Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pierwsze gry,w jakie graliście (i na co były)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Pierwsze gry,w jakie graliÅ›cie (i na co byÅ‚y)

Pytanie tak jak w temacie,czyli z jakimi grami mieliście po raz pierwszy do czynienia.Ja swoją przygodę z grami zacząłem na grze telewizyjnej,lubiałem pociniać na niej w Mario (do dziś ją lubię!!!).Fajne też były jakieś tam japońskie piłkarzyki.Później w domu zagościła Commodore jakaś tam,wiem tyle,że to po prostu była choćby jakaś klawiatura i jakiś napęd kasetowy.Na nią też były fajne gierki.Później dostałem na urodzinki Amigę,pierwsza (i ostatnia moja) konsola do gier na CD.Lubiałem pocinać na niej w takie tytuły,jak Oscar i Diggers.Zepsuła się,więc powróciła na jakiś czas gierka TV.Później kupiłem se kompa i mam go do dzisiaj .Gran Turismo spotkałem u kuzyna i ścigając się na dwóch pomyślałem sobie - hmmm fajna gierka,ale bez rewelacji.Podobała mi się,pożyczyłem ją,załatwiłem se emulator i włączając tryb GRAN TURISMO przekonałem się,że to potęga.I jak zobaczyyłem,że to gra z 97 roku to się naprawdę zdziwiłem.Pokochałem tą grę i tak zostało do dzisiaj.Później GT2 i jazda ,jeszcze na kompie,a teraz na PSX'ie.
    Zedytowałem,o bo mam już PSX

:wink:
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Stare PC, Dyna Blaster, Sokoban, Boulder Dash, Arkanoid. Później GBC, Mario, Wario, Donkey Kong.
    narancs alternativa

Komentarz

Ja zabardzo nie pamietam ale oczywiscie 1 miejsce gry na Pegazusa (a tak poza tym to podróbka bodajrze nesa, koles który ma teraz firme napojów Hoop to włąsnie on sprowadzal jes do Polski i nazwał Pegazus, fajna zmiana branzy nie ?)
      Pierwszej gry nie pamietam ale były to Mariany na Pegaza i chyba arcanoid , alladyn dr.cos tam i takie tam napewno fajnie sie gralo z wielka przyjemnoscia ale wiadomo wiek sporo lepiej sie gralo niz teraz na ps2 czy na PC.
      Kompa mam od niedawna bo około 4 lata i pierwsze gry na niego to Return to Castle Wolfenstein, Medal of Honor Allied Assault , Max Payne i takie tam Miło sobie czasem powspominac a teraz Quake 3 Arena od 2 lat.... ech łezka w oku sie kreci

Komentarz

JA zaczynałem od Atari 2800...pixele na pół ekranu hehe...potem commodore, pegazus, game boy, sega game gear(hand held z porządnym kolorowym wyświetlaczem, taksówkarze po podłaczeniu odpowiedniej dostawki urzywali go jako przenośnego tv...tylko jak on strasznie baterie zzerał...8 paluszków na góra 3godz gry...)Potem psx...długo nic no i teraz ps2 slim

Komentarz

Pierwszy był ZX Spectrum + (brat go pożyczał od kogoś,to było około 88',89' roku),a grało się w to ,co tylko załadowało się z magnetofonu np.Fighter Pilot,Movie,Arkanoid,Boulderdash itp.Potem był Atari 65 XE,potem Amiga 500 (wszystko brat).Następnie PC od kumpla (Warcraft2,Dune,Duke Nukem,Doom) i wreszcie w 1998 roku kupiłem sobie własną PSX,a pierwszą grą była FORMULA 1 (z takim żółtym bolidem na okładce) mam ją do dzisiaj.Może wstyd się przyznać ale na PSX jedyny oryginał to miałem Demo,które dostałem razem z konsolą.Od 2 lat posiadam PS2 oraz korzystam z PC mojej żony (teraz już naszego PC).
          Gram w GT już 15 lat

Komentarz

jest rok 2000 24 grudnia godzina 05.00 myszkuje w poszukiwaniu prezentów znalazłem kompa colina 2 , ps1a gran turismo i stowena gry . psx dla mnie komp i kolin dla siostry reszta też dla mnie o szostej myślalem dlaczego ten komp to nie dla mnie ale okazało się że byłem głupi (mialem 4 lata)siostra płakała całą noc bo wolałaby playa ja zrobilem takie oczy zapalałem w gran turismo dzień i noc kupilem 25 karte pamieci bo mama myślała że pamięć jest w playu.

Komentarz

O Boże...Forum powinno miec dolną granicę przyjmowania członków. Gdy ja miałem 10 lat i widziałem tel. komórkowy to pytałem się gdzie jest kabel...a widzę że teraz to dzieciska na forum rządzą...koniec świata jak by to powiedział Popiołek z zerialu Dom...

Komentarz

heh no ja w pierwsze gry gralem na zx spectrum - niesmiertelne karate

potem przyszedl czas na amstrada - czad maszyna - na dyskietki brat mial - sporo tytulow - granie do upadlego - frank fruit, harrier, sorcery czy jakos tak - stare dzieje

potem c64 - tez na dyskietki 5,25" - co to byly za czasy

potem amiga 500 - czad totalny maszyna - w czasach gdy pecety wydawaly z siebie tylko piski, ta maszyna generowala taka muze i dzwieki, ze jak brat przwozil ja na swieta do domu to nie spalem przez kilka dni - niesmiertelny sensible soccer, another world, wings of fury, flashback (zawieszka na kilka dni i slownik francuyskiego w reku bo mialem francuska wersje heheh) cannon fodder....ah najlepsze czasy grania

potem pierwsze pecety 486 sx potem 486 dx - tutaj jeszcze gry cieszyly na maxa, a gralem praiwe we wszystko jak leci

niestety teraz z uwagi na prace mam malo czasu na giercowanie, ale jest tez drugi powod - gry sa coraz slabsze....niestety od jakiegos czasu licza sie glownie fajerwerki graficzne i oprawa a nie grywalnosc i miodnosc danej gry....

Komentarz

Zamieszczone przez JiMi
                  niestety od jakiegos czasu licza sie glownie fajerwerki graficzne i oprawa a nie grywalnosc i miodnosc danej gry....
                  Co racja,to racja Ja twierdze,że te stare gry były lepsze od tych teraźniejszych.Wtedy się bez save grało i co chwila trzebabyło od nowa przechodzić i nigdy się to nie nudziło...To były czasy
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

moze i młody, ale wie czego chce a przy bardziej dorosłych graczach wyjdzie lepiej na ludzi, ale jak bedziecie tak po nim jechać to nic dobrego nie zrobicie, mówi i pisze tak jak mu na to wiek pozwala

Komentarz

Nie zapomne Pacmana na Atari , a najwięcej frajdy sprawił mi Sonic na Sega Mega Drive -> przeszedłem wszystkie części po kilka razy
                      O Boże...Forum powinno miec dolną granicę przyjmowania członków. Gdy ja miałem 10 lat i widziałem tel. komórkowy to pytałem się gdzie jest kabel...
                      Po części sie z Tobą zgadzam. Teraz dzieciaki zamiast bawić się albo jeździć na rowerze na świeżym powietrzu, to siadają przed pc, ps2 czy inną grą i zapominają o całym świecie. A najgorsze jest to, że mają dostęp do tak drastycznych gier, że sie w pale nie mieści!! A potem wyrastają mordercy... Może troche przesadnie napisałem, ale niestety taka jest prawda...

Komentarz

Ja w wolfa klawiaturą bo myszka nie działała.No i prince of persja

Komentarz

Pykał ktoś z was na Atari 2600? Mam ją do teraz tylko że wszystkie kable i pady mi się zapodziały...A kolekcję gier miałem sporą :wink:

Komentarz

Najpierw był Pegazus...nie pamiętam więcej.
                            Później PC i gry takie:Medal of Honor:Allied Assault
                            Return to Castle Wolfenstein
                            Rally Championship i takie tam....
                            teraz na PC rzadko fram jak już gram to najczęściej Live For Speed znacie nie???
                            ostatnio dostałem od kuzyna za darmo PS2 i gry:Need for speed underground
                            tony hawk underground
                            gta sa
                            battlefield jakichÅ›...
                            a sam sobie kupiłem GT4 i WRC4 tyle
                            NO VTEC-NO FUN

Komentarz

Jestem dzieńcołem best gra ever

Komentarz

PracujÄ™...
                              X