Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KONTROWERSYJNE TEMATY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: KONTROWERSYJNE TEMATY

Odpowiadam bez ciśnień. Mówię prosto i jasno, albo nie czytasz ze zrozumieniem albo widzisz co chcesz widzieć.

Poco legalizacja?
    Nie jestem do końca zdecydowany znając Polskie realia. Chce po prostu by zapalenie czy posiadanie sztuki nie robiło ze mnie przestępcy. Bo jak zauważyłeś i bez legalizacji większość zainteresowanych ma dostęp do materiału.

Jak sam mówisz palisz ruskie faje i zakładam że pijesz alkohol. A to nic innego jak legalne narkotyki. Ruskie faje to syf okrutny,wiem bo przy obecnych cenach ta plaga się szerzy. Tak samo alko, nie dawno kumpla tata zmarł bo wypili jakieś podtrute gówno. Szlugi to koszta,uzależnienie i wiele chorób takich jak np.Rak.
    Alko to też uzależniacz, niszczy organizm, rodziny, pijani kierowcy etc. Obie te rzeczy generują wielkie straty społeczne.

Mówię o sytuacjach nieco skrajnych, ale zakładam że kierujemy się zasadą zdrowego rozsądku.

Tak samo z Mj, co za dużo to nie zdrowo. To tyczy się wszystkiego począwszy od słodyczy po wszystko inne.

Po Mj nie jesteś agresywny, nie rzygasz nie zataczasz się, nie masz urwanych filmów, zachowujesz pełną świadomość. Widzisz różnicę? Obejrzyj filmik a tam dowiesz się że alko i tytoń są na czele substancji szkodliwych społecznie. Więc uważam że powinienem mieć prawo legalnie zapalić coś co da mi trochę funu. Podobnie jak mamy prawo zrobić z kolegą np0.7 i się pośmiać.

Co do dzieciaka to rodzice są by wychowywać. Ale trzeba wiedzieć "nie pamięta wół jak cieleńciem był" i gdybym się dowiedział że lubi od czasu do czasu zapalić z kolegami to nie robiłbym problemu. Oczywiście w odpowiednim wieku.
    Co do szkoły to nie znam chyba nikogo kto notorycznie zawalałby szkołę z tego powodu. Samemu i pewnie każdy z was nie raz zwiał z kumplami ze szkoły żeby się poszwędać/wypić. Nie wyobrażam sobie by zawalić lub rzucić szkołę dla Mj.

Obejrzyjcie filmik jaki podałem wcześniej.

Komentarz

PP89, niestety argumentowanie w sposób "bo to jest dostępne, to tamto również powinno być" uważam za śmieszne i mało przekonywujące, zresztą nie tylko ja. Takie argumenty trafiają do ludzi jak pomidor rzucony o ściane, czyli nie mają żadnej siły przebicia

Dreadlock89, posiadanie sztuki nie kończy się na zrobieniu z ciebie przestępcy. W większości przypadków, sprawy takie zostają umorzone. Ale fakt, małe to pocieszenie :wink: Porównywanie alkoholu i zielska z tytoniem to śmieszna sprawa, więc od razu się od tego porównania odcinam. Gdybyś wiedział (zapewne wiesz, ale przymykasz na to oko) ile chemii idzie w wyhodowanie obfitego krzaka nie nazywał byś ruskich szlugów syfem okrutnym. Z twoim zdaniem na temat alkoholu trudno się nie zgodzić, ale pamiętaj że młodzi ludzie często powodują wypadki pod wpływem używek (nie łatwo zgadnąć, że w śród nich jest również gruda)
      Jak napisałem wcześniej, wiem co oznacza palenie, jak się po nim człowiek czuję, jak postrzega świat. Nie mam również nic przeciwko ludziom którzy pufają. Pełna swoboda w tym temacie - zdecydowanie nie. Jedynie do czego bym się przychylił, to skasowanie paragrafów za posiadanie pewnych ilości zielonego, ale to i tak w pewnych, dość skąpych ilościach

Po Mj nie jesteś agresywny, nie rzygasz nie zataczasz się, nie masz urwanych filmów, zachowujesz pełną świadomość.
      Czasami z tym bywało różnie, sam wiesz

Komentarz

Jak ktoś nie chce czegoś zobaczyć to nie zobaczy.

Komentarz

Snj-a imo to b.dobre porównanie. Różnica taka że faje i alko są legalne, używają wszyscy i są ogólnie akceptowane.

Polska to kraj mentalnego kamieniełomu. Tu wódka i jej następstwa nikogo nie dziwią. Ale coś nowego budzi strach i niechęć. Podobnie jak nie każdy pijący jest alkoholikiem tak nie każdy palący jest ćpunem.

Nie robi przestępcy? A co powiesz na najazd panów w mundurach o 6rano na chatę i kipisz w pokoiku? Godziny na dołku plus zawiasy i kurator? Bo? Ktoś miał i lubił zapalić.

Co do Chemii to właśnie takie nielegalne produkcje są koksowane żeby miało większą bombe i uzależniało. Bywa że topy są nakraplane jakimiś świnstami. Zorientuj się jak to jest w Holandii lub produkcji domorosłych rolników. Niema mowy o tablicy mendelejewa. Poczytaj o hodowli.

Co do fajek to pracowałem całe wakacje na polu tytoniowym u kolegi. Gdybyś widział to co ja inaczej myślałbyś o papierosach.

Nie mówię że po Mj niema wypadków, ale odsetek tych na podwujnym gazie a po chmurze jest nieproporcjonalny. Poniekąd nie pochwalam jazdy po gitarze.

Co do świadomości, to nie ma sływania jak po alkoholu. No ale wybacz po giecie na głowę to pana Tadeusza nie napiszesz, biegać też się niechce.

Chociaż w kwestii paragrafów się zgadzamy. Imo legalizacja jest do zrealizowania ale kiedy społeczeństwo dorośnie i uświadomi pewne kwestie.

Ode mnie tyle, chyba wyczerpałem temat ze swojej strony

Komentarz

Polska to kraj mentalnego kamieniełomu. Tu wódka i jej następstwa nikogo nie dziwią. Ale coś nowego budzi strach i niechęć. Podobnie jak nie każdy pijący jest alkoholikiem tak nie każdy palący jest ćpunem.
            +100, sorry, że tak wyrywam zdania z kontekstu, ale byłem ostatnio w UK i tam ludzie w ogóle nie zwracają uwagi na innych, na to jak się ubierają czy co reprezentują, każdy żyje własnym życiem i nie ogląda się na innych "bo co ludzie powiedzą"
            narancs alternativa

Komentarz

Dopóki nie wyginie populacja tych emerytów myślowych, dopóki w kraju przykładnym modelem obywatela jest zatwardziały pseudo katolik i nacjonalista, dopóty nic tu się nie zmieni.

Komentarz

SNJ Od pierwszego postu w tym temacie nie podałeś ani jednego sensownego argumentów, na dzień dobry wyskakujesz z tekstem ile to nie wypaliłeś a reszta się nie zna. No ja Cię proszę, udowadniasz raczej że nie masz najmniejszego pojęcia o czym piszesz, ale ok, "moja racja jest najmojsza". Poczytaj trochę, poznaj naukowe fakty a potem przystąp do dyskusji bo jak do tej pory szerzysz herezje i stereotypy :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                  Co do Chemii to właśnie takie nielegalne produkcje są koksowane żeby miało większą bombe i uzależniało. Bywa że topy są nakraplane jakimiś świnstami. Zorientuj się jak to jest w Holandii lub produkcji domorosłych rolników. Niema mowy o tablicy mendelejewa. Poczytaj o hodowli.
                  Domestos, Wikol, Kropelka, Kret...

Gdyby marysia stała się w pełni legalna, wiecie jaki boom byłby na produkcję? Co kanciapa to poletko. Po czym rozpoznasz, że ten krzaczek nie był podlewany środkiem czyszczącym gdy dostaniesz już gotowy produkt? Sprowadzisz sobie "oryginalne, ekologiczne" z Holandii? A jaką masz pewność, że nie dostaniesz tego samego, co oferuje za 2 dychy pan Zbigniew?

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn

Gdyby marysia stała się w pełni legalna, wiecie jaki boom byłby na produkcję? Co kanciapa to poletko. Po czym rozpoznasz, że ten krzaczek nie był podlewany środkiem czyszczącym gdy dostaniesz już gotowy produkt? Sprowadzisz sobie "oryginalne, ekologiczne" z Holandii? A jaką masz pewność, że nie dostaniesz tego samego, co oferuje za 2 dychy pan Zbigniew?
                    Bullshit. Czy bimbrownik wprowadza do legalnego obrotu swoją siwuchę? Plantacje na całym świecie są pod ścisłą kontrolą laboratoryjną więc jest to dodatkowy plus na korzyść legalizacji że palisz czystą mieszankę bez niepożądanych substancji :wink:

Komentarz

Gdyby była w Pełni legalna to kupowałbyś towar za mniejsze pieniądze i nie żadne żeny tylko gramy z wagi. W dodatku pełni naturalne z legalnej i kontrolowanej plantacji.
                      Co do podlewania to dość delikatne rośliny, podlej mamie kwiata domestosem i zobaczymy czy zmutuje. Za mało światła lub za wilgotno i roślinka zdycha Poza tym podlewanie kretem to szaleństwo nawet drzewo by od tego uschło albo sam się napij :mrgreen: Jak już to gotowe oberwane topy mogą być nasączane jakimś szajstwem.

Komentarz

Gdyby była w Pełni legalna to kupowałbyś towar za mniejsze pieniądze i nie żadne żeny tylko gramy z wagi. W dodatku pełni naturalne z legalnej i kontrolowanej plantacji.
                        Co do podlewania to dość delikatne rośliny, podlej mamie kwiata domestosem i zobaczymy czy zmutuje. Za mało światła lub za wilgotno i roślinka zdycha Poza tym podlewanie kretem to szaleństwo nawet drzewo by od tego uschło albo sam się napij :mrgreen: Jak już to gotowe oberwane topy mogą być nasączane jakimś szajstwem.
                        Najczęściej woda z cukrem (oszukiwanie na wadze).

Komentarz

Przecież zaznaczyłem w Twoim poprzednim poście, że o nasączanie a nie o podlewanie mi chodzi. Proszę Was, czytajcie ze zrozumieniem, choć Wy...

Komentarz

Wyraziłeś się nie jasno bo napisałeś "podlewany krzaczek" więc zrozumiałem że chodzi Ci o podlewanie roślinki a nie nasączanie gotowego suszu.
                            http://www.youtube.com/watch?v=_Qyl8...eature=related :mrgreen:

Komentarz

Koniec tego wzajemnego mieszania się z błotem. Jeszcze raz kogoś tu zobaczę, że obraża lub poniża, posypią się warny.

Wracamy do tematu

Komentarz

Moim zdaniem legalizacja nie jest dobra. Ogólnie z powodu mojego światopoglądu, przekonań- czy zwykłej obserwacji. Owszem, mery sama w sobie szkodliwa nie jest, ale mamy następstwa wynikające z utraty koncentracji etc.
                                Każdy z nas jest wolny, powinien móc palić, pić i robić to co chce, sam za siebie odpowiada itd. Tak, to prawda, nie ma co zaprzeczać. Zwłaszcza, że w niektórych państwach wolno, to czemu u nas nie? Ale ja uważam, że Polska nie jest na to gotowa. Sądzę, że legalizacja dała by podobny efekt na podobną skalę jak alko- teraz każdy jak pali to raczej się z tym kryje, niewiele osób jeździ po lolku czy coś. Legalizacja spowoduje, że w zasadzie każdy będzie miał dostęp, więcej osób się do tego przekona. Dużo większa będzie skala wypadków ze zjaranymi w roli głównej. Nie ma co się oszukiwać, większość naszego społeczeństwa nie potrafi się opanować, nie potrafi przestać w odpowiednim momencie. Myślę, że marysia była by kolejnym oprócz picia powodem patologii w rodzinach.

Taka kwintesencja- palić niech sobie pali kto chce, tak samo jak z piciem, ale trzeba pilnować tego, by nie traciły na tym osoby trzecie, takie jak potrącony przechodzień, dziecko wychowywane w patologicznej rodzinie, osoba przez przypadek dźgnięta nożem w przypływie emocji i niekoniecznie przemyślanej decyzji.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X