Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Powrót do korzeni - granturismo.pl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Powrót do korzeni - granturismo.pl

Hello Everyone :mrgreen:

Jak wiecie w przeciągu nie całego roku nasz serwis GT zrobił bardzo duży postęp nie tylko, jako społeczność, ale także i w świecie "sim-racing". Było to możliwe tylko, dlatego że na magisterce miałem trochę mniej roboty gdyż nie byłem zaangażowany już 'poza szkolne' projekty i to właśnie dzięki temu mogłem poświęcić na rozwój naszej społeczności. To dopiero początek - mam jeszcze do zrealizowania wiele ciekawych projektów, które wpłyną na nas pozytywnie.

Chciałbym poinformować Was, że jeszcze w tym miesiącu zmieniamy naszą główną domenę z gthome.pl na oryginalną granturismo.pl
    Powód? Tworzy prawdziwy klimat GT, oraz przyczynia się do dużo większego rozwoju serwisu. Prawie rok temu gthome.pl było stworzone by wykorzystać nasz serwis by zarabiał na siebie, oraz wykorzystanie tego budżetu na dalszy rozwój (opłacenie blogerów, programisty, serwera). Ostatnio liczyłem ile wydałem na nasz serwis w przeciągu 8 lat - wyszło około 7000 zł. (sam hosting z domeną wynosi teraz 800pln). Istotną rzeczą dla nas było zarejestrowanie tego serwisu, jako działalność gospodarczą, co by nam umożliwiło podpisanie 'barterów' z firmami byśmy mieli więcej konkursów, na których będą jakieś gadżety do wygrania.

Teraz statystyka nam dwukrotnie się zmniejszyła z powodu naszego programisty, który zapomniał wyłączyć serwis na testowym koncie. Po kilku miesiącach Google się zorientowało i obniżyło nam ranking - po pięciu miesiącach sytuacja się nie poprawiła (zazwyczaj, co miesiąc powinno być lepiej - według mojego doświadczenia). Teraz po prostu będzie łatwiej, jeśli zmienimy naszą tożsamość, i wystartujemy od nowa. Nie wiem czy będziemy mogli prowadzić działalność pod tą domeną. Niektórzy twierdzą, że tak, ale zobaczymy, co się da z tym zrobić...

Serwis pod nową domeną http://www.granturismo.pl będzie sie nazywał: Kierowcy Jutra | Gran Turismo

Mam nadzieje, że ta zmiana się Wam wszystkim spodoba, no i czekamy na pozytywne wyniki.
    Co Wy na to?

Re: Powrót do korzeń - granturismo.pl

Lubię to!
    PSN progress Jesteśmy Kierowcami Jutra!

Komentarz

Re: Powrót do korzeni - granturismo.pl

Wątpie ze to coś zmieni, ale jestem pozytywnie nastawiony na zmiany : )

Moja kolekcja: http://www.mygranturismo.net/31618

Komentarz

Znowu zmiany... Oby na dobre!

Komentarz

O tak, od zawsze byłem za granturismo.pl, świetne wieści
          http://najalternatywniej.blogspot.com/
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

O kur Pozytywne zmiany, I Like This

Komentarz

No... Na pewno wpłynie to korzystnie :3

Komentarz

Everybody!!!!! ladies and gentleman my great pleasure to present... granturismo.pl ! http://www.youtube.com/watch?v=HjqIlBHD3Ck&t=1m18s (min 1:1 That's the way it should be...
                Kierowcy Jutra | Polski Świat Gran Turismo

Komentarz

No i git. Tak trzymać ;D

Komentarz

No. Wreszcie jakieś zmiany odkąd odwiedziłem to forum dwa czy tam trzy miesiące temu. Jedynym mankamentem jest, że akurat mnie wylogowuje w niektórych miejscach ale nie jest to zbyt uciążliwe.

A w przyszłości czekam na kolejne takie zmiany

Komentarz

Jestem zadowolony z powrotu domeny granturismo.pl

Komentarz

Pracuję...
                      X