Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Szymoniec ty nie kumasz o co chodzi... To że wyleciał z toru to jego wina. Oni zepsuli to pod innym względem.

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
      ehhhh
      Lewis wygrał, Kubica bez punktów Heidfeld jak zawsze fart i BMW zniszczyło Kubicy walke o podium w generalce. Po prostu świetnie. Oby na następny sezon zbudowali porządną bryke

nie wiem o co ci chodzi. Popelnil blad przy dohamowaniu i tyle. BMW nic nie zepsulo. Jakos inni padali jak muchy, Massa chyba z 7 razy krecil baczki a Polaka raz obrocilo... tyle ze w niefortunnym miejscu. On tez jest czlowiekiem. Tez zdarza mu sie popelniac bledy. a widziales co dzialo sie w tym momencie?? sciana wody. a on musial zaryzykowac i zjechac z optymalnego toru wprost do tej rzeki. i jak mogly sobie jego intermediaty poradzic z taka iloscia wody?? co?? wiesz co to aquaplaning? kazdego by obrocilo...

a co do Heidfielda to zasluzenie na drugim miejscu. czlowiek wyczynial cuda na torze :mrgreen:. dwa razy wyprzedzil dwoch na raz... w dodatku w tym samym miejscu. w koncu pokazal klase po ostatnich niepowodzeniach.

Komentarz

owszem ,zgadzam sie z tym ,pokazał Nick na co go stać ,a jeżeli chodzi o Kubicę ,to też przecież się starał ,każdy w końcu popełnia jakieś błędy
        Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

BMW idealnie trafilo z taktyka... dla obu swoich zawodnikow. dobra, bylo, minelo.

teraz Hockenheim

Komentarz

Człowieku umiesz czytać ? Napisałem przecież że nie chodzi mi o wypadnięcie Kubicy z toru bo to na jego własne życzenie ! Po prostu BMW zaliczyło "zadania" na ten sezon czyli wygrali pierwsze GP a jakby tego było mało zdobyli też PP. Teraz skupiają się na przyszłym sezonie a szkoda bo Kubica ma szanse na wysokie miejsce w generalce a oni uważają sezon za zamknięty i będą zbierać info na przyszły sezon. Ale jeszcze nie wszystko stracone jeszcze 9 wyścigów do końca i tylko 2pkt straty do lidera... Miejmy nadzieje że Kubica będzie mieć farta i wywalczy te 3 miejsce w generalce. A tym Nickiem to się tak nie narajcie tak to jest gdy z tyłu czai się jak pies i wykorzystuje walkę/błędy zawodników. Choć efektowne to było Taktyka? Ten wyścig to była loteria a nie wynik dobrej taktyki...
            Tak wiem co to aquaplaning. Fakt podium się należało ale myślę że zdobył je dzięki szczęściu (czytaj deszcz) normalnie stawka by odskoczyła. Szkoda że na początku Heikki się poddał mógł troszkę przyblokować Hamcia oddał pozycję bez walki... ale prędzej czy później Hamcio wyprzedził by go na torze lub w boksach. To tyle na ten temat miejmy nadzieje na lepszy występ Roberta i Kimasa na Hocke

Komentarz

Człowieku umiesz czytać ? Napisałem przecież że nie chodzi mi o wypadnięcie Kubicy z toru bo to na jego własne życzenie ! Po prostu BMW zaliczyło "zadania" na ten sezon czyli wygrali pierwsze GP a jakby tego było mało zdobyli też PP. Teraz skupiają się na przyszłym sezonie a szkoda bo Kubica ma szanse na wysokie miejsce w generalce a oni uważają sezon za zamknięty i będą zbierać info na przyszły sezon. Ale jeszcze nie wszystko stracone jeszcze 9 wyścigów do końca i tylko 2pkt straty do lidera... Miejmy nadzieje że Kubica będzie mieć farta i wywalczy te 3 miejsce w generalce. A tym Nickiem to się tak nie narajcie tak to jest gdy z tyłu czai się jak pies i wykorzystuje walkę/błędy zawodników. Choć efektowne to było Taktyka? Ten wyścig to była loteria a nie wynik dobrej taktyki...
              Tak wiem co to aquaplaning. Fakt podium się należało ale myślę że zdobył je dzięki szczęściu (czytaj deszcz) normalnie stawka by odskoczyła. Szkoda że na początku Heikki się poddał mógł troszkę przyblokować Hamcia oddał pozycję bez walki... ale prędzej czy później Hamcio wyprzedził by go na torze lub w boksach. To tyle na ten temat miejmy nadzieje na lepszy występ Roberta i Kimasa na Hocke

Heikki sie nie poddal... team orders wciaz zyje w F1, kto pamieta wyczyny Michaela i Barichello na A1 RIng wie o czym mowie. a ty wtedy byles malutki

masz jakis dziwny tok myslenia. wiem co planuja w BMW. tak.. juz. to ze osiagneli to co chcieli nie oznacza ze Kubica przestanie szybko jezdzic. tak.. beda specjalnie mu psuc bolid bo zaliczyli juz ten sezon

Komentarz

To nie był Team Orders... Lewis był wyraźnie szybszy i Heikki miał wiele problemów z nim więc pewnie się poddał..Bo wiedział że prędzej czy później straci tą pozycję czy tego chce czy nie. Tak wiem co BMW planuje bo to nie jest tajemnicą ba nawet sami o tym mówią. To że coś osiągnęli nie wpłynie na jazdę Kubicy, on będzie dalej jeździć najlepiej jak potrafi. Czy ja coś wspominałem o niszczeniu bolidu? Czy ty mnie uważasz za jakieś onetowe dziecko neo ? Jeśli tak jesteś w błędzie... Teraz będą się skupiać na nowym sezonie tak samo jak słabsze zespoły nie liczące się w stawce... no i zamią się problemem Nicka z rozgrzaniem opon i balansem. Ale kryzys chyba za nim... Jedynie co zrobią to specjalny pakiet aero na Monzy jak reszta teamów...
                I przestań pisać komenty rodem z onetu.
                Tak racja między Rubensem i Michaelem ciągle było to stosowane nie tylko na A1... I chyba właśnie z tego powodu Rubens odszedł z Ferrari. Dokładnie nie pamiętam jak to było...

Komentarz

To nie był Team Orders... Lewis był wyraźnie szybszy i Heikki miał wiele problemów z nim więc pewnie się poddał..Bo wiedział że prędzej czy później straci tą pozycję czy tego chce czy nie.

mozesz to sobie nazywac jak chcesz... Lewis mial tu wygrac i tyle. TO nie istnieja oficjalnie w F1 ale nadal sa stosowane. a to byl klasyczny przypadek. bo Heikki tak latwo by nie oddal prowadzenia

Komentarz

Dla polskich "kibiców" zawsze wszystkiemu będzie winne BMW. Nawet deszcz i Hamilton są ich sprawką. Nic nie rozumiecie!
                    narancs alternativa

Komentarz

Szymoniec - Tak racja ale zamiast "kibic" powinieneś wstawić onetowiec.
                      Thooorn - Dobra Lewis miał wygrać i wygrał przez bardzo dobrą jazdą w deszczu + świetny start. Był szybszy od niego (Heikkiego) i odpuścił. (Gdyby to było team orders to nie walczył by przez kilka okr).
                      Według mnie BMW powinno cisnąć do końca ale jeśli info które zbiorą pozwoli im zbudować bolid na miarę zwycięstw to jestem za aczkolwiek wątpie żeby za rok coś się zmieniło jeśli chodzi o forme zespołów pozostanie tak jak zawsze. Ferrari -> blisko McL - > BMW -> jedynie w reszcie stawki może się coś zmienić. (Williams, Toyota , RB, Renault Honda)
                      Edit.
                      Ja nie mówię że BMW jest głupie siakie i owakie tylko twierdzę ze będzie szkoda...
                      A i jeszcze jedna kwestia Lewis jechał jak zaczarowany zrobił tylko jeden błąd był wyraźnie najszybszy należała się wygrana i nie było żadnego team-orders...
                      A bohaterem wyścigu i tak został Rubens... Fart + dobry dobór opon = P3 lubię gościa i miło było go widzieć na pudle.
                      Kimi - Co to miało byc? Piruety robione przez zjechane opony + tracenie po 8sek na okrążeniu a najlepsze jest to że to jeszcze długo na torze trzymali...
                      Szymoniec mam nadzieje że nie uważasz mnie za jak to nazwałeś "Kibica"

Komentarz

Cudzysłów.
                        narancs alternativa

Komentarz

nie rozumiesz pojecia Team Orders . koncze rozmowe z "kibicem".

Komentarz

Rozumiem to pojęcie i nie nazywaj mnie pseudo kibicem...
                            Na rozluźnienie co sądzicie o zamianie Silverstone na Donington Park w sezonie 2010?

Komentarz

jeszcze gorzej... niech juz zostana przy silverstone albo niech wogole wywala GP Wielkiej Brytanii z kalendarza. te tory dobre byly 20lat temu. teraz buduje sie nowoczesne tory. pomyslcie sobie ilu kierowcow, w takich samych warunkach jak ostatnio na silverstone, dojechaloby do mety. cala stawka? wiekszosc kierowcow konczylo wyscig w piachu. na nowoczesnych torach odchodzi sie od sandtraps. kierowca nawet po duzym bledzie ma szanse kontynuowac wyscig. wszystkie szanujace sie tory zamieniaja "pola uprawne" na utwardzona nawierzchnie. widac to chocby na przykladzie monzy czy barcelony. a silverstone jest zadluzone jak polska sluzba zdrowia. w kalendarzu GP sa jedynie z uwagi na historie

Komentarz

Nie wiem czy wiesz ale Donington będzie przebudowane praktycznie będzie to nowy tor. Ze starego Donington nie zostanie chyba nic. A projekt robi pewnie Tilke. Donington będzie mieć nowoczesny tor :]
                                Nawet jakby teraz Donington miało asfaltowe pobocza to i tak by się nie odbył wyścig F1 ponieważ tor jest za wąski na F1 i te pity....

Komentarz

Pracuję...
                                X