Sieć PLAY wprowadziła bardzo ciekawą ofertę, zamiast telefonu możemy wybrać PS3 (w zestawie z PS Move i grą) lub PSP (w zestawie Tekken i Gran Turismo). Jak dla mnie ciekawa opcja i chyba przenoszę mój numer
Tak, placac 200zl abonament masz PS3 za 299zl. PSP za 1zl, ale wciaz to 50zl za miesiac. Interesuje mnie tylko czas takiej umowy. Nawet, jesli jest to tylko 12mcy to za PS3 w sumie zaplacimy 2x wiecej. Oczywiscie do tego mamy pelen pakiet znizek w Play.
Jesli kogos na to stac, prosze bardzo. Z ekonomicznego punktu widzenia tylko PSP moze sie w miare oplacac (o ile jest to 12mcy - 50zl x 12 = 600zl). Jesli umowa abonamentowa jest dluzsza, radzilbym sie nie zapalac tak na to, bo przeplacimy sporo.
Ale oferta ciekawa. Chyba pierwszy raz z czyms takim sie spotkalem.
No rzeczywiście bardzo ciekawe Jak zacząłem czytać pierwszy post to pomyślałem,że to jakiś żart.A to takie buty Ale jak dla mnie to te wszystkie oferty jak ta i telefony za 1zł są dla głupich ludzi.Bo doją kasę od ludzi wystawiając obwieszczenie "telefon za 1zł" i taki Kowalski myśli że trafił na okazję życia.A w rzeczywistości podwójnie przepłaca nawet o tym nie wiedząc(z lekką świadomością).Chociaż ostatnimi czasy ludzie zmądrzeli i coraz mniej ludu bierze tą niby super ofertę.A fona kupują na alledrogo...
W abonamencie "Long Play telefon 69"-59zł przez cały okres umowy (24 miesiące) dostaniemy PS3 za 349zł a w abonamencie za 49zł na taki sam okres PSP za 1zł. Więc nie ma najgorzej.
Zalezy jak duze ma sie rachunki za telefon. Z ciekawosci policzylem jak by to u mnie wygladalo i wyszlo mi ze numer z promocyjnym PS3 kosztowal by mnie 2000zl przez 2 lata. Gdybym zostal przy tym co mam (a mam to co mnie calkowicie zadowala) i poszedl do sklepu kupic sobie PS3 to jeszcze by mi zostalo na 10kg czekolady lub 200 pączków lub 400 pustych CD lub ..kierownice Logitech DFP GT
Tak wiec jesli ktos buli po 100-200 za rozmowy tel to moze mu sie oplacic, ale jesli kogos stac na takie rachunki to czy sobie glowe zawraca jakimis promocjami? Dla mnie zawsze to bedzie szukanie naiwnych ktorzy dokladnie nie policza jakie sa koszty i napaleni na gratisty daja sie skubnac. Optymalizacja gospodarowania zasobami polega na obcinaniu zbednych wydatkow, a nie na szukaniu "okazji". Najwiecej sie zyskuje na likwidacji malych ale stalych wydatkow, ktore w czasie kumuluja sie w spore kwoty... takimi wydatkami sa np rachunki tel
Zalezy jak duze ma sie rachunki za telefon. Z ciekawosci policzylem jak by to u mnie wygladalo i wyszlo mi ze numer z promocyjnym PS3 kosztowal by mnie 2000zl przez 2 lata. Gdybym zostal przy tym co mam (a mam to co mnie calkowicie zadowala) i poszedl do sklepu kupic sobie PS3 to jeszcze by mi zostalo na 10kg czekolady lub 200 pączków lub 400 pustych CD lub ..kierownice Logitech DFP GT
Tak wiec jesli ktos buli po 100-200 za rozmowy tel to moze mu sie oplacic, ale jesli kogos stac na takie rachunki to czy sobie glowe zawraca jakimis promocjami? Dla mnie zawsze to bedzie szukanie naiwnych ktorzy dokladnie nie policza jakie sa koszty i napaleni na gratisty daja sie skubnac. Optymalizacja gospodarowania zasobami polega na obcinaniu zbednych wydatkow, a nie na szukaniu "okazji". Najwiecej sie zyskuje na likwidacji malych ale stalych wydatkow, ktore w czasie kumuluja sie w spore kwoty... takimi wydatkami sa np rachunki tel
No i o to mi chodziło w moim poście (kilka wyżej).Się Kauris postarał w obliczeniach i jak wiadomo takie promocje to są dla naiwnych...
Wszystko się rozkłada na to ile minut dostaniemy. Bo i tak używasz telefonu i tak. A porównując Play i tak ma najkorzystniejszą ofertę. Przecież z 10kg czeklady nie zadzwonisz ngdzie, trzeba pamiętać że nie płacimy za samą konsolę ale i za minuty które dostajemy co miesiąc w abonamencie do wykorzystania.
Dokladnie. Dostajemy normalny pakiet abonamentowy ...i konsole. W cenie abonamentu juz jest wliczony koszt konsoli. A jaki to jest procent? Napewno wiekszy w sumie, niz mielibysmy kupic ktoras z nich w sklepie. Przeciez im musi sie to oplacac. I tak zdzieraja ile sie da.
Ja mam Tak-Tak'a z Ery i sobie doładowywuję.No i średnio wychodzi mi tak 300-350 zł rocznie A do abonamentu mnie na razie nie ciągnie,bo aż tak dużo nie dzwonię.Przecież jesteśmy w dobie internetu i tego wszystkiego,więc po co telefon
W Long Play telefon 69 (59zł na miesiąc) jest "stan darmowy" czyli, 6 miesięcy mamy 100minut gratis do wszystkich. W abonamencie mamy 176 min, czyli wychodzi 0,33gr za minutę, po wykorzystaniu minut mamy 0,39gr do wszystkich sieci więc drogo nie ma. Więc wg mnie taniej wychodzi niż PS3 na raty (tam to dopiwro jest zdzierstwo). Więc wasze podejrzliwości są trochę przesadzone.
odswierze kotleta
teraz w play mozna dostac za 1zl konsolke jak sie namowi kilka osob na przejscie (bo nie jest latwo zeby jedna wziela abonament za 250zl)
Komentarz