Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Fundusz emerytalny.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Fundusz emerytalny.

Pytanie do pracujÄ…cych i zorientowanych.
    Wczoraj najechała mnie kobieta z Pocztylionu i wciskała fundusz, odmówiłem.
    Do 11.01 muszę wybrać. Wchodziłem w rankingi OFE ale wiecie jak to jest... Więc pytam co wy wybraliście i co polecacie. Co prawda po dwóch latach można przejść do innego ale chciałbym wybrać raz a dobrze :wink:

Dzięki za opinie.

Re: Fundusz emerytalny.

Pocztylion to największy syf. Nic nie zarabia na siebie a z przepisaniem się do innego OFE robią wielkie utrudnienia. Ja sam mam Allianz, choć najlepiej wybrać Generalli lub AXA.

Komentarz

Tak czułem że wtyka mi kit. Stwierdziłem na wejściu że dziękuje ale nic w tym momencie nie podpisuje. Sama stwierdziła że jak coś to mogę się przepisać ale stwierdziłem że nie lubię biurokracji i wolę wybrać raz. A do tego potrzebuje się rozejrzeć i poczytać opinie.
      Czekam nadal

Komentarz

a ja mam OFE w ING i mi to tam bez różnicy póki co :wink:

dali mi smycz, długopis i PenDriva (którego zgubiłem) więc podpisałem

Komentarz

Zamieszczone przez AroVW
          a ja mam OFE w ING i mi to tam bez różnicy póki co :wink:

dali mi smycz, długopis i PenDriva (którego zgubiłem) więc podpisałem
          INGŻycie póki co też stoi nad przepaścią.

Komentarz

Jestem w PKO w drodze losowania. Kiedyś jeszcze w liceum pracując w Colgate-Palmolive rok później w Sheratonie w wakacje odprowadzali za mnie składki. Przez te dwa miesiące w grudniu ubiegłego roku męczyła mnie kobieta z PZU złota jesień twierdząc, że jest najlepsze, niestety nie. Oglądałem inne fundusze i tak jak wspomniane wcześniej Generali wśród innych wypadało najlepiej. Tak złożyłem u nich wniosek, zadzwonili do mnie i chcieli żebym jechał do ich siedziby w Sulejówku aby podpisać umowę. Mieszkam w Mińsku Mazowieckim i prawdę mówiąc nie chciało mi się robić połowę drogi do Warszawy by tylko podpisać umowę, więc zapytałem czy można by było ją wysłać to powiedziała, że nie, więc podziękowałem. I w taki sposób zostałem wylosowany.

Komentarz

powiem tak, jeśli nie wybierzesz sam funduszu będziesz miał rozlosowany aczkolwiek 1,2,3 miejsce w rankingu OFE nie biorą udziału w losowaniu, więc wepchnąć cię do szmiry, ja jestem teraz w nordea ;/ i chce przepisać się do AXA - a dlaczego ? dlatego, że axa wysoko stoi, proponuję zainteresować się też III filarem funduszu emerytalnego, bo jak widać coraz mniej dzieci się rodzi, a później nie będzie komu pracować na nasza (już dziadki jak będziemy) emeryturę.

Komentarz

PracujÄ™...
              X