem niszowym chociaż popularnym wśród młodych ludzi, niestety mało kogo stać na odpowiednie przygotowanie wozu i treningi na torach z prawdziwego zdarzenia.

I nie jest to żaden przytyk to kolegów z tamtego forum. Dlatego zauważ nawet ja zamiast oceniać foty poprosiłem o krótką relację jak chłopacy sobie radzą bo byłem zwyczajnie ciekaw.Fotki obejrzałem i na prawdę kilka wpadło mi w oko. Jednak ilość jaka była zniechęciła mnie do szczegółowego opisu.

Przykro kiedy tak mówisz bo jesteś jednym z wychowanków forum i jednym z tych których spotkałem tu jako pierwszego. Pamiętaj że nikomu tu nie zależy by Cię zniechęcić a że ktoś powie coś z czym się nie zgadzasz to chyba normalne powinieneś przywyknąć do takich sytuacji w miejscach gdzie każdy może wyrazić swoje zdanie. Ale to tylko Twoja decyzja.

EDIT:
                    Pisząc posta nie widziałem poprzedzającego Bieśka.
                    Swoją drogą myślę że warto uspokoić emocje bo niema sensu wyganiać się z forum wyłącznie z powodu różnicy zdań i dwóch obrazków.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                      Swoją drogą myślę że warto uspokoić emocje bo niema sensu wyganiać się z forum wyłącznie z powodu różnicy zdań i dwóch obrazków.
                      Nikt nikogo nie wygania... Napisałem tylko że nikt go tu nie trzyma siłą... Rzuca się o nie wiadomo co i jeszcze robi z siebie wielką ofiarę złego i okropnego Biesiadnika...

Komentarz

Japonia jest kolebką driftu, a w Polsce jest sport niszowy. Nie rozumiem postawy Biesiadnika, że poziom jest zły, bo ślizgają się BMW....
                        A dlaczego w Japonii są same Nissany itp.? Bo u nich nie jest to rzadki samochód, przeciwnie, jest on stosunkowo tani i dostępny tak jak.... BMW w Polsce. Każdy jeździ tym czym ma, a skoro ktoś chce a nie ma pieniędzy na Sylvie czy 200sx (bo nie oszukujmy - kupić samochód to nie sztuka, sztuka go utrzymać) to już przez samo to ma być zły?

EDIT/
                        Powtórzyłem to co napisał Dread nieświadomie, bo nie przeczytałem jego postu, dopiero teraz zauważyłęm, sorry.

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                          Japonia jest kolebką driftu, a w Polsce jest sport niszowy. Nie rozumiem postawy Biesiadnika, że poziom jest zły, bo ślizgają się BMW....
                          A dlaczego w Japonii są same Nissany itp.? Bo u nich nie jest to rzadki samochód, przeciwnie, jest on stosunkowo tani i dostępny tak jak.... BMW w Polsce. Każdy jeździ tym czym ma, a skoro ktoś chce a nie ma pieniędzy na Sylvie czy 200sx (bo nie oszukujmy - kupić samochód to nie sztuka, sztuka go utrzymać) to już przez samo to ma być zły?
                          Ehh... Nie chodzi mi o to...
                          Chodzi o samo widowisko... Rozumie że BMW jest tanie w Polsce i nadaje się do driftu... Chodzi mi o poziom widowiska jako takiego... A nie o poziom uczestników... Czy ja gdzieś napisałem że Polacy nie potrafią driftować ? Pewnie i potrafią... Ale chodzi mi o poziom widowiska jakim w Polsce jest Drifting... A nie o sam drifting Polskich kierowców...

Komentarz

To wracamy to tego, że Polska jest gównianym krajem który nie daje rozwoju na nic... niestety...

Komentarz

PP-Już nie chodzi o same auta. Pomijając "stjuningowane" BMWu w tysiącem powerrur wystającymi spod maski i bujającym się jak kanapy to właściwie nie mam nic do rodzaju auta jakim się jeździ. Jest Tuning i jest "Tjuning". Podobnie jak jest Drift i Powerslide. Podsumowując każdy orze jak może i jeździ tym co ma.
                              Sztuka w tym żeby utrzymać fason i dobry styl.

Ludzie w Polsce mają potencjał ale brak pewnej otoczki ułatwiającej rozwój.
                              Obejrzałem nawet filmik z owego forum i bacznie obserwowałem poczynania bliźniaczym pomarańczek. Co prawda synchro bardzo słabe ale widać zadatki bo w kilku momentach auta na prawdę ładnie się składały w łukach.
                              Ale co więcej można powiedzieć, większość przejazdu to była walka z kałużami. Dlatego mówię że dopóki sport nie zostanie doceniony ludzie będą jeździć po dziurach w spartańskich warunkach i prawdopodobnie 80% z nich straci jedynie pieniądze nigdy nie będąc zauważonym pomimo ewentualnego talentu.

Nie chce robić z Polski drugiej mekki Driftu bo jak wiemy jak coś jest masowe to jest "chujowe" ale skoro jest okazja to dajmy ludziom szansę na wybicie.
                              I najważniejsze-Jeśli coś robimy róbmy to dobrze. Bo póki co widać mentalność z pod znaku szybkich i wściekłych.

Komentarz

Pracuję...
                              X