Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Fak, zapomniałem o tym, myślałem ze chodzi o telewizję.
    To jezeli trzeba to ja też mam coś: http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=motorsport
    Najlepsza strona o sporcie w Tv internetowej.

Komentarz

Zamieszczone przez Overseer

tak w ogóle, to skrócenie wyścigu... wolałbym wydłużenie, bo i tak trzeba czekać dwa tygodnie, a tu co? godzinka i do domu?
      Ja jestem zupełnie odmiennego zdania... imho wyścigi są zbyt długie, a przez to nudne.
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

FIA zmienia zasady punktacji... na system medalowy

"Podczas dzisiejszego spotkania Światowej Rady Sportów Motorowych FIA zapadło kilka kluczowych decyzji dotyczących najbliższego sezonu.

FIA zdecydowała się na zmianę systemu punktowego, na ten zaproponowany przez Berniego Ecclestone’a i jego firmę FOM (Formula One Management) czyli tzw. system medalowy.

W myśl nowego systemu zwycięzcą mistrzostw zostanie kierowca, który wygra najwięcej wyścigów. W przypadku gdyby okazało się, że kilku kierowców ma po tyle samo zwycięstw, mistrzostwo zdobędzie kierowca, który zgromadzi na swoim koncie więcej punktów, liczonych tak jak do tej pory (10-8-6-5-4-3-2-1). Punktacja w klasyfikacji konstruktorów pozostaje nie zmieniona.

Światowa Rada Sportów Motorowych odrzuciła tym samym zmianę punktacji na zasadach zaproponowanych przez FOTA po zebraniu ankiety od kibiców na całym świecie. FOTA chciała wyróżnić zwycięzcę wyścigu większą ilością punktów (12-9-7-5-4-3-2-1)."

Oczywiscie kibice sie nie licza, nigdy nie maja racji. Bernard postawil na swoim. A nawet gdyby FOTA zaproponowala medale to hiena Bernard wymyslilby kolorowe puchary albo inna punktacje. Na przekor FOTA... zeby pokazac ze to on ma wladze ...juz niedlugo Skur$%#@u

Czyli wygrać 9 wyścigów i mistrzostwo zapewnione?? A inny wygra pozostałe 8 wyścigów i w 9 będzie na drugim miejscu jest gorszy od tamtego co wygrał 9?? Parodia. To początek końca F1.

Komentarz

Te poj*** psują rywalizację... Już nie będzie walki powiedzmy o 8 miejsce w ostatnim wyścigu, bo lider wyścigu ma 8 punktów mniej w generalnej.. Nie wygram to h*j z tym, pozamiatane

Komentarz

Po prostu dziadek naoglądał się olimpiady i mu się coś pop***doliło w głowie. I teraz do mety będą dojeżdżać 3-4 bolidy, bo w miarę okrążeń słąbsze teamy będą sobie odpuszczały, bo nie będzie sensu dalszej jazdy. Tylko będą tracić paliwo i zużywać opony. Przynajmniej tak jest w moich oczach. Bo po co walczyć o leki skoro jesteśmy zdrowi i nic nam nie grozi. Po co walczyć o kawałek mięsa, skoro jesteśmy pełni i przez najbliższe tygodnie nie będziemy głodni?

Komentarz

no to ku*@a nie będzie oglądania F1 w tym roku, szkoda. Po co to oglądać jak na torze będzie 5 bolidów?!

Komentarz

przypomina mi się Indianapolis 2005, tyle, że tak będzie przez cały rok

Komentarz

no włacha, przewalone, jeszcze Honda sie wycofała.

Dupa z czytania ch*j z pooglądania

Komentarz

Zamieszczone przez Overseer
                    przypomina mi się Indianapolis 2005, tyle, że tak będzie przez cały rok
                    Przecież miałeś wtedy 10 lat...

Komentarz

11!

A co to ma do rzeczy? Wyścigi "oglądam" od czwartego roku życia, a czynnie się interesuję F1 od sezonu 2004..

Pamiętam jak by to było wczoraj, sam w domu oglądam nirburg 05, ostatnie okr i Kimi łamie zawieche.. Z pół godziny z rozdziawioną japą sterczałem nad TV... To samo miałem w tym roku jak się rozpierdaczył po walce z Lewisem na Spa

Albo sezon 98, podczas zabawy benettonem Bburago gapiłem się na TV, nagle ojciec wyskakuje z kanapy i KUR*A Shumacher zciął! Myślałem, że padnę

Komentarz

ja od 8, lubiłem Schumachera ale odszedł...

Komentarz

Indianapolis to zupełnie inna melodia, ale scenariusz podobny. Oczywiście nie wiadomo, jak to będzie wyglądało, ale moim zdaniem rywalizacja w środku stawki nie będzie zbyt zaciekła. Bo na przykład ja na pewno darowałbym sobie taką bezsensowną jazdę (np. na 6-7 pozycji). Generalnie to te wyścigi będą mogły dla słabszych teamów służyć jako testy. McLaren, Ferrari, BMW i "rewelacja" sezonu (o ile takowa będzie) będą sobie walczyć o zwycięstwo, a słabsze teamy, które nie mają szansy na wygraną będą mogły testować różne ustawienia. Takie moje zdanie odnośnie "jazdy po nic". W sytuacji, gdy kierowca wygra już 9 GP, to oglądalność drastycznie spadnie, bo mistrz będzie znany. Najgorzej, jak owy kierowca wygra pierwszym 9 wyścigów.

Pozostaje mieć nadzieję, że ten system nie wypali i za rok wróci stary, dobry system punktowy. Tak jak zakaz wymiany opon w sezonie 2005.

no włacha, przewalone, jeszcze Honda sie wycofała.
                          Przecież Hondę wykupił Ross Brown i zamiast Hondy będzie BrawnGP

Komentarz

no , ale BrownGP to nie Honda. Japońska marka miała to coś w sobie

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
                              Japońska marka miała to coś w sobie
                              Buttona... :mrgreen:

Interesuje mnie dlaczego takie miarki jak Toyota czy Honda nigdy nie wyskakiwały do przodu, nie wygrywały mistrzostw. Teoretycznie mają większy budżet i mogą więcej więc o co cho?

Toyota przecie wydaje najwięcej ze wszystkich zespołów i stolec z tego ma

Komentarz

Honda miała 4 tunele aerodynamiczne, a BMW 1.

Po kij im to?!

Komentarz

Pracuję...
                                X