Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Chwila dla Battlefield 3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Chwila dla Battlefield 3

Kto gra lub zamierza grać?? Jakieś pytania rozważania??
    Jak dla mnie to aktualnie najlepsza gra przedstawiająca potężne pole walki, i niech się MW3 z schowa z tymi swoimi mapkami :mrgreen:

Re: Chwila dla Battlefield 3

Zacząłem grać online i mapy faktycznie są świetne, ale jeśli się ich nie zna to łatwo Cię wszyscy koszą.. :mrgreen: muszę się w końcu bardziej zmotywować, bo w BFBC2 kochałem wręcz grać
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Znajomość map tak jak najbardziej, ale i opanowanie dostępnych narzędzi destrukcji. Ja sie zakochałem w heli jak ma się dobrego partnera to jest sie nie do zestrzelenia . Zgrany czteroosobowy team jest w stanie rozwalić całą 32 osobową drużynę przeciwną :mrgreen: Na początku mało się nie zniechęciłem, bo nie dość że komp był słaby to jeszcze staty 0:15 :mrgreen: teraz jest dużo na odwrót i mega fun z gry. Polecam dodatek back to karkand, świetne mapy są.

Komentarz

Prawda, BF3 jest zdecydowanie lepsze niż MW3 - i dużo lepsze od BC2, za którym średnio przepadałem.. Piszę to jako fan Coda. Mimo, że to zdecydowanie inne gry (wiadomo, COD szybka sieczka na małych mapach), polecam sprawdzić każdemu. Ja już się przekonałem i nie przejmując się K/D na poziomie 0.77 gram dalej :mrgreen: . Póki co tylko piechotą TDM, później wezme się za inne tryby. Kto gra na PC, może mnie dodać - Krzemol1994. MW3 pewnie jeszcze czasem odpalę, ale raczej więcej czasu spędzę przy Battlefieldzie.
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

no właśnie ... nie jestem fanem coda i zdecydowanie bardziej pasował mi BBC2. BF3 postrzegam ogólnie jako krok w kierunku ludzi którzy grali w CoDa ... przede wszystkim system odblokowywania dodatków do broni. Dobrze że nadal trzeba w grze pomyśleć a nie tempo walić przed siebie. Trochę gorzej się kosi nożem przez te śmieszne skrypty. Po prostu nie da się już wpaść na lokal i zrobić "kuby rozpruwacza na wywiadówce" co bardzo lubiłem :d i optymalizacja niektórych broni wypada słabo (narzędzia masowej zagłady jak USAS, czy FAMAS). Poprawili czołgi ale ze śmigłowcami to trochę przesadzili. Lata się trudniej ale jak się już ogarnie to tak jak napisał Squad, można wymieść cały zespół średnio ogarniętych frajerów. Nie przepadam, bo to trochę za łatwo przychodzi nabijanie sobie statystyk i nie potrafię z tego czerpać jakoś przyjemności. Tak jak lubiłem tępić czołgistów w BBC2 tak w BF3 lubię się znęcać nad śmigłowcami ... potrzeba jednak do tego przynajmniej 2 ogarniętych osób, więc nie często przychodzi to łatwo. Polubiłem przygważdżanie, nie przepadam za oślepianiem, gdyż osobiście wole nosić tłumik lub ciężką lufę jak latarkę. Oczywiste dla wszystkich grających lagi i problemy z czatem głosowym też i mnie denerwują. Ciśniemy głownie podbój ale i w inne tryby dla rozmaitości się pogra choć szturm jakoś stracił na atrakcyjności. Gra szybko staje się jednostronna.

Ogólnie gra ma kilka minusów ale myślę że mogę powiedzieć że usprawnienia i dodatkowe urozmaicenia w grze skutecznie te minusy rehabilitują.
          http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Ja wole latać niż być na strzelcu w helce, a tam to za wiele nie nabije,... nie to co działko.
            Najlepiej heli się tępi czołgiem z trzecim fotelikiem i rakietą PZ, bo soflam łatwo znaleźć i się przed nim ukryć a tank jest mobilny.
            Famas bronią masowej zagłady?? Usas w tunelach z odłamkową to jak najbardziej :mrgreen: .
            I tak najlepsze jest metro w US i wbijanie na schody z krową w łapach i fullauto, zawsze jakie trzy do pięciu głów wpadnie, a potem uwalają rpg.
            Niestety na serwach jest masa ludzi którym pomimo że sie tłumaczy (wiadomo każdy kiedyś się uczył) ale do nich nie dociera nic, bo on nie wie do czego służy "Q"

Zamieszczone przez Kamil 12
            Ja już się przekonałem i nie przejmując się K/D na poziomie 0.77 gram dalej :mrgreen: .
            No ja się zawziąłem i na początku miałem jeszcze gorsze KD ale już prawie 1,3 i idzie do góry ostro :mrgreen:

Komentarz

W BF3 zacząłem siekać dwa dni przed premierą do dnia dzisiejszego Jedna z tych gier która najbardziej mnie wciągnęła i zabiera dużo godzin z życia.Gram po trochu codziennie i nadal mi się nie znudziła.MW3 czy to śmiech na sali w porównaniu do BF'a i zastanawiam się kto kupuje tego śmiecia,że znów pobili rekord sprzedaży Wszechstronność BF'a bije po oczach na każdym kroku.Gra jest bardzo urozmaicona i ogromna.Niema nudy i monotonni jak w COD'ie.A w ogóle śmieszą mnie teksty fanów Modern Crapu,że w tej grze jest dynamika a Battlefield to partia szachów.Nie wiem gdzie niby w tym COD'ie jest dynamika,że każdy biega po mikro mapkach jak poj*bany z jakąś śmieszną pukawką i zabawa typu kto ma lepszą reakcję albo większe lagi ?

Jeśli chodzi o tryb to moim ulubionym jest "Podbój" ewentualnie zespołowy/drużynowy DM jak chcę odblokować jakieś dodatki do broni.Za "Szturm" zabieram się rzadko i bez większych sukcesów.Nie lubię uzbrajania stacji w siedlisku tzw. "camperów".A znowu obrona mnie nudzi.Chociaż nieraz robiłem akcje typu - podkładam C4 do stacji i przy usłyszeniu uzbrajania,detonacja,a delikwent nie żyje Ulubiona broń M4A1 (prawie 1 tyś fragów),M416,FAMAS,AEK-971,dla wsparcia jeszcze prowadzę testy,a snajper tylko i wyłącznie M98B z lunetą 12x bez żadnych innych pierdoł.Z kolei mój shotgun to MK3A1 używam go wtedy gdy ktoś zaczyna mnie wku*wiać USASEM (najbardziej znienawidzona przeze mnie broń).Jeśli chodzi o pojazdy to oczywiście czołg (ponad 5 tyś fragów),transporter opancerzony też jest świetny zarówno przeciwko pojazdom jak i piechocie.W helikopterach jakoś zaczynam ogarniać,a jak lecę odrzutowcem to nie wiem co się dzieje :mrgreen: No i lubię też co jakiś czas w jeepie obładować maskę sześcioma paczkami C4 i szarżować na czołgi (jeśli mój zespół zaczyna bez żadnej flagi)

Komentarz

USAS jest zacny z odłamkową uwielbiam bombardować zatłoczone korytarze na metro, jeszcze lepszy sprzęt do wkurzania niż rpg :mrgreen:
                Dla afalta to AEK lub M16A3, dla enga m4a1 czasem scar-h, jak wsparcie to usas lub p90 i jazda :mrgreen:

Komentarz

mimo wszystko jak widzę w podboju na metrze od trony amerykańskiej przy "B" porozstawianych samych szturmowców i wsparcie, wszyscy z USASsami, wskrzeszający się i podrzucający sobie tylko ammo, to jedyne co mi przychodzi do głowy to: "ŻAL"
                  Nawet się nie pcham do góry, bo to bez sensu. Ta mapa jest trochę źle skonstruowana i przy wyrównanym poziomie idąc od strony metra przegrana jest praktycznie przesądzona. Czekam na dole aż ktoś zejdzie i tłukę ze średniego dystansu. Dużo lepiej zrównoważony jest "Wielki Bazar". Tu mimo ciasnych korytarzy trzeba się popisać dobrą strategią by wygrać.

Komentarz

No metro nie jest zbalansowane, ale wystarczą cztery osoby na tsie i kawiarnie przejmuje się po jakiś 3 minutach. Jesli od razu nie przejmie się hali amerykancami to poźniej trzeba sobie ja odpuścić i jak się przebijesz lecieć na kawiarnie i od razu stawiać respa mobilnego. jak jest dobry cały team w us to hale powinno się przejść bez problemów

Komentarz

No właśnie nie tylko na metrze,ale na innych mapkach też mam wrażenie iż siły nie są dobrze zbalansowane.Ale tak jak piszesz Sqad dobra drużyna i jakaś luka się znajdzie.Chociaż jak się nie raz gra z dobrymi graczami to bywa trudno i jak dojdą do peronu to już blokada na amen Czasem jak gram sam to biorę specjalizację "bieg",medyka i granaty dymne.Wtedy jakoś się udaje przejąć kawiarnię,ale nie trwa to długo bo pod samym nosem jest rozstawienie rosjan i wystarczy,że kilku kolesi odrodzi się w bazie.No porównując z bazarem,to jest lepiej.A to dlatego,że mapka większa i można dostać się bokami.Oczywiście zaskoczenie przeciwników od pleców bezcenne Wracając do równowagi na mapach dla przykładu "przeprawa przez Sekwanę".Amerykanie muszą najpierw przeprawić się przez tytułową Sekwanę i dopiero mogą coś przejmować.Rosjanie od razu przejmują "boczne ulice","plac z pomnikiem" i "zaułek na rynku" po prostu mają o wiele prościej.Dlaczego zawsze jest tak,że grając rosjanami przybijamy amerykańców tak,że nawet mysz nie prześlizgnie się przez rzekę,a nie odwrotnie Odpowiedź jest oczywista.Jeszcze dodam,że baza rosjan jest mało dostępna.W bazie amerykańców nie raz kosiłem kolesi z budynku na przeciwko mostu którzy czekali na czołg

Komentarz

hmm ciekawa uwaga. Ja nie zauważyłem by jakoś rosyjska strona dominowała nad Sekwaną (nie wiem czy gracie na PC czy na PS3, ale może to kwestia ilości graczy na mapie?).
                        Jeśli faktycznie już gra zaczyna się robić jednostronna to często nawet samemu można obronić flagę na tyle długo by reszta zespołu mogła coś dodatkowego przejąć. Ogólnie Sekwana to jedna z moich ulubionych map. Nawet jeśli gram sam z jakimiś frajerami i o wygranej nie ma mowy to sprytnie poruszając się po mapie i tak łatwo skończyć z dobrym wynikiem. Dla mnie ta mapa jest idealnym balansem między otwartą mapą a ciasnymi pomieszczeniami. USAS w wielu miejscach jest bezużyteczny i zawsze można zajść kogoś od tyłu.

Komentarz

W CQ large na pc są dwie flagi po stronie us wiec jest wyrównanie bardzo

Komentarz

ja BF3 zamierzam kupić za 2tyg, MW3 mam już dość tego rozwalania z 500m w noge jednym strzałem na hita, niekiedy uważam iż ta gra jest mniej realistyczna niż nasz poczciwy MajnGraft
                            Jakby co dodajcie mnie na PSN, Leszek1972
                            w BFBC2 gram dotąd, 2 postacie maks zrobione na 50lvl, a 3 robie i mam 23lvl bodajże
                            Mam też takie pytanko co do BF'a, opłaca się bardziej iść w Assualta z ammo, czy z medickitem ? różnią się one czymś ? bo słyszałem że z Assualta idzie się w 2 strony,Dobra DzDzięki
                            PSN: LogiTivePL
                            Gry:
                            GT5
                            CoD : MW3 - 78lvl .
                            Kill Zone3
                            za niedługo CoD: BO ;-)

Komentarz

Jak to Assault z ammo? Ammo ma support i generalnie to chyba najmniej ciekawa klasa. W Assaulcie masz albo ammo albo tube.

Komentarz

PracujÄ™...
                              X