Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Mazda sport cars zone by Tycha

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Mazda sport cars zone by Tycha

Zamieszczone przez Sqad
    Zamieszczone przez Angello
    RX-8 jest ładna ale żeby faceci ją polubili to powinna mieć więcej agresji w swoim wyglądzie.
    Dopiero dłubane RX-8 zaczynają mi się naprawdę podobać.
    Nie wiem czy jeździłeś ale RX8 to jest dopiero męskie w zakrętach. Silnik jest mega lekki i bardzo nisko położony do tego genialnie wyważa auto dyfer i napęd na tył
    Miałem okazję śmignąć się RX-8 i powiem, że wrażenia z jazdy mam pozytywne
    jedyne zastrzeżenia jakie mam to do fabrycznego wyglądu tego auta.

Komentarz

Mi w pierwszym kontakcie z RX-8 brakowało momentu oborotwego. Pamiętam że trzeba było ją naprawdę mocno przycisnąć by pokazała pazur, ale to auto jest ponoć bardzo skuteczne w zakrętach. Tego niestety w 20 min przejażdżce nie da się sprawdzić.

W GT5 brakuje bardzo wielu sporotowych aut Mazdy, od Historycznego RX-3, przez nieodżałowane Eunos Cosmo (JC), RX-7/Savanna (SA), aż po nie tak odległe psedosportowe auta MX-3 i MX-6
      http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

A mi się styl Mazdy bardzo podoba i wcale nie jest bardziej "kobiecy" niż chociażby Alfa Romeo. Pod względem przyjemności prowadzenia Mazda jest niezrównana - pamiętam, że kilka lat temu, MX-5 została uznana samochodem z najlepszym układem kierowniczym na świecie.

Sam śmigam Xedosem 6, 1.6i i zawsze gdy siadam za kółkiem to mi się buzia cieszy Rozpórki z przodu i z tyłu, cztery hamulce tarczowe, 137Nm przy 3600 obr/min, hydrauliczne sprzęgło - wszystko daje super frajdę z jazdy. Nie boi się szybkich łuków, a przy odpowiednim kręceniu silnika, gdy jest nieobciążona, radzi sobie z większymi silnikami Nie zamieniłbym jej na żadnego superwygodnego francuza.

Jeśli powiecie mi, że TO jest kobiece, to chyba zmieniam płeć

Komentarz

Jezeli chodzi Ci o stylistyke, to jade obciac Ci jaja. Jezelli chodzi o osiagi to nie ^^

Komentarz

Zamieszczone przez Bimbak
            Mi w pierwszym kontakcie z RX-8 brakowało momentu oborotwego. Pamiętam że trzeba było ją naprawdę mocno przycisnąć by pokazała pazur, ale to auto jest ponoć bardzo skuteczne w zakrętach. Tego niestety w 20 min przejażdżce nie da się sprawdzić.

W GT5 brakuje bardzo wielu sporotowych aut Mazdy, od Historycznego RX-3, przez nieodżałowane Eunos Cosmo (JC), RX-7/Savanna (SA), aż po nie tak odległe psedosportowe auta MX-3 i MX-6
            Ten samochód tak samo jak s2k nie jeździ momentem tylko mocą i obrotami, nie zakręcisz nie pojedziesz. Auto prowadzeniem na prawdę zabija w zakrętach. Za największy minus rx8 to uważam pochłanianie oleju, no ale niestety wankle tak mają.

Komentarz

Eunos Cosmo

[youtube:1mbf4spr]http://www.youtube.com/watch?v=jcc5xNfBjI0[/youtube:1mbf4spr]

[youtube:1mbf4spr]http://www.youtube.com/watch?v=fuaOyNHYK08[/youtube:1mbf4spr]

Komentarz

Jakoś nie przepadam za tym modelem
                GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad

Ten samochód tak samo jak s2k nie jeździ momentem tylko mocą i obrotami, nie zakręcisz nie pojedziesz. Auto prowadzeniem na prawdę zabija w zakrętach. Za największy minus rx8 to uważam pochłanianie oleju, no ale niestety wankle tak mają.
                  i co 40kkm wymaga remontu silnika bądź jego wymiany, bo mało kto umie w Polsce te silniki naprawiac?

a w kwestii rx-8... zbudowane w Polsce;D
                  http://imageshack.us/photo/my-images/717/dsc0094fe.jpg/
                  http://imageshack.us/photo/my-images/41 ... 11512.jpg/

Komentarz

Z doświadczenia na forum mazdaspeed wiem, że trochę ludzi w Polsce jeździ Mazdami z silnikiem typu rotor i jest u nas kilku speców w tej dziedzinie. Wystarczy złapać kontakt i mieć odpowiednio zasobny portfel

Co do Cosmo, to podoba mi się kokpit wyglądający jak z jakiegoś prototypu i smukła trzybryłowa linia nadwozia. Orientujecie się, czy ten model był gdziekolwiek produkowany z kierownicą po lewej stronie?

Komentarz

Jedna szara RX-8 stoi na naszym osiedlu.

Komentarz

rx7 MadMike'a:

i jakaś to TA:

Komentarz

Zamieszczone przez oookash
                          Orientujecie się, czy ten model był gdziekolwiek produkowany z kierownicą po lewej stronie?
                          Nie było. Wyłącznie na rynek japoński pod marką Eunos sprzedawane. Może niedługo się jeden taki w Polsce pojawi

Komentarz

i tak rx7 może wyglądać...

Komentarz

Albo i tak :mrgreen:

Komentarz

Co Ty mnie tu z jakimś rysunkiem... mam taki na jakimś zeszycie chyba

żeby nie było samych rx7...

Komentarz

Pracuję...
                                X