Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czy gra w Gt4 wpływa na jazdę w realu?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Czy gra w Gt4 wpływa na jazdę w realu?

Jak dla mnie to tak, gdyż po sesji spędzonej z tą grą gdy wsiadam do auta dzieje się ze mną coś dziwnego Zaczynam ścinac zakręty a licznik wsazuje predkośc która nie powinna byc
    A jak jest z wami czy też może macie podobne sytuaje albo tylko ja jestem psychiczny???
    Btw. Na pudełku Gt4 powinna znajdywac się formułka: Dont drive in real live like you do in this Game
    Pozdro dla wszystkich i liczę na zainteresowanie tym topikiem

Drive safe and always wear your seatbelt.

Moim zdaniem to wszystko nie zależy od gry ale od indywidualnych cech charakteru.
    Gram, bo lubię!

Komentarz

ok więc dla mojego dobra wyrzucę to szatańskie narzędzie jakim jest ps2 i gt4 Rotfl!!
      Tak na serio to jednak nie można również że gra cię nauczy bezpiecznie jeżdzic, jedynie można poznac jak zachowuje się samochód z danym napędem ale wybronic się z danej sytuacji w realu a virtualu to dwie róne bajki...

Komentarz

jako że 18 jeszcze nie mam jeżdżę skuterem i po takiej drobnej przejażdżce w gt to manetkę mam na 100% , tnę zakręty i wogóle... ciężka sprawa ;]

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
          ok więc dla mojego dobra wyrzucę to szatańskie narzędzie jakim jest ps2 i gt4
          To mi je daj
          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Na mnie wpływa i to w dużym stopniu. Cały czas myślę, żeby osoba prowadząca dowaliła na prostej do wyższej prędkości np. 160 km/h natomiast gdy zwalnia to sobie myślę co on robi przecież tu można było stówą w ten zakręt wchodzić przy dobrych układach itp. :wink:

Pozdro Moderator Serwer

Komentarz

Ja też tak mam.Zawsze tacie na drodze mówie,żeby przyspieszył w zakręcie Kilka razy nawet mnie posłuchał i o mało z fotela pasażera nie zleicałem Albo na autostardzie żeby szybciej pojechał.Raz jechałem z nim 200 na godzine
              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ostatnio na kursie [L] stałem na światłach stałem obok Lanosa i dawałem mu w obroty ładnie, a ten dźwięk był dla mnie muzyką. Spytałem się mojego instruktora czy moge dynamicznie ruszyć tylko się uśmiechnął i kiwnął głową.
                Jechałem Oplem Corsa i nawet go ładnie łyknąłem poczułem się jak na wyścigach i depa, a tu nagle hamowanie i instruktor mówi że tyle jazdy bo łamie przepisy . Ale to było coś już nie moge się doczekać prawka.
                1 3 5
                |-|-|
                2 4 R

Komentarz

Ostatno dorwałem Mondeo ojca i poleciałem se na prostej 210km/h. Najpierw adrealina, potem radocha a na końcu szok...to nie byłem ja tylko jakiś wariat teraz w weekend brat mi przywiezie kadetta cabrio 1,6 92 rok...potęga hehe Mój pierwszy wóz,jupi!!!
                  Odkopuję temat.
                  Poprawiłem 230km/h ale nie Mondeo, Saabem 9-5 2.3 na turbinie

Komentarz

Witam
                    Na mnie ta gra miała i cały czas ma ogromny wpływ. Po pierwsze mimo wszystko nabrałem respektu do prędkości. Mój maks to tylko 160km/h bo matka ma za słabe auto. Ale dzięki GT uczę się pracy rąk na kierownicy (dopiero po zobaczeniu replay'a z AC Cobrą i obejrzeniu co koleś robi na kierownicy zacząłem to naśladować w realu, bardzo ułatwia kierowanie), a najważniejsza sprawa, to hamowanie silnikiem, czyli zbijanie biegów po kolei przy hamowaniu. Raz uratowało mnie to przed wyjechaniem z brukowanej podporządkowanej na ruchliwą drogę. Ale mimo to symulator, a real to dwie różne rzeczy to jak myśleć o czymś i to robić. Ale jedno może mieć wpływ na drugie.

Komentarz

Re: Czy gra w Gt4 wpÂływa na jazdĂŞ w realu?

Zamieszczone przez Kamil 12
                      Ja też tak mam.Zawsze tacie na drodze mówie,żeby przyspieszył w zakręcie Kilka razy nawet mnie posłuchał i o mało z fotela pasażera nie zleicałem Albo na autostardzie żeby szybciej pojechał.Raz jechałem z nim 200 na godzine
                      hehe mój tata to tak codziennie jeździ , ja nie mam GT4 ale mam GT2 i to też wpływa na to że mówię dla taty żeby przydepną czasami ale czasami to strach mi to mówić bo jak przydepnie w trasie to po wiochach na zakrętach zapieprza aż koła piszczą .

Komentarz

Jeżdżąc w GT przy ciasnych zakrętach i dużych prędkościach dylematy - zmieszcze się czy nie? Zwolnić czy jednak wejdę? Czasem gdy nie byłem w 100% pewien, stawiałem na to że się zmieszcze i czasem zatrzymywałem się na bandzie.
                        Jeżdżać w realu, w ciasnych miejskich ulicach, przy wymijaniu itd. też mam takie wątpliwości, ale od razu przypominam sobie, co mi się stało w GT, gdy zaryzykowałem, i teraz zamiast ryzykować wolę zwolnić, poczekać aż auta z nadprzeciwka przejadą żeby mieć więcej miejsca. Tą cechę nabyłem w grze i ciesze się że ją mam.
                        Tak samo gra pozwala choć trochę pokazać potęge prędkości i konsekwencje jej ignorowania oraz zachowanie samochodu w pewnych sytuacjach.
                        Ale jest jedna wada - czasem, motywując się udanymi przejazdami w grze, można poczuć się za pewnie w prawdziwym samochodzie....

PS. Na początku kursu miałem sytuacje, która mnie samego zaskoczyła. Jako że wcześniej kupiłem sobie DFP i sporo na niej grałem, przyzwyczaiłem sie. I kiedyś jadąc po drodze w "L", coś chciałem zobaczyć co jest za mną, nie wiem już co, i zamiast popatrzyć w lusterko (ręce na kierownicy miałem ułożone tak jak na DFP) lewy kciuk poszedł mi w kierunku, gdzie na DFP znajduje się górna strzałka odpowiadająca za zmiane kamery na tył auta! Sam do siebie się uśmiechnąłem, dziwiąc się jak mózg intuicyjnie zadziałał!
                        Taką sytuacje miałem tylko raz!

Komentarz

Przez GT4 ścinam zakręty i kiedyś to się musi źle skończyć Naszczęście mam do dyspozycji tylko tzw. "kosiarke" więc nie moge za bardzo poszaleć.

Komentarz

Według mnie choc byście mieli najlepsza kierownicę do PS z biegami takimi jak w realu,to w grze się inaczej jeździ np. auto się szybciej rozpędza,ma krótsze biegi itd.

Komentarz

Ty nawet nie kumasz o co chodzi autorowi tematu...

Komentarz

Pracuję...
                              X