Re: Linki do filmikĂłw z autami (niekoniecznie szybkimi)
Zamieszczone przez cmlPL
Sądzisz, że np. S, albo RS nie dało by rady wyciągnąć tego ?
Dobrze, w takim razie jaki samochód jest w filmiku Nie wiadomo, więc sprawa jest otwarta...
Zamieszczone przez cmlPL
Nawet porządny diesel by mógł dobrze sobie poradzić,
Co masz na myśli ?
1.6/ 2.0/ 3.0 4.2
Owszem, mogło by to minimalnie wpłynąć na przebieg całej akcji, jednak nie wierzę że np Mondeo którym jeżdżę, na 5 biegu przy prędkości 180km/h ( zakres obrotów w którym moc się już dawno skończyła ) przy 320Nm zdziałał by coś "gazem" przy tak nagłej zmianie prędkości... Wysoki bieg + mała prędkość = niskie obroty = totalny brak mocy, zauważcie że na filmiku samochód cały czas jednostajnie zwalnia...
Widze to, że zwalnia - co do silnika nie można tego sprecyzować, dlatego nic nie pisze w pewności, tylko otwarcie przyznaje, że mógło być to nawet 1.8T, ale sądze, że duży silnik z dużym momentem mógłby bardzo pomóc w wyciągnięciu takiego poślizgu.
Muszę wtrącić swoje 3 grosze :mrgreen:
Podgłoście sobie ten filmik, facet ani nie hamuje, ani nie dodaje gazu. Wydaje mi się, że on na sucho kręci kierą, a potem jak już jest mniej więcej równo to hamuje.
To tylko moja dedukcja, żeby nikt się nie doczepił :wink:
Zamieszczone przez cmlPL
, ale sądze, że duży silnik z dużym momentem mógłby bardzo pomóc w wyciągnięciu takiego poślizgu.
I tu się zgodzę w 100% :wink:
1.8 T... Hmmm... Nie jeździłem więc nie mogę osądzić, jednak przypuszczam że "turbo dziura" mogła by go dopaść jeżeli nie zareagował by w odpowiednim momencie :wink:
Dużo samochodu nie słychać, tylko jakaś trąbka i pisk opon, ale wydaje się jakby faktycznie nie dodawał gazu... Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi.
Ten 1.8T to był tylko przykład jaki silnik mógł tam siedzieć, z 1.8T dużo by pewnie nie zwojował, ale już takie 4.2 miało by dosyć momentu żeby wrócić na właściwy tor.
Wierze, nie znam Cie więc nie moge mieć o Tobie żadnej opinii Faktycznie mogłem nie mieć racji, ale tu dochodzi problem tego, że nikt z nas nigdy nie będzie miał racji
Czyli doszliśmy do sedna sprawy, a mianowicie - trzeba jeździć na slickach zgodnie z ograniczeniami prędkości, żeby takie sytuacjie się nie zdarzały...
Zamieszczone przez Lukas
Rzecz w tym, że nie. Jeździłem 17-letnim Jeepem po zaśnieżonym lotnisku...i zdaję sobie sprawę, że choć może Cię to zawstydzić...o prowadzeniu auta 4WD wiem więcej niż Ty. :wink:
Komentarz