Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ankieta: User mający najlepszy/najciekawszy nick

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Ankieta: User mający najlepszy/najciekawszy nick

Oddajemy po 3 głosy.
    22
    PP89
    0,00%
    0
    Overseer
    0,00%
    0
    Quattro
    4,55%
    1
    Kamil12
    0,00%
    0
    Lukas
    0,00%
    0
    Mysi
    0,00%
    0
    kyjgel
    0,00%
    0
    Dreadlock
    0,00%
    0
    Biesiadnik
    4,55%
    1
    Serwer
    9,09%
    2
    BelegU$
    9,09%
    2
    Witek Enzo
    4,55%
    1
    Toyo
    4,55%
    1
    ViluC36
    18,18%
    4
    Cena15
    4,55%
    1
    thooorn
    4,55%
    1
    ZigCiacho
    4,55%
    1
    ignac8
    9,09%
    2
    Milten
    4,55%
    1
    Evil Prez
    0,00%
    0
    VSpeed
    4,55%
    1
    cmlPL
    9,09%
    2
    WiLkU666
    4,55%
    1
    Grass
    0,00%
    0
    JISAW
    0,00%
    0

Re: Ankieta: User mający najlepszy/najciekawszy nick

BelegU$
    PP89
    Dreadlock & Biesiadnik & Toyo

BelegU$, napisz nam historie powstania Twojego nicku :wink:

Komentarz

Re: Ankieta: User mający najlepszy/najciekawszy nick

BelegU$ (znany także jako BelegUS, a przekręcane jako BelgU$, Belg, Belgs) - moja pierwsza i jedna z dwóch ksywek, jakich używam na forach i w grach internetowych. Powstała około 5-6 klasy podstawówki (5,6 lat temu?!), w czasie mojej wielkiej fascynacji i uwielbienia...

... twórczości J.R.R.Tolkiena.

Wywodzi się od bohatera "Silimarilliona", elfa Beleg'a. Nie wiedzieć czemu, zidentyfikowałem się z tą postacią (zawsze miałem skłonności do robienia z siebie cierpiętnika i bohatera, choć obecnie nawet nie pamiętam dokładnych losów tego elfa ^^) i zacząłem używać ksywki "Beleg". Jakiś czas później, pisząc pracę z historii (6-5 klasa) postanowiłem się podpisać pseudonimem, a aby go postarzyć dodałem "us" - Belegus (tak mam po dziś dzień jako adres e-mail). Spodobało mi się to, brzmiało odpowiednio. Gdy około 1 gimnazjum dorobiłem się stałego łącza internetowego, i zacząłem bywać na forach internetowych i w grach, zamieniłem "us" na "U$" - BelegU$ - panowała wtedy wśród userów swoista moda na zamienianie "S" na "$" czy "a" na "@", "i" na "!" itp. Czemu zwiększyłem literkę "U"? Aby oddzielić człon "Beleg" od dodanej końcówki "U$". Nie pytajcie, czemu - byłem wtedy młody i nie wszystko, co robiłem, miało sens. Tak też zarejestrowany jestem na sporej liczbie for, z granturismo.pl na czele. Pod tym nickiem grywałem również w Operation Flashpoint w internecie. Później, gdy na forach nie dało rejestrować się z "dziwnymi" znakami, używałem uproszczonej formy - "BelegUS". Tak też jeżdżę w Race Driver: GRID - kto gra powinien mnie kojarzyć ^^.
      Gwoli ciekawostki dodam jeszcze, że drugim pseudonimem - gdy z jakichś powodów nie chcę być rozpoznawany jako "BelegU$" - jest SuiCune. Po raz pierwszy użyty w III Gimnazjum (Enucius) - zapisane od tyłu, bez dużych liter - jako kretyński pomysł na "anonimową" dedykację dla pewnej... hmm... dziewczyny, która wpadła mi w oko, umieszczoną (dedykację) w gazetce szkolnej ^^. Fakt, że byłem wydawcą tej gazetki, a także że logo pokemona Suicune'a (jedyne co mam wspólnego jeszcze z tą bajką, której byłem fanem - avatar zresztą mam po dziś dzień, a i w grę z GameBoy'a zagrać lubię) było rozpoznawalne w szkole jako moje, zbędę milczeniem. Pomysł był kretyński. ^^
      Drugiego pseudonimu używam np. w Counter Strike'u i przeglądarkowych grach MMORPG. Duże litery "S" i "C" są moimi inicjałami.
      To by było na tyle - o ile ktoś tą kolubrynę dotąd przeczytał.

Komentarz

Pracuję...
      X