Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Podchwytliwe oferty.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Podchwytliwe oferty.

Temat bardziej pasuje do kontrowersyjnych ale postanowiłem założyć osobny ku przestrodze i zwrócić uwagę na nieuczciwe traktowanie ludzi.
    Ostatnio szukając ofert pracy poszerzyłem nieco teren poszukiwań znalazłem niezłą ofertę dla ludzi młodych w mulitediach. Więc wysłałem Cv zupełnie dla picu ponieważ na 1 ofertę przypadało 500aplikacji. Aż nagle w sobotę dostaje esa że moje cv przeszło pozytywnie i zapraszają na rozmowę, długo się wahałem co zrobić ale myślę spróbuje.
    Podkreślę że oferta mówiła o stanowiskach magazynier,montażysta?...nie pamiętam ale proponowano kilka stanowisk.

Jadę na rozmowę i pierwsze zdziwienie bo inna firma się ogłaszała a inna prowadzi rozmowy, jak się okazało chodziło o Cyfrę +. Nawet się ucieszyłem, wiecie anteny dekodery szmery bajery, trochę się znam więc myślę spoko zajęcie. Małe kameralne biuro z logiem Cyfry więc zapowiadało się całkiem w porządku, wchodzę wita mnie bardzo atrakcyjna sekretarka. Daje cv i czekam na rozmowę. Nagle wychodzi Don Alvaro w drogim garniturze i zegarkiem za kilkanaście zsumowanych wypłat moich rodziców.
    Ale wchodzę z właściwym dla siebie luzem ale i elokwencją, odpowiadam na kilka tendencyjnych pytań typu, co chciałbyś robić, gdzie pracowałeś ile chcesz zarabiać etc.właściwie bez konkretów. Facet się uśmiecha robi dobre wrażenie i zaprasza mnie na dzień kolejny godz.10 na "dni otwarte" i żebym sobie zarezerwował 7-8 godzin. Myślę, co można robić w ciągu tego czasu? Jakieś szkolenie? Prezentacje? W każdym razie poszedłem bo po tym miała być podjęta decyzja o ewentualnym zatrudnieniu.

Przekimałem u znajomej.

Następnego dnia zostaje zaproszony i przydzielają mi nadzorującego. Z którym wyruszam w teren Myślę WTF? Może idziemy montować jakieś anteny albo jesteśmy serwisantami. A każde pytanie o sens przejazdu przez pół miasta spływało na "zobaczysz,wszystko Ci pokaże ucz się" więc cierpliwie podążam za naszą 4osobową grupą.
    Z czego ja byłem "nowy". Dziewczynę cechowały ciągłe loty "minety,sexy etc". drugi wyglądał jak Turtles i betboxował lub zaczepiał ludzi na mieście a trzeci "mój przełożony" otwierał drzwi kopem i skakał po parapetach w kamienicy.
    W pewnym momencie stało się jasne. Próbują zrobić ze mnie "konsultanta,Juicemana" lub nazywając rzecz po imieniu akwizytora. Wszak przecież oferta pracy była inna. Poczułem się wydymany ale korzystając z okazji przyjrzałem się pracy takich ludzi.
    Wszystko polega na tym że dostajesz rejon i chodzisz od kamienicy do kamienicy pukając do drzwi i pytając "czy dotarła informacja o zmianach w nadawaniu sygnału telewizyjnego" jeśli to złapie to wpraszasz się do domu i zaczyna się cyrk, wszystko polega na wciśnięcu ludziom oferty cyfrowej telewizji.
    Czyli chodzisz po mieście w garniaku 8-10 godzin i szukasz leszczy, im więcej ludzi naciągniesz tym większy zarobek. Po kilku godzinach zastanowiły mnie przejazdy MZK, przecież cały dzień jeżdżę na gape
    Ale czara goryczy się przelała gdy wcisnęli telewizje biednej rodzinie gdzie mieszkały dwie staruszki i jeden schorowany facet. W mieszkaniu bieda a oni na pracujących nie wyglądają. Jak sami się przyznali utrzymują się z socjala i zapomogi chorobowej tego pana. Jednak kompanom nie przeszkadzała ta sytuacja by podpisać z nimi umowę w czym koszt zamontowania samej anteny przez techników to jednorazowy wydatek 300PLN. Podczas gdy mężczyzna dostaje 400pln zapomogi.
    Samo zajęcie od razu otworzyło mi oczy na to co się dzieje i wiedziałem że nie chcę takiej pracy.Ale to uświadomiło mi oczy z jakim skurwysyństwem mam do czynienia.
    O 19powrót do biura gdzie kazali mi napisać test gdzie autentycznie pytania brzmiały "jakie znasz kanały muzyczne" jak ustawić antenę i na jaką satelitę. Śmiech na sali tym bardziej że i tak sposób napisania tego testu nic nie zmieniał.
    Później rozmowa ostateczna z Alvarem, byłem na tyle zszokowany i zmęczony że nie pytałem o szczegóły zatrudnienia typu, umowa o pracę stała podstawa wynagrodzenia etc. ale facet z radością podał mi dłoń i uznał że wita w firmie. Tym bardziej że wcześniej zasięgnął opinii o mnie od "przełożonego" który miał obserwować "moją komunikatywność" która była bardzo pochlebna.
    Na do widzenia zostałem zaproszony na dziś godzinę 9.00 rano na Szkolenie z zakresu "psychologii,marketingu i manipulacji" wraz z dokumentami potrzebnymi do zatrudnienia.

Czy pojechałem? Właśnie siedzę pije kawę i wam to pisze a oni z biura wydzwaniają do mnie. Nawet nie odbieram, wczoraj zrobiłem wrażenie że mi zależy i chcę pracować a dziś ich zlałem. Niech poczują się dymnięci.
    Najgorsze jest to że przed podjęciem decyzji nie przeszukałem internetu w celu wyszukania informacji na temat firmy i zatrudnienia. Bo w dniu dzisiejszym znalazłem kilka for gdzie wypowiadają się ludzie o identycznej sytuacji do mojej i nikomu nie polecają ani firmy ani takiej pracy.
    Niepotrzebnie straciłem pieniądze i czas.

Pisze żebyście uważali na takie oferty i nie dali się wciągnąć w takie zajęcie bo to syf dla ludzi bez skrupułów. :wink:

Re: Podchwytliwe oferty.

Ja byłem nie do końca ofiarą bo przyszły do mnie jakies dwie pipy jedna cicho się przyglądała a druga mi cos pierdoliła że w najblirzym czasie anteny analogowe czy coś będą likwidowane i wszyscy będą musieli zakładać cyfrówki.

Czy chcę poznać oferty cyfrowej telewizji?
    Se myślę a co mi tam.
    Gościówka nawet nie wspomniała że chodzi o Cyfrą + ^^
    Dopiero gdy się rozpakowała wyczaiłem o co cho lol. Zaś pytania typu zna pan jakies kanały typu tego i tego ja mówie że znam. ^^
    Gdyby nie fakt że w pokoju siedział siostrzeniec gadka była by typu chcesz mi sprzedać to musisz mi postawić gałe^^

Ale do rzeczy kolesiówka nie pierdoląc nic ciekawego zaczęła szykować papiery na podpisanie umowy i mówi poproszę pana dowód osobisty.

???? a po co pani? w tym momencie podpisujemy umowę ???????? Co jaka umowę czy ja powiedziałem że chcę jakąś TV cyfrowa gdy już jedną mam (Cyfrowy Polsat)
    Ale napewno pan nie ma tak świetnej oferty jaką daje C+
    Ja mówię że to co mam to mi wystarcza i nie potrzebuje nic innego.
    Ale może ktoś inny z członków rodziny będzie chciał oglądać kanały C+
    Co ona pieprzy moja matka za chiny nie potrzebuje cyfry jak tylko oglÄ…da TVN i W11 lol

Gatka wraca znów do początku że i tak będe musiał zmienić na ich Cyfrę bo takie są wymogi Uni Europejskiej !! Myślałem że jebne ze śmiechu.

To już wygladało na desperackie wciskanie czegoś czego nie chcę.

Tak koszą wiarę i jak w Przypadku Dreada z tymi biedakami niczego nie świadomi są wkrecani w cos czego nie chcą.
    Ty Dread jak widziałeś tą sytuację że coś się święci mogłeś powiedzieć stop kurwa przecież robicie ich w huja!! tym bardziej że byli w takiej sytuacji jakiej byli.

Nie tylko w cyfrze tak się dzieje ale też inne firmy tak robia
    Jak nie Telofonia to jakieś domnokrążcy wjebują sie na siłe z gównami.
    Moja matulka jednemu przyjebała miotłą bo wciskał jej jakies perfumy ona twardo powiedziała że gówien nie chce to ten nogą jej drzwi zastawił żeby nie zamykała to się wnerwiła przypieprzyła co miala pod reką i biedak potrzaskał to co miał w łapach.

Ogólnie mówiąc trzeba uwarzać na takich bo maożna też wjeb dostać czasem jak im się człowiek postawi (np. cyganichy)

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
      Ja byłem nie do końca ofiarą bo przyszły do mnie jakies dwie pipy jedna cicho się przyglądała a druga mi cos pierdoliła że w najblirzym czasie anteny analogowe czy coś będą likwidowane i wszyscy będą musieli zakładać cyfrówki.
      No podobny motyw u mnie. To prawda że tv naziemna będzie digitalizowana do 2013r i już nie pooglądamy analogowej tv. Będzie trzeba dokupić dekoderek lub tv który obsługuje kodek mpg4 ale antenka może pozostać ta sama zbiorcza lub siatkowa.
      W dodatku czynnikiem zachęcającym miały być podłączenie grupowe prowadzone na całych osiedlach co dawało możliwość ładnego zbicia z ceny. Cyganeria cyganeriom ale 100kanałów w cenie 49zł to całkiem dobra oferta i niezłe programy są oferowane w pakiecie. Chodzi głównie o sposób jaki pracują i jakich środków używają w celu pozyskania celu-podpisanie umowy.

Co do tej rodziny to nie mogłem nic zrobić jako że byłem "jednym z nich" to raz a dwa Ty nikomu na siłę nic nie wepchniesz ostateczna decyzja zawsze należy do klienta.
      Mimo wszystko poczułem się źle z tym wszystkim czego byłem świadkiem.

Sama procedura dość podobna do Twojej jednak nieco bardziej rozbudowana bez chamskiego dawaj dowód etc.ten "główny" prowadzący bardzo dobrze radził sobie w kontakcie z klientem i negocjacji. Ale to właśnie element manipulowania.

Możecie mi nie wierzyć ale sam do tej pory się zastanawiam czy to prawda. Ale w pewnym momencie nastąpiło rozdzielenie i kolega poszedł na inne osiedle, co jakiś czas zdzwaniali się pytając kto ile umów podpisał. Tamten miał dobry dzień i zdobył 3 z czego jedna u osoby niedowidzącej. Nie wiem jakim cudem udało mu się wcisnąć telewizje cyfrową komuś ze słabym wzrokiem.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
        Tamten miał dobry dzień i zdobył 3 z czego jedna u osoby niedowidzącej. Nie wiem jakim cudem udało mu się wcisnąć telewizje cyfrową komuś ze słabym wzrokiem.

To moim zdanie jest świństwo, ale czego człowiek nie zrobi dla pieniędzy.
        Dla kasy jesteśmy zdeptać drugiego byle nam w dupy było dobrze.

Będzie trzeba dokupić dekoderek lub tv który obsługuje kodek mpg4
        Z tym nie ma problemu jak chodzi o mnie :wink: ale tak naprawdę to już prawie wszystkie nowe TV mają to w standardzie :wink:

Manipulacja która wykorzystują ci wiejscy akwizytorzy jest taka że nawet jak słodko śpiewają nie kumający cza czy Starszy człowiek da się łatwo zrobić.

Fakt decyzja zawsze należy do kupujacego ale gdy jest omotany tak przez ciula to i tak kupi chos nie chce lub mu to jest nie potrzebne bo nie ma na to pieniędzy.

Dread cieszy mnie to że nie wbiłeś się do grona takich ćwoków bo inaczej nici by były z naszych spotkań wieczorami i masaży olejkami :wink:

Komentarz

Prawdziwe cyrki to w Call Center odchodziły... Dorabiałem sobie dwa tygodnie żeby złapać troszke pieniędzy na zrobienie uprawnień na ładowarki teleskopowe. Sprawa wyglądała tak że przeglądając ogłoszenia trafiłem na jedno takie dojazd był całkiem całkiem a ja potrzebowałem pilnie keszu. Pierwszy dzień szkolenie w którym przybliżono nam szczegóły oferty dla ludzi którym kończą się abonamenty inna sprawa że te oferty były naprawde dobre i tańsze od poprzednich jednakże haczyk był gdzie indziej.

Gdy rozmówca wyrażał się nie kulturalnie albo Ci pociskał nie musiałeś tego biernie słuchać tylko rzucałeś mięchem ile chciałeś niby słuchali tego ludzie od Ery ale nie było najmniejszego problemu. Gdy ktoś walił Ci słuchawką przekładałeś rozmowę na inny termin i tak do oporu aż gościu chapnął umowe albo krzyczał że całkiem rezygnuje z Ery. Najśmieszniejsze było tzw. Zbijanie Objekcji (terminy używane tam mnie rozpierdzielały) czyli pytałeś co jest powodem wątpliwości i podważałeś te wątpliwości czego najczęściem skutkiem było łyknięcie umowy. Przerwy też były dobre na każdą godzinę roboty 6 minut przerwy z czego na 8 godzin wychodzi 48minut niby spoko tylko że są dwie obowiązkowe przerwy po 20 minut i musisz je wykorzystać czyli jak wykorzystałeś do pierwszej obowiązkowej 28 minut to potem nie miałeś przerwy wogóle xD komedia... A jak przekroczyłeś czas przerwy to liczyli Ci wszystko i potem ewentualnie odliczali od wypłaty.

Za 2tygodnie roboty po 8 godzin dostałem 520zł tyle w tej chwili dostaje za 4dni siedzenia w maszynie i nie użeram się z ludźmi i nie robie z siebie wesołego Romka.

Komentarz

To prawda że tv naziemna będzie digitalizowana do 2013r i już nie pooglądamy analogowej tv. Będzie trzeba dokupić dekoderek lub tv który obsługuje kodek mpg4 ale antenka może pozostać ta sama zbiorcza lub siatkowa.
            Aha, czyli, że jeśli mam w swoim telewozorku TVP1, TVP2 i Polsat, to w 2013 już tego nie będzie, tak?

A propos Ery, wiecie, że w drugiej połowie 2011 Era zniknie? Tak, to prawda, przeczytałem przypadkowo w Komputer Świeice (nr5/2011). Zastąpi ją niemiecki operator T-Mobile. A poniżej logo tego operatora, jeśli ktoś nie kojarzy:

Komentarz

Dobry powód do tego, aby się definitywnie odbiornika pozbyć
              narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
                Dobry powód do tego, aby się definitywnie odbiornika pozbyć
                A konsolę podłączę do sokowirówki

Komentarz

Kup se monitor/projektor/PC
                  1+1=10

Komentarz

Zamieszczone przez Olo699
                    Aha, czyli, że jeśli mam w swoim telewozorku TVP1, TVP2 i Polsat, to w 2013 już tego nie będzie, tak?
                    No w kineskopie bez dokupionego dekoderka, nie.
                    Zamieszczone przez Olo699
                    A propos Ery, wiecie, że w drugiej połowie 2011 Era zniknie? Tak, to prawda, przeczytałem przypadkowo w Komputer Świeice (nr5/2011). Zastąpi ją niemiecki operator T-Mobile. A poniżej logo tego operatora, jeśli ktoś nie kojarzy:
                    Era nie znika tylko zostaje wchłonięta przez T-Mobile z tego co się orientuję.
                    Zamieszczone przez ignac8
                    Kup se monitor/projektor/PC
                    Fajnie ale nie o tym ten wątek co kto ma kupić.

Komentarz

Kup se monitor
                      Nie widzę specjalnie sensu.. Na dzień dzisiejszy to wolałbym kupić LCD 32Cale od LG za 1300zł również po to, by podłączyć PC - TV tani a przyzwoity. Obecne 24 to mało już, a wieksze monitory kosztują znacznie więcej... A przeciez mając TV nikt Cię nie zmusza aby oglądać telewizję :wink: EOT
                      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Mowie o tym, że może grać na PS3 bez użycia telewizora, tak trudno to zrozumieć?
                        1+1=10

Komentarz

Mowie o tym, że może grać na PS3 bez użycia telewizora, tak trudno to zrozumieć?
                          Tak...wywalę TV i kupię sobie monitor żeby pograć na PS3, bo przecież TV nie jest potrzebny

Komentarz

Do mnie z netii do domu przychodza 2 razy w tygodniu Pomimo odmow, dalej sa uparci i przylaza. Szlag mnie trafia.

Komentarz

PracujÄ™...
                            X