Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Telefony komórkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Najnowsze zakupy

Zamieszczone przez kyjgel
    Będzie większa możliwość aranżacji menu, to jest pewne
    ale mi "ficzer",po prostu zmiana wielkości kafelek,
    Osobiście byłem trochę zawiedziony że obecne słuchawki z WP nie dostaną Ósemki
    A miało być tak pięknie,wszyscy zapaleńcy mówili że WP to nie Android i bd bardzo długo wspierany,a okazuje się że tak znienawidzony Android w większości tel jest dłużej wspierany
    Przede wszystkim szybkość i łatwa obsługa,
    tutaj przyznaje rację,są to główne zalety WP
    sklep z aplikacjami który ma szybsze tempo rozwoju niż konkurencyjnych platform
    Ale dowaliłeś,większość aplikacji jest przepisywanych z Androida czy iOSa,albo tworzone ich odpowiedniki i tak brakuje wielu programów z Apple Stora czy Google Play
    design i jego spójność, system się nie wiesza.
    design kwestia osobista,mi jeszcze nigdy system się nie wieszał a dysponuje tym samym SOC co Twój tel(Twój ma bardziej podkręcony proc)
    ielu twierdzi że telefonu nie można modyfikować. Jest to bzdura, działa bogata scena maniaków WP i jest wiele ROMów dzięki którym możemy wyjść poza sztywne ograniczenia.
    Bez przesady do wsparcia Androida czy iOSa WP nie ma startu,jest tam parę ROMów,ale one nie dorastają do pięt tym znanym z Androidów.
    Jedyną nadzieją dla Micro$oftu mogą być tablety z W8,jednak ich cena ma być wysoka,a taki Nexus7 z 4 rdzeniową tegrą,można kupić w oficjalnym sklepie googla za 200$,jednak tablty z W8(X86 nie ARM) bd przewyższać możliwościami każdy tablet z Androidem i iOSem

Komentarz

Czy będą przewyższać nie wiadomo. Pamiętaj ze MS nie wprowadzi emulacji środowiska x86 na ARM. Więc początkowo będą dostępne jedynie te appsy co na WP. O tak zaawansowanych aplikacjach jakie są x86 na Windows RT (bo tak się nazywa wersja ARM) można będzie tylko pomarzyć. Choćby ze względu na ograniczenia hardwaru.

Komentarz

Chodziło mi raczej o wersje W8 na tablety,ale tą z procesorami x86(np mobilne i7),które bd mogły odpalić każdą aplikacje z poprzednich Windowsów

Komentarz

Tylko te tablety nie są już takie cienkie, takie lekkie i tak długo nie pracują na baterii jak ARM. Architektura x86 nie była projektowana w celu osiągnięcia jak najlepszej wydajności/watt, w przeciwieństwie do ARM.

Komentarz

Jednak gdy użyjemy energooszczędnych wersji tych procesorów,takie jak np w laptopach nie jest tak źle,co wymiarów i wagi,ultrabooki udowadniają że jednak się da

Komentarz

Tylko że ultrabookowi bliżej jednak do normalnego laptopa niż do tabletu. I są (w większości) dużo droższe.
              Tablet na x86 i tak jest przeznaczony dla specyficznego grona odbiorców, znakomitej większości wystarczają tablety na ARM.
              Prawdziwej rewolucji w tabletach x86 można się spodziewać dopiero po wprowadzeniu Broadwella w 14nm.

Komentarz

• Re: Telefony komórkowe

Nokia 808 pureview - aparat cyfrowy 41mpix? Głupota? Nokia chwyta się już najbardziej prymitywnych sposobów, by zwrócić na siebie uwagę. Po co komu 41mpix w telefonie? Ktoś będzie drukował bilbordy? Przecież to przy słabszym świetle będzie szumieć jak stary telewizor Blaupunkt na zerowym kanale. Ile sztuk zdjęć wytrzyma bateria, która jest niewiele większa od mojej w Gio?

Proszę o choć jeden racjonalny argument popierający działania Nokii. Nie wiem, może się nie znam.

Komentarz

Wojna na megapiksele trwa w najlepsze
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

Tylko za tym idzie naprawdę porządna optyka(jak na telefon) i świetne oprogramowanie aparatu,to nie jest po prostu dodanie samych cyferek,jestem pewien że zdjęcia bd rewelacyjne jak na smartphona.
                    Co do baterii Nokia ma Amoleda,który jest jednym z najbardziej energooszczędnym ekranem,poza tym Nokia ma tylko 4 Cale co przy najnowszy hi-endach Androida jest dość małą wartością
                    A te 41 mpx to oczywiście chwyt marketingowy,ale i tak wszystkie aparaty powyżej 5 mpx to już tylko PR,różnicy nie ma żadnej

Komentarz

Nokia, niech wypuści godnego następcę 8800 Carbon Arte. Wg mnie dużą ilość biznesowych klientów Nokia straciła...
                      Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                      B Spec - 40 level
                      60 x Gold
                      http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Z jakością optyki mogę się zgodzić. Zła nie będzie, ale taki sam efekt można uzyskać przy np. 10mpix, a nie 41mpix. Równie dobrze mogli nasrać tych pikseli 100 i 1 milionów. Nie tędy droga.

Idź na całość, idź na całość

Hajsu ma rację. Do niedawna Nokia całkiem sprawnie radziła sobie z modelami biznesowymi. Teraz gdy są w poważnych kłopotach, zamykają fabryki, idą na łatwiznę i wyskakują z pierdzilionem pukseli.

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
                          Nokia, niech wypuści godnego następcę 8800 Carbon Arte. Wg mnie dużą ilość biznesowych klientów Nokia straciła...
                          A przypadkiem seria E nie była biznoesowa?
                          Zamieszczone przez thooorn
                          Zła nie będzie, ale taki sam efekt można uzyskać przy np. 10mpix, a nie 41mpix
                          Ale 41 się lepiej sprzeda niż 10,takie prawa rynku
                          Do niedawna Nokia całkiem sprawnie radziła sobie z modelami biznesowymi.
                          Podaj mi firę,która robi modele stricte biznesowe?Teraz wystarczy dać duży ekran i parę aplikacji i masz model "biznesowy"
                          Teraz gdy są w poważnych kłopotach, zamykają fabryki, idą na łatwiznę
                          Trzeba ciąć koszty na razie WP ma niecałe 2% rynku,trzeba szukać oszczędności by przetrwać

Komentarz

Doskonale rozumiem, że duże liczby lepiej wyglądają na półce. Samo to, że o tym rozmawiamy, pokazuje, że działa ta prosta zasada. Szkoda tylko, że cierpi na tym konsument, skazany na ilość, a nie jakość, tzn. z przewagą ilości nad jakością. Mówię teraz ogólnie, nie odnosząc się jedynie do tego modelu Nokii.

Wiadomo coś o nowych, pojemniejszych, wydajniejszych bateriach do smartfonów? Czy nadal jesteśmy skazani na ładowanie co dzień/dwa?

Komentarz

http://nauka.gadzetomania.pl/2012/07/24 ... wo-jonowym
                              ale wiadomo potrzeba czasu nad wprowadzeniem tego,ale ciągle nad tym pracują

Komentarz

Zapowiada się bardzo obiecująco. O cenę się nie martwię, bo ta w świecie elektroniki potrafi bardzo szybko spadać.

Komentarz

Pracuję...