Ludzie już nie mają co wymyślać i zwyczajnie im się nudzi
Kiedyś nam profesor od polskiego powiedział ,że przez lenistwo człowiek jest w stanie stworzyć coś niezwykłego i kto wie ,czy takie koło / krzemień / ogien nie został stworzony przez nudę może tak było ,jeżeli tak ,to uważałoby się ,że lenistwo jest najlepszym lekarstwem na wykreowanie wyimaginowanych urządzeń/patentów.
A co do zwierząt to tak samo jak alfi ,też jestem przeciwny wszelkim kastracjom/sterylizacjom itd itp. , w Ukrainie psy są spalane w komorze krematoryjnej za 30 tys. euro widziałem parę materiałów i po prostu ręce, nogi, mózg na ścianie! To co ludzie tam robią to po prostu idiotyzm i umysł na poziomie paciorkowca. Mam nadzieję ,że problem ten zostanie rozwiązany pomyślnie w inny sposób a nie taki jak dotychczas w nieludzki, niemoralny, nienormalny i po prostu głupi.
Zresztą Ukraina jest taka . . . cóż poradzić brud ,smród ,ubóstwo, bieda z nędzą i dziadostwo.
Zresztą Ukraina jest taka . . . cóż poradzić brud ,smród ,ubóstwo, bieda z nędzą i dziadostwo.
Jeszcze kilkanaście lub kilkadziesiąt lat i u nas będzie to samo.Bo stoimy w miejscu, a wręcz się cofamy dzięki kochanemu rządowi i politykom.Ale akurat ci drudzy się mają dobrze i będą mieli dobrze,bo wszyscy na nich ciężko zapier****ją...
A co do zwierząt to tak samo jak alfi ,też jestem przeciwny wszelkim kastracjom/sterylizacjom itd itp. , w Ukrainie psy są spalane w komorze krematoryjnej za 30 tys. euro widziałem parę materiałów i po prostu ręce, nogi, mózg na ścianie! To co ludzie tam robią to po prostu idiotyzm i umysł na poziomie paciorkowca. Mam nadzieję ,że problem ten zostanie rozwiązany pomyślnie w inny sposób a nie taki jak dotychczas w nieludzki, niemoralny, nienormalny i po prostu głupi.
Pokaż mi inne rozwiązanie, po czym przeczytaj artykuł na ten temat (jest w bodajże ostatniej "Angorze"), gdzie opisane jest, że te wałęsające się tam bandy półdzikich psów zabiły już przeszło sto osób (po prostu zagryzły), po czym znów znajdź mi lepsze rozwiązanie. Wtedy możesz rzucać się na rząd Ukrainy. Mówiłem już - życie ludzkie zawsze powinno stać nad życiem zwierząt, gdy nie można inaczej. Humanitaryzm kosztuje. Czy lepiej walczyć z, jak powiedziałeś:
Zamieszczone przez WiLkU666
brud ,smród ,ubóstwo, bieda z nędzą i dziadostwo.
Czy wydawać te pieniądze na nieco bardziej "humanitarne" zabijanie tych psów? Rozważ i odpowiedz, co jest bardziej cenne - człowiek czy zwierzę.
Zamieszczone przez TERMINATOR
Jeszcze kilkanaście lub kilkadziesiąt lat i u nas będzie to samo.Bo stoimy w miejscu, a wręcz się cofamy dzięki kochanemu rządowi i politykom.Ale akurat ci drudzy się mają dobrze i będą mieli dobrze,bo wszyscy na nich ciężko zapier****ją...
I znowu - znajdź rozwiązania, a nie rzucaj mięsem. Od czasu Balcerowicza, a potem AWS'u nikt nie przeprowadzał poważnych zmian właśnie przez narzekających na te wiążące się z wyrzeczeniami reformy (choćby prywatyzacyjną, czy obecnie służby zdrowia, podatkową czy emerytalną). Politycy, którzy wprowadzają zmiany mają ogólnie rzecz biorąc przerąbane ("Balcerowicz musi odejść!"). Narzekać potrafi każdy, podjąć się - nikt. PO ma w planach właśnie kilka poważnych reform, ale jak znam mój wspaniały naród i jeszcze lepszą opozycję znowu z powodu sprzeciwu łajno z tego wyjdzie...
10 kwietnia jak wiecie, zginął prezydent Kaczyński. Oglądałem w TV różne programy o polityce Polskiej i zagranicznej.
Ta katastrofa ciągle stoi pod znakiem zapytania, ale wszyscy mówią, że to wina pilotów, czy Ruskich, albo kapitana lub pasażera, który wchodzi do pokoju pilotów. Kto słyszał o tym, wiedział, że jednym z pilotów był Rusek. Może to był sabotaż?
To sprawka rusków.Zestrzelili samolot mikrofalami,rakietą,w czasie napraw/przeglądu samolotu u rusków zamontowano urządzenie zdalne wyłączające instrumenty naprowadzające samolotu lub inne.Tak czy siak zrobili to ruscy na zlecenie swojego rządu(mniej prawdopodobne) lub na zlecenie polskiego rządu (bardzo prawdopodobne).Ruski to żmije przebiegłe i komuchy zakichane,żadnej pracy się nie boją (czyt.zlecenia).Moja noga nigdy nie postąpi na tej komunistycznej ziemi.Sorry ale moje zdanie jest takie,że już lepiej jak polska była by okupowana przez niemców przez ostatnie kilkadziesiąt lat.A nie przez takich zacofanych dzikusów Jak mi babka opowiadała,że ruski przyszli w czasie wojny i jeden (dobitnie mówiąc) nasrał do szafy .To jej jak i sąsiadom do o koła wchodzili i demolowali mieszkania całe,tłukli talerze,niszczyli wszystko co w pobliżu po prostu co się da.Oczywiście wszelkie kosztowności jak pieniądze,srebro,złoto zabierali ze sobą.Zdarzało się niby,że zabijali zwierzęta w gospodarstwach dla swoich widzimisiów Powracając do okupacji,to nie było by takiej biedy.Można to zaobserwować podróżując po polsce.Na zachodniej połowie polski stoją stare pognite drewniane chaty,które ledwo się trzymają i ogólnie nędza.Na zachodniej połowie do dziś w bardzo dobrym stanie po niemieckie domostwa z cegły.Zresztą w mojej okolicy są jeszcze takie domy z charakterystycznymi belkami ułożonymi w X na boku domu.Druga sprawa-drogi czyli znak rozpoznawczy niemiec.Jak jechałem do Gorzowa Wlkp. w środku lasu ciągną się niemieckie betonowe drogi bez dziur i ogólnie niezłym stanie
Powracając do samych rusków to są gnidy.I jeśli by była możliwość to ich w pierwszej kolejności bym wybił do cna Tak,tak pałam do nich nienawiścią,ale tak już mam
A jak inaczej?
Ugadali się, że z nim trzeba skończyć, bo są same kłopoty w kraju, a Komorowski będzie o wiele lepiej sprawował władzę.
Ps. A co z powodzianami? Każda rodzina straciła cały dobytek w wartości około ponad 200.000 zł, a rząd? Co oni sobie ku%wa myślą, że dadzą im po 6.000zł i spokój? No ludzie!!!! Żeby być takim po@#$%^nym, to nie wiem, prędzej bym im spalił tą chatę prezydencką i WTEDY BYŁBY SPOKÓJ przynajmniej dla Polaków. Co oni zrobią z tymi sześcioma tysiącami? Gó*no! Żadnej chaty nie wybudują. Nawet nie starczy im na rok jedzenia. A tak by pomysleć, co by zrobiła taka rodzina, która ma około 13-15 dzieci?
To jest nie do wytrzymania umysłowo
Nic nie robią, kasa leci, obywatelstwo nie zadowolone, co można jeszcze dodać?
Wszystko co złe. Oni po prostu w to nie wnikają. Można tylko się śmiać z tych mixów na Youtube.
10 kwietnia jak wiecie, zginął prezydent Kaczyński. Oglądałem w TV różne programy o polityce Polskiej i zagranicznej.
Ta katastrofa ciągle stoi pod znakiem zapytania, ale wszyscy mówią, że to wina pilotów, czy Ruskich, albo kapitana lub pasażera, który wchodzi do pokoju pilotów. Kto słyszał o tym, wiedział, że jednym z pilotów był Rusek. Może to był sabotaż?
Tak. Sabotaż, Ś.P. prezydenta na samym sobie. On wymyślił ten lot, i to jego kancelaria (wbrew temu, co wymyśla teraz Macierewicz i ten drugi Kaczyński) przygotowywała ten lot. Gruzja i Afganistan dobitnie pokazały, że buta prezydenta i zmuszanie pilotów do lądowań pomimo ich osobistego sprzeciwu są niezwykle silne. Pycha została ukarana.
To sprawka rusków.Zestrzelili samolot mikrofalami,rakietą,w czasie napraw/przeglądu samolotu u rusków zamontowano urządzenie zdalne wyłączające instrumenty naprowadzające samolotu lub inne.Tak czy siak zrobili to ruscy na zlecenie swojego rządu(mniej prawdopodobne) lub na zlecenie polskiego rządu (bardzo prawdopodobne).
Chłopcze, dotychczas wydawałeś mi się całkiem inteligentnym i rozsądnym Userem, ale momentalnie straciłeś w moich oczach. Czy Ty w ogóle wiesz, o czym mówisz? Po raz kolejny pytam, jaki INTERES miała by Rosja w mordowaniu polskiego prezydenta na swojej ziemi, podczas gdy cały świat patrzy jej na ręce? Rosja prze teraz wszelkimi siłami do Europy, wykazali się mnóstwem gestów w stronę Polski podczas i po katastrofie, a Ty takie idiotyzmy wymyślasz... rakieta, mikrofale... ta, mgłę wywołali, tysiąc rosyjskich żołnierzy specjalnie wodę w menażkach gotowało
Na zlecenie polskiego rządu? A w imię czego, mój drogi TERMINATORZE? W imię leżących na tamtą chwilę wskaźników poparcia dla prezydenta Kaczyńskiego i opozycji? Jeżeli ktoś skorzystał na tej katastrofie to właśnie PiS, który wykreował drugiego Kaczyńskiego na męczennika, i o mało co nie uczynił z niego nowego prezydenta. Gdyby nie katastrofa, w wyborach prezydenckich za kilka miesięcy nie było by nawet drugiej tury...
Zamieszczone przez KamcioGT
A jak inaczej?
Ugadali się, że z nim trzeba skończyć, bo są same kłopoty w kraju, a Komorowski będzie o wiele lepiej sprawował władzę.
Mówiłem już coś o tym, ale przynajmniej jedno "mądrze" stwierdziłeś - z Lechem Kaczyńskim BYŁY same kłopoty w kraju, gdyż ten zakompleksiony warchoł blokował zdecydowaną większość reformatorskich ustaw proponowanych przez PO, o których niewprowadzenie oskarżacie właśnie obecną partię rządzącą...
Ps. A co z powodzianami? Każda rodzina straciła cały dobytek w wartości około ponad 200.000 zł, a rząd? Co oni sobie ku%wa myślą, że dadzą im po 6.000zł i spokój? No ludzie!!!! Żeby być takim po@#$%^nym, to nie wiem, prędzej bym im spalił tą chatę prezydencką i WTEDY BYŁBY SPOKÓJ przynajmniej dla Polaków. Co oni zrobią z tymi sześcioma tysiącami? Gó*no! Żadnej chaty nie wybudują. Nawet nie starczy im na rok jedzenia. A tak by pomysleć, co by zrobiła taka rodzina, która ma około 13-15 dzieci?
To jest nie do wytrzymania umysłowo
Ile Ty masz lat? Pytam całkiem szczerze, typuję 13-15. Drogi Kamciu, budżet państwa to rzecz skomplikowana i niezwykle trudna do utrzymania. Czy myślisz, że Polskę i Polaków (np. mnie) stać na wypłacenie każdej rodzinie powodzian po 200 tysięcy złotych na pokrycie szkód? Rząd nie mógł dać więcej, gdyż primo Polski na to nie stać, a secundo OD ZABEZPIECZANIA SIĘ PRZED TAKIMI SYTUACJAMI SĄ INDYWIDUALNE UBEZPIECZENIA DOMU I DOBYTKU, które POWINNA MIEĆ KAŻDA RODZINA. Co więcej, praktycznie każdy samorząd oferował pomoc i zapomogi finansowe już po Wielkiej Powodzi w (jak mnie pamięć nie myli) 1997 roku dla tych, którzy przeniosą swoje domostwa z terenów zalewowych. Ale nie, wtedy się nie chciało... współczuję im, ale w większości przypadków mają, co chcieli.
Polski rząd już nawet śmieszny nie jest.To co tu się dzieje na co dzień jest nie do pomyślenia.Tyle w tym temacie...
Wykaż błędy, powiedz, co zostało źle zrobione i zaproponuj, jak zrobić to lepiej. Tyle w tym temacie.
O żałosności zidiociałej opozycji nic nawet nie powiem, bo ich nieudolność podczas rządów wołała o pomstę do nieba...
Nic nie robią, kasa leci, obywatelstwo nie zadowolone, co można jeszcze dodać?
Wszystko co złe. Oni po prostu w to nie wnikają. Można tylko się śmiać z tych mixów na Youtube.
O projektach Wielkich Reform, jak tych za Mazowieckiego i Balcerowicza to pewnie nie słyszał, co? Reforma służby zdrowia, reforma emerytalna... właśnie Wasz Ś.P. Prezydent i PiS blokowali dotychczas. Jest pełnia władzy i co? Reformy ruszają z kopyta.
Ale łatwiej krytykować nic nie wiedząc, prawda?
BelegU$, jak myślisz? Co by było gdyby w Polsce było tak jak w Grecji teraz i byłaby powódź? Rząd by pewnie powiedział "Bardzo wszystkie rodziny przepraszamy, ale w budżecie jest bardzo duża dziura i NIC nie możemy wam dać." No, ale wiesz, zawsze mogliby dać więcej.
BelegU$, jak myślisz? Co by było gdyby w Polsce było tak jak w Grecji teraz i byłaby powódź? Rząd by pewnie powiedział "Bardzo wszystkie rodziny przepraszamy, ale w budżecie jest bardzo duża dziura i NIC nie możemy wam dać." No, ale wiesz, zawsze mogliby dać więcej.
Zawsze mogli by, ale nie zawsze powinni. Rząd nie ma obowiązku w ogóle płacić powodzianom. To zapomoga, taka sama jak Czerwony Krzyż, Caritas itd. Lepiej dać rybę czy wędkę? Lepiej przeznaczyć te grube miliony (a tyle poszło na te "marne 6 kawałków dla powodzian") na taką pomoc, a resztę przeznaczyć na zabezpieczenie przed taką powodzią w przyszłości, niż wydać jeszcze więcej na tychże powodzian, którzy odbudują te domy w tym samym miejscu (wspominałem już o tym) - i znów zostaną zalani przy następnej powodzi.
Komentarz