Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Zamieszczone przez ViluC36
    Po części muszę się zgodzić z chłopakami od "wibratorków" jedź 45 na godzine pyrkotając wesolutko gdy każdy mija jak może a Ty nawet spokojnie nie możesz zmienić pasa żeby skręcić w lewo bo coś się czai non stop. Po to ściąga się blokady żeby mieć trochę przyspieszenia co pozwala na bezstresowe wykonywanie takich czy innych manewrów. Nie mówie tutaj żeby cisnąć cały czas pełnym rolgazem czy zakładanie jakiś trąbek co napierdzielają po 90dB. Sam miałem Runnerke 80ccm i wiem jak to ułatwia życie podczas przemieszczania się. Jak dla mnie nic przeciwko o ile robi się to w rozważny sposób. Pozatym policja w Polsce przymyka na to oko czego sam raz doświadczyłem mając ponad 100 na liczniku policjant sprawdził dokumenty spytał co dłubane i mnie puścił więc czemu się dziwisz że cały czas ktoś coś grzebie przy nich? Teraz patrząc z perspektywy czasu stwierdzam że to głupota pakować tyle kasy w wibratorek ale jak kogoś stać i nie szkoda mu kasy to czemu nie aby z umiarem.
    Samo zdjęcie blokady przyśpieszenia nie zwiększa, tylko prędkość . Po prostu silnik się wyżej kręci ot tyle i szybko pada. Ja wolę zwiększyć pojemność i nie mieć zajechanego silnika po jednym sezonie.

Co do ogólnej dyskusji to ja np. nie mam problemu z jazdą po wawie, może też dlatego że od 10 lat mam prawo jazdy i od 10 lat jeżdżę praktycznie codziennie samochodem. Ale tak jak ktoś pisał jest zła opinia przez to, że zbyt łatwo można uzyskać dostęp do skutera. Powinny być jakieś egzaminy, nawet dla tych co nie mają prawa jazdy, a mają ukończone 18lat, bo niby skąd mają znać przepisy. Ja to widzę tak że dla każdego przed osiemnastką krótki kurs praktyczny (podobnie się jeździ jak na rowerze chodzi mi o zasady utrzymania równowagi) kurs teoretyczny i egzamin dokładnie taki sam jak na prawo jazdy teoretyczny w końcu przepisy dotyczą każdego. Z egzaminów powinny być zwolnione jedynie osobo które posiadają prawojazdy już

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
      Tysiące fanów odpowiada:

Nie lubię, nie rozumiem, nie akceptuje JDM oraz japońskich aut. Dla mnie także anime jest nie do zrozumienia.
      I bardzo dobrze, macie do tego prawo.

Najsmutniejsze jest to że ten fakt nie zmieni tego że tuning skuterów to przykre zajęcie.

Komentarz

Czy to dla Ciebie Dread jest 'przykre'?

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
          Z tym wymijaniem na styk, to macie chłopaki racje. Ja na rowerze wole jeździć po chodniku niż po ulicy, bo po prostu czasem jest wrażenie że Cię lusterkiem trzepnie, bo tak się niektórzy wciskają.
          Quattro, nic tylko pochwalić że nie olewasz sprawy i jeździsz w odpowiednim w kasku i kurtce.

Ja nie cierpie skuterów z czysto głupich i nieuzasadnionych powodów, jak dźwięk jaki wydają i jak się na nich siedzi, ale jak ktoś woli, czy lubi
          Jedyne co mi nie odpowiada, to bicie rekordów na tym sprzęciku. Ja rozumiem, że płynność i dynamika w ruchu, ale to co niektórzy wyprawiają to przechodzi ludzkie pojęcie a konstrukcja raczej nie pomaga stabilności. Nie bez powodu są jednak te blokady.
          Rolki, rower, skuter, motor, samochód - bez różnicy, trzeba tylko rozsądnie z tego korzystać a nikomu sie nic nie stanie.

Najzabawniejsze są te Wasze komentarze na temat ładowania kasy w skuter. Mało to kogo powinno obchodzić co ja robie z pieniędzmi, mogę sobie nimi dupe podcierać a Wam nic do tego.

Zwiększanie pojemnosci w skuterze to ogromne zło, a tuning samochodu już nie, biorąc pod uwage to że 80% tjunerów zaczyna zabawy od silnika a nie zawieszenia i hamulców? Albo typy nie robiące właściwych przeglądów auta czy jeżdżący na łysych 10letnich oponach? To dopiero są potencjalni mordercy.

Rozsądnie prawisz.

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
            Najzabawniejsze są te Wasze komentarze na temat ładowania kasy w skuter. Mało to kogo powinno obchodzić co ja robie z pieniędzmi, mogę sobie nimi dupe podcierać a Wam nic do tego.
            Chyba tylko ja do tego się odniosłem ale to nie było w żadnym wypadku jakieś potępienie i machanie palcem z ambony w żadnym wypadku jest to moja osobista ocena po małym spojrzeniu wstecz i jak to się skończyło dla piździka który w końcu poszedł na graty xD

Komentarz

Bez gwiazdy nie ma jazdy

Komentarz

Zamieszczone przez ViluC36
                Chyba tylko ja do tego się odniosłem ale to nie było w żadnym wypadku jakieś potępienie i machanie palcem z ambony
                Wiem, i tak odebrałem Twój post :wink: . Odniosłem się Dreadlock89 i thooorn.
                Dlaczego ktoś nie może mieć ciekawego skutera? Jak sobie rame od roweru okleje w stikerbomb, zmienie na jakiś zajebiaszczy amortyzator to też jestem żałosny, bo pakuje kupe kasy, chce się wyróżnić i chce mieć lepszy sprzęt, a to "tylko" rower?
                Ale wiadomo, jak ze wszytkim, tak jak ViluC36 napisał - z umiarem i wyczuciem.

Sqad, jest karta motorowerowa, a teraz jest jakaś nowa kategoria właśnie na to z tego co mi się obiło o uszy.
                Zamieszczone przez Sqad
                Co do ogólnej dyskusji to ja np. nie mam problemu z jazdą po wawie, może też dlatego że od 10 lat mam prawo jazdy i od 10 lat jeżdżę praktycznie codziennie samochodem
                No masz to doświadczenie. To tak jakby kierowcą autobusu miał być 18latek po zdaniu prawka a nie doświadczony kierowca zawodowy.

Komentarz

Wybacz Qu ale nawet nie jesteś w stanie sobie wyobrazić jak bardzo.

A jak w Polo obkleje sobie wózek w gwiazdki,zmienie kułeczka i doczepie nełona to też jestem zły? Bo chce się wyróżniać i efektownie podjechać pod kasę.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                    A jak w Polo obkleje sobie wózek w gwiazdki,zmienie kułeczka i doczepie nełona to też jestem zły? Bo chce się wyróżniać i efektownie podjechać pod kasę.
                    Jak zrobisz to dobrze to nie :wink:

Komentarz

Peugeot Jet Force to jest dopiero sprzęt

Komentarz

Dzisiaj wyciągłem i odpaliłem drugą moją Hondę, która jest od dobry kilku lat i wyciągana jest jedynie w sezonie i jedynie w ładną słoneczną pogode.

Znaczy się kosiarke :mrgreen:

Ale do czego zmierzam. Przewineły się pojemności 50, 80, 90, 125ccm, a ja sobie popatrzałem na blok i w papiery i...

... i przy moich 160ccm Wasze popizdówki wymiękają

Komentarz

Ja w no 160 to optimum na skuter wg mnie, ja sobie w przyszłym roku coś takiego sprawie. Tylko papier zrobię. Te w porywach 70 po mieście stanowczo za mało do płynnej jazdy. Poza tym 160 ma większy rozstaw kół większe same koła i automatycznie bardziej komfortowo się jeździ.

Komentarz

Na skuter 160 to ciut dużo, za to na kosiarkę w sam razy

PePe, ja mam 135 cm chyba, ale ma zrobiony dolot ze stożkiem i przelotowy wydech, wciąga 0,3 kosza na minutę

Komentarz

70 to za mało? Ja jeźdzę 50 i dla mnie to jest za mało, ale 70 to już by mi wystarczyło.

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
                                PePe, ja mam 135 cm chyba, ale ma zrobiony dolot ze stożkiem i przelotowy wydech, wciąga 0,3 kosza na minutę
                                :mrgreen:

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...