Na pierwszy rzut oka przypomina bolidy startujące w wyścigach górskich, jak choćby te na słynny Pikes Peak...
ale co tu z NSX pozostało to nie jestem w stanie dostrzec.
A więc jest to NSX przygotowana na tegoroczny Pikes Peak. Więc trafiłeś. Ale teraz policzek dla purystów V-Teca. Otóż LoveFab jest firmą specjalizującą się w tuningu Hondy a szczególnie NSX a daniem głównym jest...Turbo!
Więcej info znajdziecie w necie.
A to normalne jest sporo firm specjalizujących się nawet w samych Hondach pakujące turbo, biturbo i kompresory. Istnieją dedykowane pakiety turbo dla NSXa wg nich można wyciągnąć nawet 700koni ale już z wymianą wielu podzespołów na wytrzymalsze. Do 450 chodzi na stocku.
Również miałem przyrównać ją do Eskudo ale nie mogłem uwierzyć w taką ewentualność.
Byłem niemal pewien, że chodzi o Pikes Peak. Tam wśród potworów pewnie ze świeczką szukać takiego, który nie ma doładowania. Nie wiem jak wielki i z jaką kompresją musiałby to być silnik, by mógł się liczyć w walce.
Ps. Istnieją silniki o mocy przeszło 1000hp NA? Może inaczej, czy takie silniki są stosowane w motorsporcie?
Bardzo ciekawe pytanie,najszybszym seryjnym wolnossący samochodem jest już dość stary Mclaren F1,może kiedyś w F1 były silniki ponad 1k hp NA,ale wątpię
Komentarz