Czołem!
Dzisiaj byłem poszkodowanym w małej stłuczce drogowej w moim mieście. Po prostu pani wjechała w mój lewy bok pojazdu.
Uszkodziła dzięki temu mój błotnik oraz mocowanie zderzaka jak i sam zderzak. Problem w tym wszystkim polega na tym, że dziewucha niema ani kasy ani nie chce abym wzywał policję do zdarzenia. Obiecała mi podpisując oświadczenie, że zapłaci do wtorku.
Pytanie moje: jakie podjąć kroki jeżeli naglę dziewucha rozmyśli się co do pokrycia tupiąc nóżką postanowi nie zapłacić mi?
Oto kopia jej oświadczenia wydanego na papierze.
Dzisiaj byłem poszkodowanym w małej stłuczce drogowej w moim mieście. Po prostu pani wjechała w mój lewy bok pojazdu.
Uszkodziła dzięki temu mój błotnik oraz mocowanie zderzaka jak i sam zderzak. Problem w tym wszystkim polega na tym, że dziewucha niema ani kasy ani nie chce abym wzywał policję do zdarzenia. Obiecała mi podpisując oświadczenie, że zapłaci do wtorku.
Pytanie moje: jakie podjąć kroki jeżeli naglę dziewucha rozmyśli się co do pokrycia tupiąc nóżką postanowi nie zapłacić mi?
Oto kopia jej oświadczenia wydanego na papierze.
Oświadczam, że dnia 23.06.2013 roku doszło do zderzenia drogowego w którym z winy p. Eweliny P...... kierująca pojazdem marki Hyundai Accent z rejestracją SC xxxxx legitymująca się nr PESEL *********** uszkodzeniu uległo auto marki Opel Vectra CZB xxxx Szkodę wyceniono na 300 złotych (słownie: trzysta złotych). Kwotę tą Pani P...... zobowiązuje się zapłacić do wtorku 25.06.2013 w miejscu zamieszkania winnej, tj. ul. Słowackiego xx m xx.
Ewelina P......
Do zdarzenia doszło przy ulicy Loretańskiej 20 w Częstochowie ok. 20.30
Telefon kontaktowy podała
Sprawca zdarzenia posiada polisę OC o nr. nr. 3810xxx AXA Direct.
Ewelina P......
Do zdarzenia doszło przy ulicy Loretańskiej 20 w Częstochowie ok. 20.30
Telefon kontaktowy podała
Sprawca zdarzenia posiada polisę OC o nr. nr. 3810xxx AXA Direct.
Komentarz