Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KONTROWERSYJNE TEMATY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: KONTROWERSYJNE TEMATY

Zamieszczone przez thooorn
    BULLSHIT.
    Energy drink.
    Zamieszczone przez JISAW
    Do dnia dzisiejszego nie wiem co to sÄ… te [BABOKI]
    Takie gile z nosa tyle że zmutowane

Ji jesteÅ› facet jak wielki jak dÄ…b a w jakieÅ› kosmiczne planety wierzysz.
    Dajcie spokój.
    Każdy kiedyś kipnie,na raka,od fajek,krztusząc się chrupkiem lub od planety X.
    Whatever.

Komentarz

Spoko chiałem na start zapodać jakiś temat. O tym dużo w necie jest i chciałem poznac wsze zdanie. Może ten temat to nie najlepszy wbór ale od czegoś trza zacząć :wink:

Ok to może ktoś zna jakąś kontrowere do obgadania?

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
        Ja...

...nazywa siÄ™ Ryo.

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
          Spoko chiałem na start zapodać jakiś temat. O tym dużo w necie jest i chciałem poznac wsze zdanie. Może ten temat to nie najlepszy wbór ale od czegoś trza zacząć :wink:

No wiem wiem ale cała ta historia z PlanetąADHD jest jak z powieści SF. Nawet Lem by się uśmiał

Zamieszczone przez Lukas
          Zamieszczone przez JISAW
          Ja...

...nazywa siÄ™ Ryo.
          Spokojnie wyrobi siÄ™ albo odpadnie.

Komentarz

Biblia zabiła 11-letnią dziewczynkę?

Czy raczej głupota i okrucieństwo jej rodziców?

W Wausau w stanie Wisconsin zaczął się właśnie niecodzienny proces. Oskarżonym jest Dale Neumann, który gdy jego 11-letnia córka umierała na cukrzycę, zwrócił się nie do pogotowia, ale do Boga.

Jak informuje portal telewizji CBS, prokuratorzy zarzucają rodzicom małej Madeline (matka ma osobny proces), że mimo, iż wiedzieli i widzieli, że dziewczynka jest za słaba nawet by jeść i mówić, nie zadzwonili po pogotowie.

Zamiast tego, zadzwonili do znajomych i rodziny, by modlili siÄ™ za zdrowie
            Madeline. Gdy pogotowie w końcu dotarło do domu Neumannów (ktoś, zadzwonił, gdy dziewczynka straciłą przytomność), mała była otoczona przez modlących się ludzi.

Co na to rodzice? Matka powołała się na Biblię, w której wyczytała że wszelkie uzdrowienie pochodzi od Boga. Ojciec dodał, że wierzył iż Bóg nie tylko uzdrowi Madeline, ale także przywróci ją do życia od razu po śmierci.

Co ciekawe, rodzice twierdzą, że nie wyznają żadnej instytucjonalnej religii.

To druga w ciÄ…gu weekendu
            historia o rodzicach, którzy podjęli decyzje dla nas niepojęte. Jedni wyrzekli się zgwałconej córki, drudzy zabili swoją modlitwami. Obie zdarzyły się w USA. To chyba nie przypadek.

Być może Stanom w sposób tragiczny odbija się czkawką wynikająca z poczucia winy polityczna poprawność ucinająca wszelką krytykę sposobu życia jakichkolwiek obywateli. Połączmy
            to z wolnym rynkiem religii, którego naczelną zasadą jest "wszystkie drogi prowadzące do Boga są dobre", nawet jeśli w niektórych z nich Jezus zakazuje małym dziewczynkom z cukrzycą wizyt u lekarza
            - i mamy świat, który wcale nie jest najlepszym z możliwych.

Tylko tym razem to nie Stwórca spaprał sprawę.
            http://www.pardon.pl/artykul/9203/bibli ... ziewczynke

A co sÄ…dzicie o tym?

Komentarz

Sprawa naprawdę dziwna. Jak jak jesteśmy bilisko tematu Kościól,Bóg i te sprawy.
              To moje pytanie brzmi Czy wieźycie w BOGA? Jeśli tak to dlaczeg? Jeśli nie to dlaczego.

Chodzicie do kościoła? A po co? wyklepać pacierz? Żeby sąsiedzi zobaczyli jacy jesteście pobożni, że z was dobrzy ludzie? Ale jak wyjdziecie znów robicie to samo.
              Uważacie że kościól to Dom Boży? Dlamnie to buda z cegiłem z jakimiś relikwiami. Wiara chodzi do kościoło przosząć o przebaczenie tego wielkiego człowieka. Czujecie ulgę że ksiądz powie odmów zdrowaś mario i będzie ci wybaczone?
              Co to za pierdoleni powiedzcie? Co koleś odklepie Zdrowaśkę i na drugi dzień zabije drugiego człowieka. Jak ten Świat jest popiprzony. Co na lekcji religii ksiądz napierdalał o Bogu i wy to łykaliścia jak cukierki. A macie dowód że ten Bóg istniał? Bo tak wam ktoś powiedzial a skąd oni to wiedzą?

Ludzie są zarażni tym że Jeszus wami się opiekuje. Macie przykład kolega cichy45 podał newsa. Ludzie modlą się o pomoc po co i tak wam nikt nie pomoże każdy musi sam na siebie liczyć. Teraz za to co powiem możecie mnie nie lubić. Leje na kościół i na wszystko co jest z nim zwiazane. Jestem realistą dla mnie liczą się fakty a nie jakieś słolwa z dupy wzięte np. Biblia napisana dla kasy a nie dla wiary. Wymysły innych ludzi. Sporzadzone jakieś regóły według których ludzie mają zyć i mają się do nich stosować i wierzyć w tam jakiegoś boga. Pojechałem z grubej rury bo na ten temat można dużo gadać. Nie jedna osoba myśli podobnie do mnie nawet mój wuja który caly czas miał pod górke i w życiu mu się nie wiodło i co i gdzie ten bóg? W niczym mu nie pomógł. Gdzie on kurwa jest? Niby kocha nas wszystkich a tak naprawdę ma nas w pizidzie!!!!!!!!!!!! Ja nie jestem takiego wyznania CHWALMY PANA! a ON NAM OBCIĄGNIE BANANA!

PS. Ludzi mawiają ze Bóg zsyła na nas rózne kary i plagi za to że jesteśmy takim zepsutymi ludzimi. Ostatni co przeszła ta burza u was też mówiono że bóg się gniewa? Albo co w polsce trąby powietrzne się co raz częściej ujawniaja. To niby są kary Boskie? Jasne wypina na nas swoje wielkie dupsko pizga bąkami i dlatego tak mocno wieje.

Mam nadzieje że każdy coś od siebie napisze.

Komentarz

Ludzie zawsze mieli potrzebe w cos wierzyc. Zjawiska, ktorych nie rozumieli, przypisywali silom nadprzyrodzonym, a co za tym idzie, istotom, bostwom i innym tego rodzaju pierdom. A to, ze ktos pare tysiecy lat temu wymyslil sobie "jednego boga" to kolejny przyklad w/w zjawisk spolecznych.

Osobiscie nie wierze w tego typu opowiesci, a Biblia to nic innego jak spis praw, obowiazkow i zwyczajow ludzi z tamtego okresu, osadzony w mistycznej ramce. Jestem ateista i dobrze mi z tym. Zgadzam sie z tym, co napisal JISAW.

A przyklady tych zdarzen z USA to nic innego jak przejaw bezgranicznej glupoty i slepej wiary.

Komentarz

powiedzmy sobie szczerze że wszystko w co kazano ludziom wieżyć (w Boga) było wymysłem ludzi. Wszystko to było z pokolenia na pokolenie przkazywane w postaci jakiś historyjek i zaś jeden koleś spisał wszystko i połączył w jedn i nazwał BIBLIĄ. Ludzie żyją całyczas Ślepą Wiara jak kolega thooorn powiedział. Wszyscy są na maxa zaślepieni nie widzą rzeczywistości. Tylko że Bóg to Bóg tamto. W naszych czasach coraz więcej ludzi przestaje przywiązywać wagą do kościoła. Nie to co jeszcze 50lat temu takie starem babuchy chodziły dzień w dzień do tej budy. A w obecnych czasach ludzie chodza co niedzielę do kościoła i traktują to jako tradycję i lans przed sąsiadami że chodze do kościoła i jestem lepszy od tego co nie chodzi. Ja osobiście nie chodze do kościołóa od bardzo dawna. Otatni raz był 13 lat temu kiedy mój father odszedł. Od tamtej pory jakoś mnie tam nie ciagnie tym bardziej że kisęrza to teraz pedofilstwem się zajmują. Sorry zajmowali ale teraz wyszło najaw jak się kisięzulka bawią :wink:
                  Wedle mnie kościól jest nie potrzebny tylko zbedny wydatek

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
                    W naszych czasach coraz więcej ludzi przestaje przywiązywać wagą do kościoła. Nie to co jeszcze 50lat temu takie starem babuchy chodziły dzień w dzień do tej budy. A w obecnych czasach ludzie chodza co niedzielę do kościoła i traktują to jako tradycję i lans przed sąsiadami że chodze do kościoła i jestem lepszy od tego co nie chodzi.
                    Mówisz za nas wszystkich...?

Dla mnie nie jest "lansem" chodzenie do kościoła. I nie mam za "złe" starszym ludziom tego, że chodzą do tej "budy" (trochę ignoranckie określenie... ). Chodzę do kościoła wtedy kiedy chcę, wtedy kiedy mam potrzebę - I naprawdę nie uważam, żebyśmy musieli tu na ten temat rozmawiać. :wink:

Zamieszczone przez JISAW
                    Ja osobiście nie chodze do kościołóa od bardzo dawna. Otatni raz był 13 lat temu kiedy mój father odszedł.
                    Nikt tutaj nie krytykuje Cię za to, że nie chodzisz do kościoła - Jesteś dorosłym facetem. Sam wiesz czego chcesz. Ale nie możesz też krytykować ludzi którzy do "tej budy" chodzą. :wink:

Zamieszczone przez JISAW
                    kisęrza to teraz pedofilstwem się zajmują. Sorry zajmowali ale teraz wyszło najaw jak się kisięzulka bawią :wink:
                    ...i znów wszystkich wrzucamy do jednego worka, tak? To tak jak by ktoś powiedział "JISAW to debil...jest głupi bo na tym forum jest też DLX - więc na pewno JISAW też jest takim durniem." - No myślmy chociaż trochę, kolego. :wink:

Zamieszczone przez JISAW
                    Wedle mnie kościól jest nie potrzebny tylko zbedny wydatek
                    Powtarzam Ci po raz kolejny - Naprawdę nikt Ci tam nie każe iść. :wink:

Rozumiem podejście na "nie" - Ale nie rozumiem pewnych "zwrotów", że się tak wyrażę...

Komentarz

Już raz wyraziłem na ten temat swoje zdanie i tego siętrzymam. Nikt mnie nie zmusza do wierzenia i ja również nie zmuszam innych.

Komentarz

a ty myslisz że ja wszystkich krytykuje za to że chodzą do kościółka? w dupie mam czy chodzicie czy nie ja wyraziłem swoje zdnie na ten temat

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
                          a ty myslisz że ja wszystkich krytykuje za to że chodzą do kościółka? w dupie mam czy chodzicie czy nie ja wyraziłem swoje zdnie na ten temat
                          Tak, tylko oznajmiłeś to w niewłaściwym tonie.

Komentarz

No a odnośnie tematu to co myślicie o śmierci klinicznej przecież osoba która to przeżyła twierdzi że widziała Boga że była w "innym" stanie ducha,co powiecie na ten temat ?

Komentarz

A czy to byla osoba wierzaca?

Komentarz

No wiesz... ludzie mają różne przywidzenia, sny na jawie i odwrotnie itp. Ja do końca nie wierzę w stan duchowy a co dopiero w "inny" stan duchowy.Według mnie jest to spowodowane tymi myślami religijnymi (też uważam że prawdopodobne jest,że ktoś sobie to wymyślił, potem ktoś spisał i teraz ludzie mają pomieszane w głowach.Widać to nawet na lekcjach religii, czy w kościele kiedy wszyscy mówią modlitwy jak roboty.Po prostu ktoś kiedyś mógł namieszać ludziom w głowie i tak zostało...

Komentarz

PracujÄ™...
                                X