Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Rodzice vs Ty i Twoja konsola

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Rodzice vs Ty i Twoja konsola

Temat znany i lubiany w każdym domu wałkowany
    Osobiście nie znam osoby, która nie spotkała się z tym zagadnieniem
    Piszcie tutaj o nastawieniu waszych rodziców do waszego hobby jakim jest granie. Większość z nas ma swoje lata ale wciąż jest zmuszana wyłuchiwać farmazonów rodziców na ten temat.
    Wielu z nich uważa PS2 za narzędzie Szatana

Jednak sa wyjątki...
    Gram, bo lubię!

Moja sytuacja wygląda tak:
    Moja Mama (którą gorąco pozdrawiam), zagorzała przeciwniczka"pykania", "psztykania" itp.
    Nie ma sesji przy konsoli bez tekstu typu:
    -już póżno! wyłacz to i idź spać,
    -poucz się lepiej
    -Playstation Cię nie wyżywi.
    mimo to szanuje moje hobby, bo wie,
    że ja gram, bo lubię, a nie że muszę

Ojciec- czasami popiera Mamę:
    -wyrzucę to @#$% przez okno.
    Ale gdy wpadnie do nas mój wuja to za czyna się sajgon pt.
    GT3 ojciec vs wuja

Do cieniasów nie nalezą i tak mijają dłuuugie godziny na wirtualnym szutrze.......

Pozdrawiam wzszystkich
    Gram, bo lubię!

Komentarz

Ciekawa historia. Ja nie mam takich sytuacji z PS2 ale jak chodzi o komputer to już inna sprawa :wink:

Moderator Serwer

Komentarz

Wiem jest niezła.

Teraz wasza kolej!
        Łamiemy stereotypy! piszcie śmiało czy wasi rodzice grają na konsoli (jeśli tak to w co),
        czy przysparzają kłopotu (za co i w jaki sposób)

Koniec milczenia walcie śmiało po to powstał ten topic

Więc kto jest następny
        Gram, bo lubię!

Komentarz

A u mnie jest inaczej , gramy cała rodzinom

Komentarz

u mnie jest luz, nie maja nic przeciwko graniu, byc moze dlatego, ze po prostu malo gram
            narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez Jakub92
              A u mnie jest inaczej , gramy cała rodzinom
              OK sytuacje już znamy.A w co gracie?

Aż nie chce mi się wierzyć. Sielanka kurde.
              Czy ktoś z tego forum miał syf z powodu PS2???
              Gram, bo lubię!

Komentarz

Mój tata gra na PS2 w GT4 oczywiście(dopóki nie kupi sobie Colina ) ale strasznie narzeka na pada z Play Station 2. Gra więc na tym z PS1.
                GT1: 100%
                GT2: 100%
                ...
                GT4:35,2%

Komentarz

Zamieszczone przez Daredevil
                  Mój tata gra na PS2 w GT4 oczywiście(dopóki nie kupi sobie Colina ) ale strasznie narzeka na pada z Play Station 2. Gra więc na tym z PS1.
                  A czemu narzeka???Niewygodny czy co???
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

Aktualnie nie mieszkam z rodzicami ale jak kupiłem sobie PSX w 1997 za własnoręcznie zarobioną kasę to Mama powiedziała że pogram tydzień i rzucę w kąt bo mi się znudzi.Dzisiaj mam prawie 30 lat i gram dalej (oczywiście na PS2) i wcale mi się nie znudziło,tyle że teraz to żona narzeka że zamiast spędzać czas z nią to spędzam go z konsolą.Ale ja mam na to odpowiedź.Mówię jej że "Chyba wolisz żebym siedział w domu i grał niż żebym chodził po knajpach i pił i wracał późno do domu".To skutkuje.Zresztą podobnie mówiłem do mamy jak miała zastrzeżenia.Tu mogę bezkarnie rozbijać samochody,zabijać (virtualnych) ludzi czy potwory nie wychodząc z domu.Poza tym konsola raczej nie uzależnia i jeżdżąc "maluchem" nie wczuwam się w GT czy DESTRUCTION DERBY.Nawyki z GT zostają przy konsoli i przy GT i nie wynoszę ich na ulicę do świata rzeczywistego.Kurka ale się rozpisałem.
                    Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Zamieszczone przez schumi
                      "Chyba wolisz żebym siedział w domu i grał niż żebym chodził po knajpach i pił i wracał późno do domu".
                      Jak mieszkałem z rodzicami stosowałem tę wymówkę działała w 70%,
                      ale to z mojego powodu, bo czasem trzeba wyjść z kumplami się pobawić.
                      Samym PS2 człowiek nie żyje
                      Gram, bo lubię!

Komentarz

jak gram na playu to nic.zresztą mało gram w GT4. aaa jeśli chodzi o kompa to inna sprawa zawsze jak włączam kompa to starszy mówi : ,,O!! Już włączył tą krupe!!'' ależ mnie to wnerwia lecz po części jest to troche śmieszne... Czasami na kompie siedze cały dzień. Włączam o 7.00 czaje na stronki gdzieś do 11.00 troche polookam na LFS'a i włączam muze,wyłączam monitor odpalam GT4 i gram. Kończe o 13.00 i od tej pory siedze do końca na PC i gram w LFS Live For Speed miodzio gierka najlepsza fizyka na świecie Kocham w to grać Sorki za mały OT ale rzadko sie wypowiadam na waszym forum
                        NO VTEC-NO FUN

Komentarz

U mnie natomiast jezeli chodzi o granie na PS2 to nie ma az takich problemow. Mama zapyta: "zrobiles juz lekcje ze grasz??" wystarczy odpowiedziec: "no jasne". Mama zrobi glupia mine troche pogada i juz jest spokoj . Ja gram teraz wiecej na kompie w csa ale jak gram na PS2 to tylko GT4, Burnout, Tekken, Fight Night. Moj brat tez lubi sobi epograc na konsoli ale on tylko w Tekkena, natomiast moj tata to dopiero sobie gra. Czasami nie mam czasu zagrac bo on gra w: Black'a, Ojca Chrzestnego albo Tekken'a. I to by bylo na tyle PZDR

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
                            Ciekawa historia. Ja nie mam takich sytuacji z PS2 ale jak chodzi o komputer to już inna sprawa :wink:

Moderator Serwer
                            umnie jest tak samo bo na PS2 to gram z tata w tekkena 5,GT4 i jeszcze tam jakies

Komentarz

Ale wy macie wyqrwiście. Rodzic grający w Tekkena albo GT4 to moje marzenie. Nawet kosztem tego, że bym musiał czekać aż np. ojciec skończy grać. Moi starsi to w pełnej okazałości książkowy przykład stereotypowców.
                              Próbowałem ich namawiać choćby do tego żaby dotknęli pada albo popatrzyli jak ja gram, nic z ego :/
                              Ja na legalu mogę grać tylko gdy się nauczę i odrobię lekcje, inaczej musze w słuchawkach albo bez głosu, a jak mnie przyłapią to , kochana mamusia zabiera mi pada i nici z grania
                              "...Ultimatum, kasa albo wózek. Żaden doktor nie złoży tak połamanych nóżek..."

Komentarz

Pracuję...
                              X