Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KONTROWERSYJNE TEMATY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: KONTROWERSYJNE TEMATY

Mówimy o zdaniu, z którego wyrywane są słowa.

Na przykład weźmy takie zdanie: "Ala ma kota, a Jasiu ma raka, który ma na imię Antoś".

Teraz wyrywamy ze zdania słowa "Jasiu ma raka" i wychodzi na to, że Jasiu jest chory.

W taki właśnie sposób zacytowałeś post kyjgela.

Komentarz

Ale tam to nie było,aż w tak dosłownym sensie.Zresztą mniejsza z tym.

PS:Jak coś to edytowałem mój post z tym cytowaniem i już koniec przekomarzania :wink:

Komentarz

Co myślicie o niedawno wprowadzonej ustawie antynikotynowej?
        http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
        Jak dla mnie jest to ograniczanie swobód obywatelskich i wolności (a podobno żyjemy w wolnym kraju ) Nikt nie powinien nikomu zakazywać palić czy pić gdziekolwiek (może oprócz szpitali i szkół podstawowych/gimnazjów). Pozatym według mnie własciciel pubu/restauracji sam powinien decydować czy chce aby w jego lokalu można było palić. Jeszcze pewnie kilka lat i pewnie wprowadzą prohibicję

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
        Za szyjke mocno chwyć i napij się!
        Jabol punk!

Komentarz

Dobrze! Jesli chca sie truc i zdychac to niech to robia z dala od ludzi niepalacych. Potem czlowiek wchodzi do lokalu i siekiera mozna ciac powietrze. To, czego oni nie wdychaja bezposrednio, ja mam? Odizolowac...

Komentarz

I na to jest już obejście w niektórych lokalach. Wystawiają infotmację przed wejściem lokal dla palących nie palący wchodzą na własną odpowiedzialność i tyle. Jak dla mnie większym problemem jest wszędobylskie zakłamywanie informacji a nie to że nie mogę sobie zajarać w lokalu.

Komentarz

Ja palę od czasu do czasu ale jestem za. Wolność jednych nie może być kosztem drugich, a że większości nie odpowiada dym papierosowy w knajpie przy jedzeniu to czemu nie? Dla mnie głupotą jest zakaz picia alkoholu w parkach

Komentarz

Ja również jestem palący ale popieram zdecydowanie. Wystarczy spędzić kilka chwil w knajpie gdzie się pali i już wszystko przesiąka dymem.
                A zakaz palenia na przystankach powinien być już wprowadzony dawno. Nie wiem co to za problem odejść kilka metrów dalej zamiast kopcić między ludźmi, którym to przeszkadza.
                narancs alternativa

Komentarz

Też jestem za tą sprawą ale nie jestem przeciw palącym jeśli nie wala dymem mi po oczach.
                  Nie raz człowiek zwraca uwagę czy to babie czy facetowi którzy na przystanku cie ogłuszają tym fetorem a ci jak by mogli to zaraz by cię zżarli są przypadki że nawet w czape się dostanie od jakiegoś lalusia.
                  Jedyny sposób jebać z piachy i zaś z buta i na zakończenie jak murzyny borcha na pysk.

Jedziesz autobusem a tam połowa zaciąga dyma i czym tu oddychać?

Komentarz

Popieram tę ustawę. Szczególnie jeśli chodzi o zamknięte pomieszczenia. Byłem tydzień temu w takiej knajpie, było tam po prostu siwo. Po dziesięciu minutach było mi cholernie duszno, nie było czym oddychać, aż mnie żuchwa zaczęła boleć. Musiałem wyjść na zewnątrz, bo nie wytrzymałbym tam dłużej.

Z tymi przystankami to trochę dziwna sytuacja, nagłaśniana też w telewizji. No bo skąd palacze mają wiedzieć, kiedy są w "zasięgu", a kiedy już poza nim? Ale nawet gdyby jakoś oznaczało się granice przystanku, to i tak dym będzie wędrował razem z wiatrem i będzie on obecny na przystanku. A również nie jest przyjemnie stać w jakże aromatycznym powiewie dymu tytoniowego.

Zamieszczone przez kyjgel
                    Dla mnie głupotą jest zakaz picia alkoholu w parkach
                    Dokładnie. Czemu ten zakaz ma służyć?

Komentarz

A chciałbyś chodząc po parku obserwować grupy naje.anej gówniarzerii i ludzi z planety menelutor? Już teraz chleją gdzie popadnie, niema umiaru. I tak niektóre tereny przypominają "park sztywnych".

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                        Już teraz chleją gdzie popadnie, niema umiaru

I kto to mówi

Komentarz

Dokładnie. Wywalić alkohol z parku! Też lubię się napić ze znajomymi czasem, i wiem, że można to zrobić w domu czy knajpie...

Picie w miejscach publicznych w ogóle zlikwidować, bo po co to komu...

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                            A chciałbyś chodząc po parku obserwować grupy naje.anej gówniarzerii i ludzi z planety menelutor? Już teraz chleją gdzie popadnie, niema umiaru. I tak niektóre tereny przypominają "park sztywnych".
                            Tylko to już są skrajności. Z tym się zgodzę. Ale osobiście nie widzę nic złego w tym, by strzelić sobie piwko wśród zieleni. A obecny zakaz również tego zabrania.

Komentarz

Ty strzelisz piwko a ja przyjdÄ™ z klatkÄ… i 0.7
                              Ty kulturalnie jak człowiek a ja bd przemykał jak ninja.

Tak by to wyglądało. Park nie jest do libacji.

Komentarz

Był ktokolwiek z was w cywilizowanym kraju w cywilizowanym mieście? Tam nie ma problemu z gównażerią, pijusy to znikomy procent pijących na skwerach(oczywiście z kulturą) Jeśli nie stwarzam zagrożenia, nie lumpię to komu to przeszkadza?

Komentarz

PracujÄ™...
                                X