Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Le Mans 24h

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Le Mans 24h

Szykuje się ktoś na tegoroczne 24h Le Mans? W nocy z soboty na niedzielę mam zamiar spróbować obejrzeć jak najwięcej się da. Do trzeciej spokojnie wysiedzę, zobaczymy, co będzie dalej

Osobiście bardzo liczę na Toyotę. Myślę, że mają potencjał, by stać się w Le Mans zagrożeniem dla Audi. Jeśli nie w tym roku, to na pewno w kolejnych latach. Z tego co pamiętam, ostatnim razem wyścig był dla TS030 nieudany, więc warto byłoby się zrehabilitować.

Będę obserwował też walkę w kategorii LM GTE, gdyż tam załogi niejednokrotnie toczą najlepsze boje w całym wyścigu.

Komentarz

Jak co roku chętnie obejrzę parę godzin.

Komentarz

Po wczorajszej sesji kwalifikacyjnej Audi wyraznie szybsze. Najlepsza Toyota 4s za najlepszym Audi i ponad 1s za najgorszym. LMP2 mocno obstawione i to chyba tam bedzie sie toczyc najciekawsza walka.

Zawiedziony jestem postawa Viperow - dwa ostatnie miejsca w Pro i do tego kilka samochodow AM uch wyprzedzilo Corvette nie lepiej zreszta.

Komentarz

Najciekawsza walka będzie w GT. Tam samochody w sekundzie się mieszczą. Nie zdziwię się, jeśli będą walczyć do samego końca o miejsca. Audi ucieknie w pierwszych godzinach, a potem jedna z wolniejszych załóg będzie za bufor robić.

Komentarz

Peugeotaaaaaa...

Chciałbym obejrzeć czynną walkę Toyoty z Audi, ale w tym roku chyba jeszcze nie ma co na to liczyć. Na razie trzymam kciuki, by obie załogi dojechały w całości do mety. W dalszej perspektywie liczę na sukcesywny rozwój i cierpliwość, gdyż GT-One TS020 nie odniosła jakiegoś znaczącego sukcesu na Circuit de la Sarthe, więc dobrze by było, gdyby TS030 zasłużyła się czymś więcej, niż samym udziałem w Le Mans i obecnością w Gran Turismo

W ostatnich latach praktycznie co roku najciekawiej jest w klasach GT. Pamiętam bodajże Le Mans 2011, gdzie trwała tam zacięta walka, choć wtedy trochę wkurzało mnie, jeśli dobrze pamiętam, czerwone Ferrari, które wyeliminowało z wyścigu dwa Audi, z czego wypadek McNisha wyglądał bardzo groźnie. Rockenfeller, sądząc po stanie wraku, też mocno huknął, lecz szkoda, że nie ma żadnego nagrania z innej kamery, niż tamta on-board i jedna wzdłuż prostej, która jednak nie objęła samego Audi i widać było tylko latające szczątki. Wolałbym nie oglądać takich scen.

Komentarz

A gdzie może być transmisja?

Komentarz

Eurosport 1 & 2 na zmianę.

Komentarz

W tym roku zdecydowaną większość wyścigu transmituje Eurosport 1. Od startu do 22, później w nocy od 22:30 do 3, a rano od około godziny 9 już do mety (15:00). Eurosport 2 transmituje jedynie niewielką część wyścigu. W poprzednich latach proporcje były bardziej wyrównane - kilka godzin na 1, kilka godzin na 2. Mam oba Eurosporty, więc bez problemów.

Komentarz

Dzięki za poprawienie. Nie zaglądałem do gazety jeszcze. Stare przyzwyczajenie.

Komentarz

Dzięki za info.

Komentarz

Pracuję...
                      X