Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KONTROWERSYJNE TEMATY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: KONTROWERSYJNE TEMATY

Sorry za mój poprzedni post. Znalazł się tu przypadkiem, bo chciałem go umieścić w innym dziale, a wpisałem go w nie tej karcie co trzeba. Jeżeli można, to proszę o jego usunięcie.
    Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Wierzycie?
      http://galeria.kryptozoologia.pl/detail ... age_id=829 :mrgreen:
      http://www.youtube.com/watch?v=Ah-C1BfivkI a tu film^^ :mrgreen:
      widziałem ostanio na Discovery taki program o tym małpo skunksie i był taki sam filmik jak ten powyżej
      Wierzycie ze takie coś istnieje?
      Czy po prostu człowiek przebrany w mutanta?
      PSN: LogiTivePL
      Gry:
      GT5
      CoD : MW3 - 78lvl .
      Kill Zone3
      za niedługo CoD: BO ;-)

Komentarz

Gdyby takie coś dużego żyło naprawdę, to by to już znaleźli, zbadali, opisali itd.

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=74sHGXqJ ... ded#at=191
          Matura to bzdura

Komentarz

Widziałem to w tv i zaraz po programie miałem też to rozpocząć, ale nie chciałem być inicjatorem wojny

Komentarz

Oglądałem sporo odcinków na YT. To wszystko tylko pokazuje, że system szkolnictwa jest do bani. Zgadzam się z nimi. Tu potrzeba gruntownej przemiany, a nie pojedynczych ustaw. Zburzyć wszystko i (choćby wzorując się na zagranicznych, sprawdzonych sposobach, analizę ich zostawiam już bardziej upoważnionym) zbudować wszystko od nowa.

Jedyny sposób na to, by przyszli, młodzi Polacy nie byli po prostu niedouczonym narodem. Tak. Potrzeba na to ogrom pracy i żaden aktualny i przyszły rząd nierobów, włazityłków, stołkotrzymaczy się tego nie podejmie, bo przyjdzie taki PiS i powie: "bo rodzina! bo Smoleńsk!"

Patrząc na te filmy, z jednej strony śmiałem się, a z drugiej strony mam świadomość, że lepszy pewnie bym nie był

Komentarz

Imo specjalnie wyszukują typów co nie mają pojęcia o temacie. Tez widziałem kilka odcinków. czasem śmieszy czasem martwi. Ale niema co zrzucać na szkolnictwo, kto chce ten się nauczy ten co nie to nie.
                Swoją drogą na niektóre pytani z różnych odcinków też nie znałem odpowiedzi. Ciężko wymagać by wszyscy w każdej dziedzinie byli równomiernie wykształceni.
                Pytali by Cię np.o komputerach to zagiąłbyś redaktora a np.pytanie z geografi i dupa :wink:

Komentarz

No ale nie wiedzieć co oznacza H w H2O to trzeba mieć na bani.Typek powiedział Chlor myślałem że padnę jak to usłyszałem :mrgreen:

Komentarz

Opcja 1
                    Nie oczekujmy, ze dzisiejsze dzieciaki hodowane na konsumentow (wrazen, produktow, pogladow) beda widzialy sens zawracania sobie glowy Neptunem, potylica czy Paderewskim. Zawsze sie znajda tacy jak w filmie i nic im nie da system edukacji stuprocentowo wbijajacy tego typu wiedze do glowy (zapamietaja), jak ewidentnie nie beda potrafili jej uzyc. Szkola przekazuje wiedze, myslenia trzeba nauczyc sie w domu. Mozg trzeba trenowac kurde. Nawet najdurniejsza definicje zapamietasz, jesli rozumiesz to co ona definiuje!

Opcja 2
                    Poziom wyksztalcenia jest dowodem na to, ze cos jednak nam szkodzi. Moze nie dawac dzieciom komorek do zabawy, bo glupieja? Albo aspartam... chemitrajle lub cos jest w szczepionkach na grype

Opcja 3
                    Gdy dzis trzeba ogarniac ogrom informacji z zycia codziennego, typu roznice miedzy taryfami operatorow komorkowych, zmiany trendow w modzie, byc na biezaco ze swiatem polityki, ogarniac wszystkie (no jak najwiecej) promocje i pamietac kiedy konczy sie pakiet darmowych smsow, pamietac by na zakupy zabierac karte payback czy inne tam zbieranie punktow, miec swiadomosc czym rozni sie hdmi od usb, ddr3 cl-9 od microSD, pamietac by nakarmic swinie albo rybki na naszej klasie, sciagnac kolejna porcje linkow z hotfajla, pamietac kiedy leca ulubione programy na 80 kanalach kablowki, wybrac najlepsza oferte kredytowa i trzymac reke na pulsie by limitu na karcie nie przekroczyc... moze zwyczajnie nie ma juz miejsca w mozgu by zapamietac jakas glupia date 1914

Opcja 4
                    Ludzie sa frustratami, lubia sie pocieszac patrzac na cudze upadki. Dowartosciowuja sie w otoczeniu glupszych. Jesli jest popyt to pojawia sie i podaz I zarabia sie robiac programy o glupkach (big bradery, idole i inne takie tam spiewy, tance, albo wlasnie takie sondy uliczne). Glupote sie promuje bo klient jest zadowolony z siebie jak moze wyglosic swe madrosci w kometarzu na forum czy innym portalu inforamcyjnym. Wyladowac sie i pocieszyc ze sa jeszcze wieksi nieudacznicy od niego

Kauris_is_dead

Komentarz

Fakt faktem, że system edukacji kuleje, ale powtórze to co już kiedyś w czaterii wspomniałem: ci panowie z tv szukali i znaleźli sobie usprawiedliwienie dla ignorancji, lenistwa i niechęci do nauki ucznia --> "matura to bzdura". Dokładnie jest tak jak Ajzol napisał w OPCJI 1, myślenia nie nauczy Cię szkoła.

Gdyby ktoś mnie spytał w którym roku wybuchła I wojna światowa, powstanie listopadowe itp. zrobiłbym głupią minę i na tym koniec.
                      Nie wiem tego. Może wg niektórych są to podstawowe informacje, które ja jako Polak powinienem wiedzieć, ale ja po prostu historii nigdy nie lubiałem i się jej nie uczyłem. I tutaj nie jest winna matura, czy szkolnictwo tylko ja, bo nie chciałem tej wiedzy zapamiętać.
                      Ale np. zdawałem na maturze historie sztuki, której się sam uczyłem (hist. sztuki jest ciekawsza dla mnie niż hist. powszechna), więc w tym temacie wiem więcej od większości, ale prędzej padnie pytanie o wojne niż o renesansowego malarza.
                      Także to też nie jest takie oczywiste, bo nie każdy chce zapamiętać pewne informacje, albo po pewnym czasie, mimo że się ich uczył, to nie pamięta.

A OPCJA 4?
                      Co niektórzy (panowie z tv?) są rozżaleni, bo im coś w życiu nie wyszło i szukają na kogo by zrzucić ciężar odpowiedzialności.

Także definitywnie wybieram opcje 1 i 4

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                        Oglądałem sporo odcinków na YT. To wszystko tylko pokazuje, że system szkolnictwa jest do bani. Zgadzam się z nimi. Tu potrzeba gruntownej przemiany, a nie pojedynczych ustaw. Zburzyć wszystko i (choćby wzorując się na zagranicznych, sprawdzonych sposobach, analizę ich zostawiam już bardziej upoważnionym) zbudować wszystko od nowa.

Jedyny sposób na to, by przyszli, młodzi Polacy nie byli po prostu niedouczonym narodem. Tak. Potrzeba na to ogrom pracy i żaden aktualny i przyszły rząd nierobów, włazityłków, stołkotrzymaczy się tego nie podejmie, bo przyjdzie taki PiS i powie: "bo rodzina! bo Smoleńsk!"

Patrząc na te filmy, z jednej strony śmiałem się, a z drugiej strony mam świadomość, że lepszy pewnie bym nie był
                        Kolego thooorn. Gruntowne przemiany w szkolnictwie już zostały wprowadzone.Szkoły podstawowe i gimnazjalne zaczęły już drogę tym programem . Polegaja on na zwiększeniu godzin siedzenia w szkole przez każdego ucznia, dodaniu drugiego języka obowiązkowego i zamianie podręczników na nowe ,które od tych starych prawie niczym się nie różnią. Warto dodać ,że cena kompletu podręczników do gimnazjum wynosi grubo ponad 500zł.

Komentarz

Myślę że pora by odświeżyć trochę stary temat...
                          [youtube3grh4g6]http://www.youtube.com/watch?v=VSq1pQF3erY[/youtube3grh4g6]
                          Czyli zamiast poprawy po euro i wypromowaniu Polski w świecie będziemy mieli kryzys. Co prawda pan strasz nie smęci i ma czarne wizje ale lepiej to niż być uśmiechniętym a potem się srodze zawieść.
                          Wyższe podatki, akcyzy, nowe podatki, wyższe akcyzy, nowe pożyczki...

O i jeszcze jeden filmik
                          [youtube3grh4g6]http://www.youtube.com/watch?v=mOHO4ixEiHM&list=UUSELXEB-nlRFYkyAczde88w&index=1&feature=plcp[/youtube3grh4g6]
                          Wyprzedzimy Grecję? :wink:

Komentarz

yeah gazeta polska ...
                            Z tego co mi wiadomo pbg ma tylko problemy z wypłacaniem należności podwykonawcom a informacje o upadłości to tylko pewnie gra by przyspieszyć wypłatę subwencji rządowych które obiecano również hydrobudowie (mimo że obie to spółki prywatne) i bezkarnie opóźnić wypłaty dla podwykonawców. Poza tym upadłość PBG czy HBP zrujnowała by całą branżę budowlaną. Jakoś sobie nie potrafię tego wyobrazić by komukolwiek na tym zależało ... można jedynie spróbować jak na wyżej załączonych filmikach spróbować sobie ugrać coś na tym politycznie. Oczywiście rząd będzie musiał teraz pociągnąć podatnika za portfel co czyni już od dobrego 1,5 roku, ale nie może tego robić wiecznie, bo ten kraj jeśli ma finalnie łożyć na unię europejską razem z Niemcami i Francją musi się w między czasie jeszcze odpowiednio wzbogacić. Scenariusz Grecji nam nie grozi. Nam polakom w perspektywie ogólnoeuropejskiej już gorzej być nie może, co jednocześnie nie oznacza że kiedykolwiek było lepiej - bo nie było. Po prostu niektórym nigdy nie dogodzisz
                            http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Ty nic nie mów, bo ja pracuję w spółce - córce PBG S.A. i nie wiem czy w tym miesiącu będzie wypłata.

Komentarz

Wiesz ... PBG i HBP tą kasę dostać muszą. Pytanie tylko jak długo jeszcze ta kasa będzie do tych spółek płynąć i ile czasu minie, aż one zechcą ją puścić dalej. Najważniejsze teraz to nie przejmować się takim marudzeniem jak na powyższych filmikach, bo polityczny zamęt co najwyżej komplikuje sprawę a nic nie wyjaśnia. Na resztę wpływu niestety nie mamy i pozostaje liczyć na najlepsze i szykować się na najgorsze.

BTW: Ja niestety też pracuje w sektorze budowlanym jednak mam o tyle "dobrze" że jest to spółka - córka dużego globalnego koncernu w branży polimerowej i o wypłatę na razie mogę być spokojny, choć sytuacja na rynku jest tragiczna.
                                http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Pracuję...
                                X