Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1

Zamieszczone przez GTManiac
    Elo. Co myślicie o nowych bolidach? Ferrari i McLaren pokazali już swoje zabawki. Czy nie myślicie że to trochę za wcześnie? Moim zdaniem trochę się pospieszyli. Mogli trochę poczekać, może bardziej dopracować auta. Red Bull jeszcze nie pokazał, co może wskazywać na to, że jeszcze nad swoim RBR pracują.
    Do pierwszego startu sporo się jeszcze bolidy zmienią
    A-Spec- 40 lvl
    B-Spec- 40 lvl

Komentarz

wiem, ale czy to, że tak szybko pokazali swoje bolidy nie będzie rzutować na ich wyniki w pierwszych startach? Jak pisałem, Red Bull prawdopodobnie nadal pracuje nad swoja konstrukcją. Może być bardziej dopracowana na pierwszy wyścig w Australii

Piast Gliwice do T-Mobile Ekstraklasy

Komentarz

Oni pokazują to dla sponsorów, żeby mieć dalej dobre układy. Bolid jest rozwijany normalnie, pojawia się po prostu jego obecna wersja. W fabryce dalej pracują.
        A-Spec- 40 lvl
        B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Przecież zespoły co roku o tej porze pokazują bolidy, więc nie wiem w czym problem... Bolid do pierwszego wyścigu się dużo zmieni, to jest tylko zwykła pokazówka czego możemy się +/- spodziewać.

Komentarz

Orientujecie się może, czy będą transmisje wyścigów F1 w otwartym Polsacie? Wiem, że na Polsat Sport Extra będą, ale nie wiem czy będą w zwykłym Polsacie. Nie mam satelity, korzystam z cyfrowej telewizji naziemnej i mam tylko zwykły Polsat + Polsat Sport News. Z góry dzięki za odpowiedź.

Komentarz

Kwalifikacje i wyścigi będą dalej w otwartym Polsacie.
              A-Spec- 40 lvl
              B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Witajcie .
                Jak ktos nie ma satelity to można wyscigi ogladnać w sieci.
                Zapraszamy na http://tvrobsonic.waszapolska.us/news.php

Bedzie to transmisja z Polsatu ew postaramy sie o studio ze Sky tv.

Linki z transmisjami tv bede umieszczał na:
                viewtopic.php?f=12&t=7474

Chyba ze moderator mnie pogoni

Pozdrawiam

Komentarz

To jak po kwalifikacjach? W wyścigu też dublet McLarena? Ale chyba ciekawie będzie, co?
                  http://najalternatywniej.blogspot.com/
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Z jednej strony, to smutny byłem, bo Kimi miał pecha. Massa <bye,bye> -,- , a Fernando popsuł dzień poślizgiem.
                    Chcąc, nie chcąc, cieszę się z powodu Michaela i sądzę że ten rok wreszcie mu się uda, lecz nie chcę zapeszać. Vettel 6 DD
                    GT5 - 100%
                    GT6 - 100%
                    GTS - 100%
                    GT7 - 100%

Komentarz

Co to się dzieje Vettel dopiero szósty , Ferrari nie ma żadnego kierowcy w pierwszej 10 , Lotusna 3 miejscu , Schumacher 4. Sypnęło niespodziankami w pierwszych kwalifikacjach tego sezonu. Zapowiada się ciekawie. Z niecierpliwością czekam na wyścig.

Komentarz

Kwalifikacje były ciekawe, sporo się zmieniło w porównaniu do poprzedniego sezonu. Zaskoczyła mnie kwalifikacyjna forma zespołów, które w ubiegłym sezonie nie należały do orłów, a na rezultaty testów nie patrzałem pod kątem oceny formy. Wspaniale było widzieć bardzo szybkie Mercedesy, mocnego Lotusa i podniesionego z kolan Williamsa. Zobaczymy, czy to tylko magia Grand Prix Australii (al'a BMW w 2009 - optymistyczna Australia, a reszta sezonu jedną wielką zmoką), czy może w kolejnych sesjach kwalifikacyjnych będą prezentować podobne tempo.

Trochę się rozkojarzyłem pod koniec Q1, kiedy byłem przekonany, że Kimi ma jeszcze jedno kółko. Dopiero po chwili sobie uświadomiłem, że minął linię start/meta, kiedy na zegarze było już 00:00. Wielka szkoda, bo gdyby nie to, to bardzo możliwe, że Kimster ustawiłby się obok Romaina, obojętne czy pozycję przed, czy za Francuzem. Może powtórka Grand Prix Bahrajnu z 2006? Ciekawy jestem, czy FIA znowu zaserwuje nam komedię i dopuści do wyścigu HRT, mimo że są po prostu za wolni i przeszkadzali kierowcom w Q1. Sam Karthikeyan spowolnił co najmniej dwóch zawodników w przeciągu kilku minut.

Massa - rozczarowanie. Ferrari może nie jest w tej chwili najszybsze w kwalifikacjach, ale spokojnie Q3 jest w zasięgu ich tegorocznej konstrukcji. Alonso z kolei odpadł raczej na własne życzenie, zjechał za bardzo na lewo, zahaczył trawę i odpadł. Gdyby nie to, byłby gdzieś w drugiej połowie dziesiątki w Q3, może przedzieliłby Red Bulle. Zobaczymy o ile pozycji przebije się w wyścigu. Mimo że bardzo bym chciał, to jednak nie liczę w tej kwestii na Massę, bo nieraz już pokazywał, że przedzieranie się w górę po starcie z ostatnich pozycji to kompletnie nie jego bajka.

Może nie "hejtuję" Red Bulla, ale cieszę się, że teraz to oni tracą 0,5 sekundy do najszybszego. Co za dużo, to i świnia nie zeżre. Słyszałem, że projektowali bolid konkretnie pod tempo wyścigowe, a nie maszynę do zdobywania PP.
                        Mercedes był dziś bardzo szybki, ale Rosberg miał podobne przygody, jak Kimi w Q1. Schumacher za to pojechał bezbłędne szybkie kółko i ma bardzo dobrą pozycję do jutrzejszego startu. W 2009 Robert też był czwarty na starcie i jechał po pewne podium, dlatego myślę, że jeśli MSC uniknie młynu na starcie, nie zgubi skrzydła, ani nie wypadnie z toru, to będzie walczył z Grosjeanem o podium (jeśli i ten pierwsze dwa zakręty przejedzie bez przygód). Zwycięstwo może nie, na pewno jeszcze nie teraz, ale chciałbym się zdziwić.
                        Wygra ktoś z McLarena. Myślę, że o tym, kto z tej dwójki to będzie, zadecyduje tempo zużywania się opon MP4-27. Jeśli degradacja będzie następować dość szybko, wygra Button. Z kolei duża oszczędność bolidu może pomóc Hamiltonowi. Wolałbym pierwszą opcje

Komentarz

No i Button wygrał.
                          GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                          Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Mnie cieszy dobra postawa Red Bulla. Po niezbyt dobrych kwalifikacjach, w wyścigu pokazali, że będą groźni.

Komentarz

Button pojechał dziś świetnie, cały wyścig równo i bezbłędnie. Zasłużył na wygraną. Hamilton dalej jakiś inny, mógł jechać szybciej, ale to mi akurat nie przeszkadza. Ciekawe na jakich pozycjach dojechaliby zawodnicy Red Bulla, gdyby nie Safety Ciężarówka na torze.

Grosjean prawdopodobnie stracił takim startem szanse na podium, ale daleko nie zajechał, więc tego się nie dowiemy póki co. Był to pierwszy odpadający kierowca, na którego liczyłem, ale chyba o wiele bardziej byłoby mi go szkoda, gdyby dobrze wystartował lub odpadł z wysokiej pozycji w końcówce wyścigu. Nie wiem, jak odczuwa to sam kierowca, ale wydaje mi się, że gorzej jest odpaść w końcówce wyścigu jadąc w czołówce, niż zaraz na początku.

Kiedy Vettel próbował walczyć z Schumacherem i wyjechał z pierwszego zakrętu, tylko się uśmiechnąłem widząc oddalającego się Michaela i problemy Sebastiana z obniżonym dociskiem. Natomiast gdy zobaczyłem MSC odtwarzającego wyczyn Vettela, to myślałem, że po prostu popełnił błąd i będzie gonił RBR. Ale niestety, kilka ujęć później zobaczyłem wlokącego się Mercedesa. Wielka szkoda, miał kolejną doskonałą szansę na pierwsze podium od Chin 2006 i znowu się nie udało. Ciekawy jestem co się stało, bo po wyścigu nie powiedział nic konkretnego. Jedynie to, że "próbował z różnymi biegami, ale w końcu napęd wrócił". Źle przetłumaczone, czy uznał za oczywiste, że była to awaria skrzyni i nie chciał być Kapitanem Oczywistym?

Alonso przyzwoity wyścig, Massa wielka porażka. Szkoda też i Maldonado, tak wysoka pozycja dla Williamsa bardzo dobrze by im zrobiła. Raikkonen też całkiem nieźle, choć pomogło mu niewątpliwie zamieszanie w końcówce. Saubery porządnie, ciekawa walka z Rosbergiem. Abstrahując od Hulkenberga, Force India w ogóle jechało w tym wyścigu?

Grand Prix Australii jedno z lepszych w ostatnich latach, ale mimo to czegoś mi zabrakło. Tych wszystkich kierowców, którzy pokazali w kwalifikacjach zęby, po których spodziewano się mocnego wyścigu, którzy pechowo poodpadali. Patrzę tutaj głównie w stronę Schumachera i Grosjeana. Może w Malezji.

P.S. Też macie odczucie, że Grand Prix Australii jest zupełnie inne, niż pozostałe wyścigowe weekendy z kalendarzu F1?

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                                P.S. Też macie odczucie, że Grand Prix Australii jest zupełnie inne, niż pozostałe wyścigowe weekendy z kalendarzu F1?
                                Pod jakim względem tak sądzisz?
                                A-Spec- 40 lvl
                                B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Pracuję...
                                X