Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Reanimacja - postępy prac i jak mozesz pomoc forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Reanimacja - postępy prac i jak mozesz pomoc forum

Jak wiecie, forum jest w fazie reanimacji.

Bardzo dużo rzeczy udało mi się zrobić w ciągu jednego miesiąca:
    • Odwirusować forum
    • Zaktualizować forum do najnowszej wersji oprogramowania
    • wykasowanie wszystkich starych załączników (7GB)- zaśmiecały tylko forum bo system źle je przetworzył w trakcie migracji z starego systemu forum - ale mam wszystkie pliki jakby co)
    • Skonfigurować forum
    • Zaktualizować były szablon/wygląd forum tak aby współgrało z najnowszą wersją oprogramowania forum
    • Poprawić wszystkie adresy kategorii wątków, jak i one same
    • Stworzenie dłuższych opisów działów nt. GT (3 strony treści dla wójka Google)
    • Usunąć wszystkich polskich znaków oraz krzaczków z adresów (przejrzałem 2.6tys tematów i wszedłem w nie oraz zapisałem aby nanieść korektę - ok. 1 wątków)
    • Stworzyć 30 nowych wątków - głównie z działach GT Sport i GT7
    • Zaprojektować parę nowych szablonów forum - faza prototypowania

Oto moje plany na przyszłość:
    • Stworzyć 20 nowych wątków w dziale GT Sport
    • Dokończyć tłumaczenia forum - z angielskiego/hiszpańskiego na Polski
    • Wdrożyć szablon szablon “GT5” (ten co miał złote boczki za czasów GTHOME)

Bardzo mnie cieszy fakt że tak wielu z was pragnie aby forum wróciło do lat świetności i pragnie pomóc.

Dlatego stworzyłem listę czynności które umożliwią dalszy rozwój forum:
    • Nowe wątki - stwórzcie jak najwięcej ich lub chociaż jeden nowy
    • Nowe odpowiedzi w przestarzałych wątkach. Też jak najwięcej.
    • Zredagowanie opisów działu (w Google DOC z 3 strony tego jest)
    • Reklamowanie forum na Polskich grupach z tematyką Gran Turismo czy Sim-racing
    Oczywiście, jeżeli macie jakieś fajne pomysły to śmiało możecie się tutaj nimi podzielić.
    Ostatnio edytowany przez Piotr; 18.03.2021, 18:15.

[*]Zredagowanie opisów działu (w Google DOC z 3 strony tego jest)
    Piotr, jeśli możesz, wyjaśnij mi krótko na czym to polega, bo jeżeli to nie jest jakaś zaawansowana informatyka, to z chęcią się tym zajmę i ogarnę to. Akurat sama sztuka redagowania to żaden problem dla mnie. Możesz mi to podesłać np. na maila, czy coś. Bądźmy w kontakcie na priv.

Komentarz

Zamieszczone przez C5R Zobacz posta

Piotr, jeśli możesz, wyjaśnij mi krótko na czym to polega, bo jeżeli to nie jest jakaś zaawansowana informatyka, to z chęcią się tym zajmę i ogarnę to. Akurat sama sztuka redagowania to żaden problem dla mnie. Możesz mi to podesłać np. na maila, czy coś. Bądźmy w kontakcie na priv.
      Dzięki. Wysłałem Ci PW.
      Jeżeli jednak to będzie za dużo roboty, to myślę że możesz się nią podzielić z innymi.
      Napewno im więcej osób to przejży i coś doda od siebie to wizerunek forum na tym skorzysta.
      Także zadanie nadal jest dotępne dla innych ochotników

Komentarz

To pestka dla mnie, zawsze lubiłem słowo pisane. Ale tak, im więcej mózgów, tym więcej perspektyw się pojawia. Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy
        ​​

Komentarz

Chciałbym C5R podziękować za to że mi poprawił wszystkie moje wypociny. Jak wylogujecie się i wejdziecie w głowny dział GT typu GT Sport to zobaczycie te opisy. One mają pomóc nam osiągnąć wyższe rankingi w wszukiwarkach co w przyszłosci przeloży się na większą oglądalność serwisu + więcej optencjalnych użytkowników. Czas pokaże.

Tak naprawdę wszystko już zostało zrobione na tym forum. Po dwóch miesiącach cięzkiej pracy udało je nam się doprowadzić do niemalże do stanu perfekcyjnego.
          Teraz już tylko pozostaje marketing.

Komentarz

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
              [B]Jak wiecie, forum jest w fazie reanimacji.
              • Stworzyć 20 nowych wątków w dziale GT Sport
              • Dokończyć tłumaczenia forum - z angielskiego/hiszpańskiego na Polski
              • Wdrożyć szablon szablon “GT5” (ten co miał złote boczki za czasów GTHOME)
              Wszystko zostało zrealizowane z tej listy. Ponadto udało te:
              • Skonfigurować rejestrowanie/logowanie na forum poprzez Faceook, Gmail, oraz Twitter
              • Można już przeglądać forum przez apke Tapatalk
              • Utworzyłem dział/zakładke z zespołami w Gran Turismo
              • Utworzyłem dział/zakładke z ligamii w Gran Turismo
              Być może w tym tygodniu forum doczeka się własnej aplikacji mobilnej dzięki której bedzie łatwiej forum przeglądać na Androidzie. Niestety wersja iOS nie powstanie gdyż jest kosztowana w utrzymaniu, ok 100USD rocznie kosztuje możliwość zamieszczania apek w sklepie Apple.

Pamiętajcie że treść to król w sieci. Najpopuarniejsze wyszukiwania dla GT Sport to:
              • gran turismo sport recenzja
              • gran turismo sport jak odblokować samochody
              • gran turismo sport jak odblokować trasy
              • najszybsze auto w gran turismo sport
              • gran turismo sport ustawienia samochodów, gran turismo sport tuning samochodów, jak tuningować samochód w gran turismo sport
              Jak ktoś z was by miał nadmiar czasu, i chciałby pomóc graczą GT to myślę że to może być bardzo pożyteczne zajęcie. Na pewno wielu z tego skorzysta.

Ja oczywiście mam własną listę tematów dla starszych części GT. Wielu z tych tematów już mamy więc będę musiał głównie dostosować tytuły jakie ludzie wpisują najczęściej w wyszukiwarce.

Ponadto C5R tworzy GT Sport klub w stylu Pit-stop który głównie polega na luźnych spotkaniach na których będzie można sobie pogadać z innymi fanami GT na temat gry i nie tylko.
              WiLkU666 tworzy klub bardziej opraty na rywalizacji - Team Thirteen więc jak ktoś z was chciałby pomóc im, to piszcie bespośrednio do nich. Na pewno się ucieszą.

Komentarz

Pracuję...
              X