Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KONTROWERSYJNE TEMATY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: KONTROWERSYJNE TEMATY

I właśnie to jest dziwne. Przecież na kilka dni przed powodzią BYŁY PROGNOZY POGODY, które mówiły o mocnych opadach, a zamiast się przygotować do wyjazdu albo obłożyć podwórko dookoła workami z piaskiem, oni to pie@#$yli i myśleli sobie "Eee. To jak zwykle tylko jakieś przelotne, słabe opady", lecz się mylili i też mają trochę za swoje. I teraz wiedzą jak smakuje stracenie dobytku.

Komentarz

BelegU$ ma rację od wypłaty odszkodowań są towarzystwa ubezpieczeniowe a nie państwo. Co do reform w naszym państwie, jeśli ktoś robi plan na powiedzmy na 10 lat, po 2 latach zmienia się rząd i zmienia plan bo jest zły( znaczy inna opcja polityczna zaczęła go wdrażać) i tak w kółko. to zawsze będzie do dupy. Powinni przeprowadzić obiektywną analizę i realizować do końca( lub nie), a nie zarzucać bez głębszego zastanawiania, a odnoszę wrażenie że tak właśnie jest.

Komentarz

Zamieszczone przez alfi
        Co do reform w naszym państwie, jeśli ktoś robi plan na powiedzmy na 10 lat, po 2 latach zmienia się rząd i zmienia plan bo jest zły( znaczy inna opcja polityczna zaczęła go wdrażać) i tak w kółko. to zawsze będzie do dupy. Powinni przeprowadzić obiektywną analizę i realizować do końca( lub nie), a nie zarzucać bez głębszego zastanawiania, a odnoszę wrażenie że tak właśnie jest.
        Niestety, święta prawda. Miejmy nadzieję, że nie będzie tak i tym razem...

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
          Chłopcze, dotychczas wydawałeś mi się całkiem inteligentnym i rozsądnym Userem, ale momentalnie straciłeś w moich oczach
          Teraz w twoich oczach jestem debilem Szkoda...

Czy Ty w ogóle wiesz, o czym mówisz? Po raz kolejny pytam, jaki INTERES miała by Rosja w mordowaniu polskiego prezydenta na swojej ziemi, podczas gdy cały świat patrzy jej na ręce? Rosja prze teraz wszelkimi siłami do Europy, wykazali się mnóstwem gestów w stronę Polski podczas i po katastrofie, a Ty takie idiotyzmy wymyślasz... rakieta, mikrofale... ta, mgłę wywołali, tysiąc rosyjskich żołnierzy specjalnie wodę w menażkach gotowało
          Wiem o czym mówię i wiem też,że trochę mnie poniosło tymi możliwościami zamachu .Jaki INTERES to nie wiem,bo tego nie wie nikt.Tak samo jak nikt nie wie jak to było na prawdę i prawdopodobnie nikt nigdy nie będzie wiedział No i każdy ma prawo do własnego zdania :wink: Tak prze do Europy,bo u nich jest tylko gaz (dzięki któremu wzbogaca się Putin ) poza którym jest wielkie G Taa gesty mogą być fałszywe i udawane
          Hmm mgła Co to za problem dla kacapów.Podobno są dobrzy w rozganianiu chmur,to i mgłę by zagarnęli

Na zlecenie polskiego rządu? A w imię czego, mój drogi TERMINATORZE? W imię leżących na tamtą chwilę wskaźników poparcia dla prezydenta Kaczyńskiego i opozycji? Jeżeli ktoś skorzystał na tej katastrofie to właśnie PiS, który wykreował drugiego Kaczyńskiego na męczennika, i o mało co nie uczynił z niego nowego prezydenta. Gdyby nie katastrofa, w wyborach prezydenckich za kilka miesięcy nie było by nawet drugiej tury...
          No właśnie w Pi$ie jest pies (Kaczyński) pogrzebany Ja byłbym skłonny powiązać ten nieszczęśliwy "wypadek" z PiS i kochanym braciszkiem żądnym władzy.Ale nie wiem czy taki Jaruś byłby na tyle odważny i mocny psychicznie,by ugadać ten plan.No i tak jak piszesz.Katastrofa spowodowała,że na głosowanie poleciały rzesze "moherów: i starych dewotów,a także fanów Lecha (zimnego lub nie) i całego PiS'u

Wykaż błędy, powiedz, co zostało źle zrobione i zaproponuj, jak zrobić to lepiej. Tyle w tym temacie.
          O żałosności zidiociałej opozycji nic nawet nie powiem, bo ich nieudolność podczas rządów wołała o pomstę do nieba...
          Dlatego,że wykazując błędy,mówiąc,co zostało źle zrobione i proponując,jak zrobić to lepiej musiał bym pisać przez całą noc.A tego oczywiście nie zrobię
          Więc powiem najkrócej jak się da.Mimo iż w naszym kraju wszystko jest bardzo drogie w porównaniu z średnimi zarobkami.To rząd na każdym kroku trwoni pieniądze ciężko pracujących ludzi.Tyle w tym temacie...

PS:BelegU$-jeśli chodzi o tego posta to nie odpisuj na niego,a jeśli odpiszesz z kontr argumentami.To nie będę wchodzić w polemikę z tobą.Bo ta cała katastrofa smoleńska,walka o krzyż,mohery i PiS.Ja tego nie "trawię" po prostu...

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
            Bo ta cała katastrofa smoleńska,walka o krzyż,mohery i PiS.Ja tego nie "trawię" po prostu...
            Nie jesteś jedyny. Mnie to również słabi. Wyjściem jest po prostu odwrócić się, odejść i olać te cyrki. Tylko znowu problem w tym, że niemal nieustannie trąbią o tym w TV i innego rodzaju mediach. Najgorzej było w pierwszym miesiącu po katastrofie. W każdym wydaniu Fucktów, Wiadomości, Panoramy i innych serwisów informacyjnych ciągle tylko "Smoleńsk, Katastrofa, Tupolew, Katyń". Teraz podobna akcja zaczyna się z krzyżem.

Myślę, że podczas podchodzenia do lądowania zawiedli ludzie i/lub sprzęt. Ponadto warunki atmosferyczne były niekorzystne. Nie doszukuję się żadnych teorii spiskowych i zamachów. Jak pisał Beleg, kto miałby z tego korzyść?

Komentarz

Ja byłbym ostorżny w jakichkolwiek oskarżeniach, choć nie możemy wykluczyć adnej z teoretycznie możliwych opcji. Możliwe że my się tego nie dowiemy, tak samo było z Katyniem, ile trzeba było czekać aż prawda wyszła na jaw. Choć nie podlega to dyskusji że obecene rządy PO stały się pro rosyjskie, a od Gruzji odwrócili się plecami (a pamiętacie niedudany zamach na Ś.P. L. Kaczyńskiego w Gruzji i późniejsze drwiny że prezydent był za mały żeby trafić do niego z takiej odległości?). To co robi PO obecnie woła o pomstę do nieba, choć sam kiedyś byłem ich zwolennikiem.

Komentarz

Nie sądzicie,że dla polski było by lepiej.Gdyby społeczeństwo oderwało się od PO i PiS,a w wyborach zagłosowało na kogoś z poza tych "wyższych" sfer politycznych
                Ciekawe jak by Napieralski sobie radził na stanowisku prezydenta ...

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
                  Nie sądzicie,że dla polski było by lepiej.Gdyby społeczeństwo oderwało się od PO i PiS,a w wyborach zagłosowało na kogoś z poza tych "wyższych" sfer politycznych
                  Ciekawe jak by Napieralski sobie radził na stanowisku prezydenta ...
                  Pewnie, ze byloby lepiej, tylko przekonaj do tego tych, ktorzy glosowali na PiS. System dwupartyjny bedzie w Polsce jeszcze przez najblizsze 50lat, dopoki nie wygina wszystkie te dinozary PRLu. Lewicowa Polska? Pomarzyc mozna...

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                    Lewicowa Polska? Pomarzyc mozna...
                    Mnie jakoś do lewicy nie ciągnie, jak patrzę na to, co się dzieje na Zachodzie Europy...

Komentarz

Mnie jakoś do lewicy nie ciągnie, jak patrzę na to, co się dzieje na Zachodzie Europy...
                      Dokładnie. Co się działo za SLD? Tego wielu z was nie pamięta...Miller, Siwiec, Kalisz, Oleksy...tych mord mam dzisiaj dosyć. A co daje lewica? Wysoki social, czyli wspieranie imigrantów i nierobów. Jak na razie nie ma innego wyjścia, no może poza WiP (Korwin) ale to nie jest racjonalny wybór, choć trochę porządku zrobił w tym kraju gdy był u władzy, polecam obejrzeć nna YT "Nocną zmianę" jeśli ktokoliwk chce dyskutowac o polityce.

Komentarz

EDIT://
                        Zamieszczone przez kyjgel
                        Jak na razie nie ma innego wyjścia, no może poza WiP (Korwin) ale to nie jest racjonalny wybór, choć trochę porządku zrobił w tym kraju gdy był u władzy, polecam obejrzeć nna YT "Nocną zmianę" jeśli ktokoliwk chce dyskutowac o polityce.
                        No to nie wiem Może Kononowicz Jak chciał być prezydentem Białegostoku,to i głową państwa pewnie by chciał być.Tylko go od "mamusi" zabrać i jest

Epickie teksty,cytuję:

- co się stao się ?
                        - a ja sie nie dziwie sie
                        - od tego oni sa,od tego sa oni,od tego sa
                        - zlikwiduje papierosy,narkotyki i alkohol,wszytko zlikwiduje

Jaja,że ja pierdziele

Komentarz

@UP: Powinieneś dostać w ryj przy cytowaniu i wyrywaniu słów z kontekstu.

Komentarz

Czeemu

Komentarz

Dlatego, że zacytowałeś wyrwane z kontekstu kilka słów, które w cytacie mają, można powiedzieć, zupełnie inne znaczenie, niż te same słowa w pełnym zdaniu w oryginalnym poście. Jak cytujemy się nawzajem, to róbmy to dobrze, a nie wklejamy wyrwane z kontekstu kilka słów.

Komentarz

Ok rozumiem,ale myślę że to nie było jakoś obraźliwe dla autora czy coś.A jak chce się dopowiedzieć coś do konkretnego zdania,to trzeba te zdanie wyodrębnić.A nie cały post przenosić.Chyba,że miałem wyciągnąć więcej z tego zdania...

Komentarz

Pracuję...
                                X