Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• FormuÅ‚a 1

Za tydzień a dokładnie 18.03.2007 odbędzie się pierwszy w tym roku wyścig Formuły 1 o Grand Prix Australii na torze Albert Park w Melbourne.
    Jednym z kierowców będzie polak Robert Kubica,który będzie reprezentował barwy zespołu BMW Sauber Team F1.Do tej pory kibicowałem Michaelowi Schumacherowi,a ponieważ mistrz zakończył karierę to teraz będę kibicował Robertowi.Sądzę że kilku z was także lubi oglądać wyścigi F1 i ma swoich ulubionych kierowców.Proponuję żebyśmy w tym topicu opisywali swoje wrażenia z czekających nas wyścigów a także (być może w przyszłości) obstawiali kto wygra następny wyścig? lub kto będzie na podium?Wiem że forum jest głównie o serii GT ale po to moderatorzy wymyślili temat "na luzie" żeby można w nim dzielić się informacjami z różnych dziedzin a nie tylko z GT.
    Ciekawostka: Wyścig w japonii odbędzie się na torze...FUJI (wersja GT) znanym m.in. z GT4 a nie jak do tej pory na SUZUKA CIRCUIT (też w GT4).Oprócz FUJI znowu pojawi się tor Spa-Francorchamps w Belgii,zabraknie natomiast torów Hockenheimring w Niemczech i Spielberg w Austrii a także Imola we Włoszech.
    A oto spis wszystkich wyścigów w tegorocznym cyklu F1:

1. Australia,Albert Park,Melbourne,18 Marzec
    2. Malezja,Sepang,Kuala Lumpur,8 Kwiecień
    3. Bahrain,Sakhir,15 Kwiecień
    4. Hiszpania,Catalunya,Barcelona,13 Maj
    5. Monako,Monte-Carlo,27 Maj
    6. Kanada,Gilles Villeneuve,Montreal,10 Czerwiec
    7. USA,Indianapolis,17 Czerwiec
    8. Francja,Nevers Magny-Cours,1 Lipiec
    9. W.Brytania,Silverstone,8 Lipiec
    10. Niemcy,Nurburgring,22 Lipiec
    11. Węgry,Hungaroring,Budapest,5 Sierpień
    12. Turcja,Istanbul,26 Sierpień
    13. Włochy,Monza,9 Wrzesień
    14. Belgia,Spa-Francorchamps,16 Wrzesień
    15. Japonia,Fuji Speedway,30 Wrzesień
    16. Chiny,Shanghai,7 Październik
    17. Brazylia,Jose Carlos Pace Interlagos,Sao Paulo,21 Październik

Relacje z wyścigów można będzie obejrzeć na kanałach POLSAT i POLSAT SPORT.
    Gram w GT już 15 lat

Trzymam kciuki za naszego rodaka!!A nie wiecie może czy wyjdzie f1 z aktualnym sezonem na ps2??

Komentarz

Chyba wiem o czym myślisz Kyjgel,ale na razie najnowsza jest F1 06,którą posiadam.Niestety nie ma w tej grze nawet wzmianki o Robercie (chyba dlatego że zaczął jeździć jako drugi kierowca dopiero pod koniec sezonu),Ale na siłę można by się wpisać jako Robert Kubica (tryb kariery),wybrać kombinezon i kask,ale nie ma polskiej flagi dlatego ja wybrałem flagę Europy (niebieską z gwiazdkami).
      Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Ja też trzymam kciuki Jak będzie jeździł tak jak teraz,za kilka lat będziemy mieli do czynienia z polskim Michaelem Schumacherem
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Wyścig w Australii na torze Albert Park już za nami,niestety Robert Kubica nie ukończył wyścigu z powodu awarii skrzyni biegów na 36 okrążeniu.Polak po starcie jechał na piątym miejscu,a po pierwszym pobycie w boksach przesunął się na czwarte,jednak usterka mechaniczna wyeliminowała go z wyścigu.Pierwszy na mecie był Kimi Raikkonen (Ferrari),drugi Fernando Alonso (McLaren), a trzeci był debiutant Lewis Hamilton (McLaren).Drugi z kierowców BMW-Sauber Nick Heidfeld był czwarty.
          Szkoda,bo polak mógł zdobyć pierwsze punkty w tym sezonie.
          Miejmy nadzieję że w Malezji Robert dojedzie do mety i zespół mechaników BMW usunie usterki z jego bolidu.
          Gram w GT już 15 lat

Komentarz

O fuck...Trzeba pobić tych od skrzyni biegów!!!Kubica może nawet byłby trzeci!!!Wielka szkoda
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ciekawe co inżynierowie BMW-Sauber zepsują następnym razem.
              narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
                Ciekawe co inżynierowie BMW-Sauber zepsują następnym razem.
                DowciapnyÅ› jest ostatnio
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Inżynierowie od 7boleści...A mogło byc tak pieknie...Jeżeliw następnym GP też się coś posypie to chyba zabiję albo tv przez okno wyślę...

Komentarz

Ja jakoś nigdy nie trawiłem teamu BMW - Sauber...
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Robert cały czas ma problemy z bolidem... Lepiej jak za ustawianie wzięliby się nowi mechanicy.

Moderator Serwer

Komentarz

Kurcze troche niefart.nawet najnowocześniejsza technologia czasem zawodzi.Myślę że miał szanse a podium, ale na pierwsze miejsce raczej nie bo wyścik dobiegał już do końca.No chyba że zespół zaplanował jakąs specjalną taktyke zmiany opon.Mimo to jechał przyzwoicie i licze że w tym sezonie uda się nam zobaczyć Roberta na najwyższym stopniu podium i zagra nam Polski hymn :wink: ...ehh wzruszyłem się

Komentarz

W tym zespole RObert nie ma szans na bycie w trójce na koniec sezonu...chyba że...

Komentarz

Technicznie BMW do najlepszych nie należy,ale jak było widać w niedziele to da się w nim powalczyć

Komentarz

I co z tego? A jeżeli zdaży się taka sytuacja że 5m przed metą się zatrzyma i pita w taszy...NAwet sami inżynierowie Saubera sami przyznają że mają problemy ze skrzynia...ale jakoś Heidfileldowi bolid sprawował się całkiem, całkiem...gdyby Robert był w Mclarenie albo Ferrari(tja) to byłby mistrzem na 99,99%

Komentarz

PracujÄ™...
                              X